Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Jeesus paransi sairaita mennen tullen

6 kommenttia

Jos sana new age olisi ollut tunnettu Jeesuksen aikana, niin Häntä olisi varmaan syytetty siitäkin. Hän olisi saanut samalla uuskarismaattisuuden leiman ja häntä olisi epäilty okkultisista kytköksistä…ai, mutta niinhän tehtiinkin: riivaajien päämiehen voimalla hänen väitettiin tekevän ihmetekoja. Taisivat oikeaoppiset fariseukset olla asialla. 

Ei siis paljonkaan uutta auringon alla!

Karismaattisia piirejä jälleen epäillään yhteyksistä pimeyden voimiin. Ja epäilijät eivät ole niinkään ateistit. Heille riittää se, että eivät ylipäätään usko Jumalaan. Asialla ovat taas oikeassa uskossa olevat konservatiivit, jotka pelkäväät, että oikeaan uskoon sekaantuu sielullisia ja epäraamatullsia aineksia. Toisaalta ymmärrän tuon varovaisuuden, onhan kaiken maailman sotku- uskomuksia tarjolla viljalti ja meidän tulee pysyä Raamatussa.

Pysyä Raamatussa! Ahaa! Siinä se avain. On olemassa karismaattisuutta, joka etsii oppinsa ja käytäntönsä Jumalan Sanasta. Ja sieltä löytyy Jeesus, joka käytti paljon aikaa sairaitten parantamiseen, lähetti oppilaansa parantamaan sairaita ja käski heidän opettaa seuraajansa pitämään tämä oppi ja käytäntö. Ihmeitä tapahtui, armolahjat toimivat, outojakin juttuja, kuten se, että sairaat etsivät parantumista jopa Pietarin varjoista.

Ei pidä kaikkea Jumalan Hengen työtä leimata new age pimeydeksi. Ei pidä myöskään kaikkea ihmeellistä lukea Pyhän Hengen työksi. Henkien erottamisen herkkyyttä tarvitaan entistä kipeämmin, muuten maailma jää kipeyteensä. Jumala ei anna lapsilleen huonoja lahjoja, koska Hän on aina hyvä.

Mainokset

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

6 thoughts on “Jeesus paransi sairaita mennen tullen

 1. Missä näet kuvaamiasi konservatiiveja? Missä Jumalan Hengen työtä leimattaisiin pimeydeksi? Ilmaiset voimakkaasti, herätit kysymyksen

  Tykkää

 2. Minna, olen tavannut uskovaisia, jotka heti kättelyssä alkavat varoitella harhaan menosta, jos vähänkään intoutuu puhumaan rukoilusta sairasten puolesta tai muista karismaattisuuteen liitetyistä asioista. Olen nähnyt, että ajattelu menee usein näin:

  Kun seurakunnan kokouksessa tai jumalanpalveuksessa ei tapahdu mitään poikkeavaa, on kyseessä Jumala.

  Jos tapahtuu jotain poikkeavaa, on kyseessä melko varmasti vihulaisen työ.

  Toisin sanoen:

  Monella uskovaisella on suurempi usko vihollisen kykyyn jujuttaa ihmisiä kuin Jumalan kykyyn tehdä ihmisille hyvää, väliin poikkeavinkin keinoin, kuten Jeesuksen aikana.

  Tykkää

 3. Tai sitten on mahdollisesti käsitetty väärin konservatiivin kysymykset. Me erilaiset ihmiset käsitämme toinen toisiamme vähän väliä väärin. Liioittelu harvemmin lisää kristillistä rakkautta ihmisten kesken

  Tykkää

Kommentoi

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.