Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Miksi ihmeessä pitäisi täyttyä Pyhällä Hengellä?

2 kommenttia

Juuri siksi! Siksi, että se eli Hän on ihme ja saa meissä aikaan ihmeitä. Että millaisia?

– Hän opettaa minua tuntemaan Jeesuksen. Jeesus on Jumalan täydellinen ilmestys, joten samalla opin tuntemaan Isän Jumalan. Kolminaisuuden mysteerio alkaa hiukan valottua Pyhän Hengen koulussa: Hengen yhteys, Isän rakkaus ja Jeesuksen armo pitävät yhtä.

– Opin ymmärtämään Raamattua, joka onkin Pyhän Hengen innoittama kirja ja niinpä Pyhä Henki on Jumalan Sanan paras selittäjä.

– Pyhä Henki antaa voiman: voiman todistaa niin kuin apostolit, voiman uskoa heidän laillaan ja voiman sekä auktoriteetin tehdä samoja tekoja kuin Jeesus ja jopa suurempiakin; Jeesus aloitti julkisen toimintansa saatuaan Pyhän Hengen kasteen eli täyteyden.

– Hän on lohduttaja, puolustaja, eräänlainen asianajaja, joka asettuu rinnallemme meitä tukemaan ja rohkaisemaa , syntiin langetessamme Hän osoittaa Jumalan Karitsaa eli Jeesusta, joka ottaa pois maailmam synnit ja muulloinkin Hän osoittaa Jeesusta, sairauksiemme ja kipujemme kantajaa, Vapahtajaa kaikissa tilanteissa.

– Pyhä Henki tekee meidät eläväksi, antaa siis myös fyysisiä voimia ja auttaa saamaan sen elämän yltäkylläisyyden, jonka Jeesus lupasi.

– Ja armolahjat, niitäkin Pyhä Henki jakaa, kullekin omansa. Niiden avulla voimme vaikuttaa paljon hyvää niin seurakunnassa kuin maailmassa.

– Pyhä Henki vaikuttaa myös Hengen hedelmiä, kuten rakkautta, iloa, rauhaa, ystävällisyyttä ja kaikenlaista muutakin hyvää siunaukseksi kaikille ihmisille.

– Ja paljon muuta Hän tekee. Hänen johdatuksessaan olemme ihmeitten keskellä, yliluonnollisesta tulee luonnollista, koska Jumalalle kaikki on luonnollista. Hänen kanssaan on turvallista kasvaa uskossa ja vaeltaa uskon teoissa.

Älkäämme sammuttako Hänen läsnäoloaan, vaan ollaan Hänessä palavia eli annetaan Hänelle lupa johtaa elämäämm, pyydetään yhä uutta voimaa, lisää Hänen vaikutusvaltaansa meissä. Jumala voitelee aina tuoreella öljyllä, suomeksi: Jumala antaa aina uutta ja tuoretta, virkistävää ja raikasta. Sydämistämme virtaavat elävän veden virrat.

Mainokset

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

2 thoughts on “Miksi ihmeessä pitäisi täyttyä Pyhällä Hengellä?

 1. ” Jeesus sanoi heille jälleen: ”Rauha teille! Niin kuin Isä on lähettänyt minut, niin minäkin
  lähetän teidät.”
  Tämän sanottuaan hän puhalsi heihin ja sanoi heille: ”Ottakaa Pyhä Henki.”
  Joh. 20:21-22
  Melko kiteytesti Jeesus tuohon johdattaa:).

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s