Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Aivopieru

16 kommenttia

Dreaming with God

Kirkko ja kaupunki lehden päätoimittaja sanoo Päivi Räsäsen kohupuhetta aivopieruksi. Oltakoon Päivin puheista mitä mieltä tahansa, niin ko lausunto on äärimmäisen ala- arvoinen ja vastenmielinen. Se lähentelee jo kunnianloukkausta: aivopieru ministeriltä. Haloo toimittaja!

Suustamme pääsee sammakoita. Siksi onkin tärkeää rukoilla Raamatun sanoin vartijaa suullemme. Vartijaa tarvitaan myös kirjoitusvälineisiimme. Kristittyinä olemme Herramme edustajia ja puheemme tulisi olla sen mukaisia. Erimielisyyden voi ilmaista loukkaamatta toisen persoonaa tai käyttämättä sopimatonta kieltä.

Sanonnat ja asenteet kovenevat. Vastakkainasettelu jyrkentyy. Musta- valkoinen ajattelu kasvaa. Mitä tämän keskellä merkitsee olla Kristuksen kirjeenä maailmassa? Se ei voi olla toisten mollaamista tai nollaamista. Totuutta puhuttaessa tulee olla asenteena rakkaus. Rakkauden täyttämällä sydämellä oppii sanomaan vaikeitakin asioita oikealla sävyllä.

Sammakot olivat yksi Egyptin vitsauksista. Vitsausten määrä kasvaa, ellemme kristittyinä ala vaikuttaa yhteiskunnassa uutta puhtautta ja jopa pyhyyttä, Jumalan kuninkuuden läsnäoloa.

View original post

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

16 thoughts on “Aivopieru

 1. Erittäin samaa mieltä. Simola ei loukannut vain Räsästä, vaan koko KD:n jäsenkuntaa ylimielisinä kommenteillaan.

  Tykkää

 2. Puolueisiin sitoutumattomana ajattelen, että epädemokraattisinta on se, jos toivotaan jonkun puolueen häviämistä kokonaan ja sitä, että joku ministeri tukkisi suunsa. Suomeen luulisi mahtuvan edelleenkin puolueita ja mielipiteitä laidasta laitaan. Annetaan kaikkien kukkia kukkia. Se on sitä demokratiaa, joka näyttää Simolaa suututtavan.

  Tykkää

 3. Päätoimittajaksi pääsee vaikka tuottaa solkenaan aivopieruja eikä edes huomaa sitä, ehkä niihin on jo liian tottunut : )

  Ikävää on, että kyseinen päätoimittajan kirjoituksia ymmärretään kirkon mielipiteiksi, vaikka ne ovatkin hänen yksityisajatteluaan. Pitäisikö päätoimittajan erota asemaan sopimattoman kielenkäytön takia? Kuka laittaisi FB-ryhmän pystyyn ”Eroa Simola” ; )

  Tykkää

 4. Kirkkoa edustavan lehden sivuilta varmasti myös kirkkoon nähden välinpitämättömät odottavat asiallista ja ”fiksua” ilmaisua. Parempi olisi yrittää selittää, mitä Päivi Räsänen mahdollisesti tarkoitti puheesta irrotetulla lauseellaan. Jos ei kirkon äänitorven vastaava ymmärrä todellista tarkoitusta, hän lienee väärällä paikalla –eikä Räsänen.

  Tykkää

 5. Minusta koko lehti on jo kauan ollut hölkäsenpöläys.

  Tykkää

 6. Lähetin pitkän tekstin, joka ei suostunut tulemaan perille, niinpä yritän lyhyesti vaan sanoa että tässä ala-arvoisesti kynäillyssä uutisessa vertaan kolmea henkilöä keskenään ja annan jokaisen tehdä omat johtopäätöksensä siitä kuka näistä on toiminut Jumalan Sanan mukaisesti S.Simola, J.Korhonen ja Päivi Räsänen.
  Kuka näistä ei ole alkanut ajamaan syytettä toisia ihmisiä vastaan vaikka aihetta olisi?
  Kuka on jaksanut toistuvasti kertoa, Raamattua tuntemattomille, lähimmäisille mitä hän on oikeasti sanonut ja miksi? Kuka on osoittanut jumalallista mielenlaatua myös kivittäjiään ja ”munittajiaan” kohtaan?

  Minulle tulee tähän toivottomuuteen, jossa valkoinen väännetään mustaksi ja musta valkoiseksi, totuus vääryydeksi ja vääryys totuudeksi, lohduksi Ilmestyskirjan 22 luku!

  Aamen. Tule Herra Jeesus!

  Tykkää

 7. Kyyneleinen kiitos Heikki!!! Huutomerkit Isälle, Pojalle ja Pyhälle Hengelle. Ja tämä viimeinen Sinulle!

  Tykkää