Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Ristiriitaista vai riitaa rististä

10 kommenttia

Tämä ei ole teksti kirkon tai seurakunnan tilasta vaan teksti uskosta ja sen aiheuttamasta riidasta ihmisen sisimmässä.

En voi olla sivuamatta kuitenkaan sitä mitä ympärilläni näen. Jumala on kuljettanut minut kaiken keskelle, Sanan, evankeliumin ja seurakunnan keskelle.  Ympärillä oleva maailma näkyy Ristin läpi, myös oman syntisyyteni ja rikkinäisyyteni kuvastuu rististä. Näen miten asiat ajatuvat sivuraiteille ja ihminen itse nousee keskiöön. Näen vain ihmisen tarpeet ja intohimot. Ihminen katselee maailmaa ja itseään etsien tietä onnellisuuteen ja rauhaan ohittaen Jumalan todellisuuden. Kukaan ei mieti mitä Jumala tahtoo.

Kuuntelin tänään juoksulenkillä Vanhan testamentin viimeisiä kirjoja ja sekä Danielin kirjaa. Moni, joka lukee niitä, näkee noissa kirjoissa vain verta ja ruumiita. Kostonhimoisen Jumalan, joka kerta toisensa jälkeen lyö milloin Israelia, milloin Juudaa ja milloin kansan vihollisia. Siinä juostessa ja kuunnellessa minulle avautui kuitenkin toisenlainen näky. Näky armahtavasta Isästä, joka näki miten ihminen yksinään yritti selviytyä ja sotia tietä läpi elämän ilman Jumalan siunausta, kumartaen Baalia ja puisia jumalia. Hakien omaa kunniaansa matkien naapurikansoja ja unohtaen Luojansa, todellisen Jumalan kasvot. Profeetat kertoivat miten kansa voisi palata takaisin ja miten Jumala ottaisi omansa takaisin yltäkylläisyyteen ja rauhaan.

Meidän silmissämme Raamatun sanoma voi olla ristiriitainen. Vanhan testamentin Jumalakuva avautuu helposti lakihenkisenä ja osin julmana  ja taas Jeesuksen sanoma rakkaudesta on kuin toisesta uskonnosta. Mutta kun kuuntelin noiden profeetoiden saamaa sanaa Jumalalta tajusin miten niissä toistui jatkuvasti Jumalan ikävä ihmistä kohtaan sekä  ehdoton oikeudenmukaisuuden vaatimus. Jos kansa olisi kuunnellut Jumalaa ja elänyt hänen tahtonsa mukaan, moni kärsimys olisi jäänyt väliin ja moni taistelu käymättä.

Profeettojen sana yltää myös meidän päiviimme saakka, sillä ihminen ei ole muuttunut juurikaan. Sodimme ja riitelemme aivan samalla tavalla ja sydämistämme puuttuu rauha.

Nyt riitelemme rististä ja kuka sen omistaa kenellä on oikeat sanat ja oikeat avaimet. Jopa niin, että otamme vallan tulkita kenellä on Pyhä Henki ja kenellä ei. Haluamme omistaa kunnian joka kuuluu yksin Jumalalle.

Raamattu on tarkoitettu luettavaksi kokonaan ja yhdessä. Yhdessä lukiessa ei ole niin helppo riidellä, on kuunneltava toista ja samalla on mahdollisuus kuulla myös Jumalaa, joka puhuu tekstin takana.

Ihmisen sisimässä asuu ristiriita,noten kuvat 443 sielu tahtoisi kapinoida Henkeä vastaan. Liha kipuilee Pyhän Hengen koulutuksessa. Kasvaminen kohti iankaikkisuutta, tässä vieraassa maailmassa satuttaa. Luulen, että moni turvautuu uskonnollisuuteen päästäkseen eroon tästä omantunnon ja Hengen yhdessä aloittamasta koulusta. Olisi niin helppoa vain suorittaa rukoukset ja jatkaa arkisia askareita niinkuin mitään ei olisi tapahtunut. Mutta Jumala ei tahdo meidän tekojamme tai suorituksiamme. Hän tahtoo meidän läsnäoloamme ja palvontaamme ja hän tahtoo palvella meitä.  Hän tahtoo sitä aivan samalla tavalla kuin hän tahtoi sitä Israelilta erämaavaelluksella ja sen jälkeen.

Ihmisen oma epäpuhtaus estää ymmärtämästä ja sulautumasta Jumalan kanssa yhteen, mutta Jumala itse voi kuluttaa meistä pois kaiken epäpuhtaudet,riidat ja itsekkyyden näin tuoda meidät Hänen läsnäoloonsa.

Kirjoittaja: Tapio Laakso

Lapsenuskoinen sen tien kulkija

10 thoughts on “Ristiriitaista vai riitaa rististä

 1. Kiitos kirjoituksestasi, asiaa, juuri näin . . totuudellista kerrontaa . . Raamatun profetiat puhuvat myös tästä päivästä Jumalan tahdosta kuuliaisuuteen sekä hänen Rakkautensa kasvoista yllemme Hänen tahdossaan . . .

  Tykkää

 2. ”Sanoma rististä on hullutus niille, jotka joutuvat kadotukseen, mutta meille, jotka uskomme se on Jumalan voima ja viisaus” (Paavali)

  Tykkää

 3. ”Jumalan ikävä ihmistä kohtaan” kauniisti sanottu ja liikutti mieltäni. Sitähän koko Raamatun sisältö ja ilmoitus on, me emme vaan voi ihmisinä ymmärtää kuinka suuri rakkaus kaiken takana todellakin on.

  ”Kasvaminen kohti iankaikkisuutta, tässä vieraassa maailmassa satuttaa”. En ihan tiedä mitä Tapio sinä tällä tarkoitat, mutta minulle tämä on se kipu josta Paavali sanoi jotenkin niin että hänellä olisi halu päästä jo Herran tykö, mutta ”veljiensä” hyväksi hän on kahden vaiheilla. Tiedät mitä tarkoitan, täsmällistä sanamuotoa en nyt muista.

  Kuinka usein sitä kaikessa kipuiluissaan toivoisikin jo olevansa täydellisenä täydellisyydessä. Kuolemakin tuntuisi usein helpotukselta. ”Elämä on minulle Kristus ja kuolema voitto”.

  Valma sanoo sitten tuossa totuuden, saman johon sinunkin tekstisi loppuu.
  Mikä ihmisille on mahdotonta on Jumalalle mahdollista. Tässä toivossa ja uskossa, että sekin missä itsensä näkee ja kokee mahdottomana, on kuitenkin Jumalan käsissä muuttuva täydellisemmäksi. Kirkastumaan kirkastumistaan täyteen päivään asti!

  ”Olkaa Pyhät”. Kaikkivaltias ja armollinen Jumala auttakoon uskossa, toivossa, kilvoittelussa, levossa ja kasvussa Pyhyyteen, totuuteen ja rakkauteen.
  ”Kirkasta oi Kristus meille ristinuhri Golgatan, josta meille langenneille loistaa sydän Jumalan. Uskon silmä kiinnitä aina kohti ristiä.” virsi 301 (1938 vk)

  Tykkää

 4. Niin, olemme Taivaan kansalaisia ja on elämä on joskus vaikeaa täällä maailmassa kaiken hälyn ja metelin keskellä. Oma heikkous ja kyvyttömyys satuttaa mutta vielä enemmän niiden ihmisten vaellus, jotka eivät kykene uskomaan evankeliumiin. Heitä voi vain rakastaa ja rukoilla että Jumala koskettaisi heitä. Antaisi Uskon lahjan. Kasvukivut liittyvät siihen että on joskus kyettävä luopumaan Herran kutsun edessä asioista. Pyhän Hengen nuhtelussa on toisaalta turvallista mutta myös tuskallista kasvaa. Mutta Hengessä iloitsen siitä mitä on tulossa vaikka sielu ja ruumis vielä vähän hangoittelee vastaan …no menee vaikeeks, enkä taida asiaa enempää avata 🙂

  Tykkää

  • Tapio, ai j o s k u s vaikeaa 🙂 ?
   Muuten olen kanssasi samaa mieltä kommenttisi kanssa. Eikä mennyt vaikeeksi, vaikka et täydellisesti ”avannutkaan”. Siunausta sinulle, iloa ja valoa! Ja kesää!

   Tykkää

   • No joskus ja joskus. On ollut vaikeampaakin, silloin kun sielussa on ollut pimeää ja mitään valoa ei ollut näkyvissä….Kiitos, ensi viikolla New Wine kesätapahtuma josta saa rakennus tarpeita tulevaan. Josko saisin kirjoitettua sieltä jotain ja jaettua yhteisestä pöydästä muillekin 🙂

    Tykkää

    • Odotan, teekin niin! Itse tunnen olevani jotenkin väsähtänyt ja lyhdyt himmeinä, ei synny blogin blogia. Jonkin verran kommentteja tutuille 😉 tästä tuli aivan vanhat hyvät ajat mieleen!
     Vai olivatko ne hyvät 🙂 oli ne! Mutta uskotaan että paremmat on vielä tulossa. Hyvää viini matkaa!

     Tykkää

  • Yhdyn seuraaviin sanoihisi ; Mutta Hengessä iloitsen siitä mitä on tulossa vaikka sielu ja ruumis vielä vähän hangoittelee vastaan …

   Tykkää

   • Niin Ja tuota hangoittelua on niin monella tasolla, Toisaalta ikääntyminen on liikkuvalle rankkaa ja taas toisaalta parannuksen tekeminen on aina ihmiselle vaikeaa. Helmasynneistä on vaikea luopua. Kuitenkin Hengen ottaessa tilaa vanhalta minältä ymmärrys ja ilo kasvaa ja vaikeudet on helpompi kestää. Meitä kristittyjä moititaan joskus siitä että olemme vieraantuneet elämästä ja kuljemme pääpilvissä. Siinä on hitunen totta sillä vaikka pää ei ole pilvissä on se sitä vastoin Taivaassa 😉

    Tykkää

    • Totta on, että ”minä” hangoittelee vastaan, mutta Hengen ottaessa valtaa ”minältä” . . tuntuu se hyvinkin vaikealta, mutta mikä ilo, kun ymmärrys kasvaa sekä vaikeudet ovat totta tosiaan helpommin kestettävissä.
     Eikä todellakaan synny mitään vieraantumista elämästä täällä, kulkevat käsi kädessä, armo kasvattaa totuuteen omasta tilasta . . .Pyhä Henki kyllä osoittaa parannuksenteon paikalle, mutta vain Hänessä . . siunattua matkaa . . .

     Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.