Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Kaksi askelta herätykseen

6 kommenttia

Lapsenkaltaisuus ja Pyhän Hengen voima.

Lapsi on uskossaan sinisilmäinen eli luottava. Hänelle hyvä isä ei voi olla väärässä, ei voi valehdella, eikä petkuttaa. Leikinkin keskellä isä otetaan todesta. Lapsi ei käy teologista aivovoimistelua Jumalan lupausten kanssa: kaikkivaltias voi kaiken, jokainen Raamatun lupaus on lupa ottaa kirjaimellisesti. Piste!

Tuohon tilaan haluan päästä. Pois teologisista saivarteluista ja hienosäädöistä, jotka vievät yksinkertaista uskoa kohti sellaista uskonnollista humanismia, jossa Jumala on vaikeasti ymmärrettävä, mystinen salaisuus ja jota ei voi tuntea ja jonka kanssa ei voi olla persoonallisessa suhteessa.

Lapsellinen usko elää luonnollisella tavalla Raamatun ihmeissä, mutkattomasti jakaa viisi leipäänsä ja kaksi kalaansa tuhansille ruuaksi, kiipeilee puissa nähdäkseen Jeesukseen, hyppää veteen ja lähtee kävelemään kohti Jeesusta. Lasta eivät annakkoluulot estä seikkailemasta. 

Tuollainen villi ja vapaa usko johtaa yllätyksiin ja muutoksiin. Sellaisessa maaperässä sikiävät herätyksen siemenet. Maa on valmiina myllättäväksi.

Ja kun Pyhä Henki pääsee mylläämään ja kastelemaan maata, niin kasvu on varmaa. Hän vaikuttaa uutta elämää koko ajan, uusia ideoita, uutta luomistekoa, nuoruuden uudistumista tulee aina lisää. Voima, hyvät hedelmät, lahjat, muutokset saavat otollisen maaperän lapsellisen luottavassa ilmapiirissä. Aikuismaiset epäluulot ja epäusko nousevat usein esteeksi juuri Pyhän Hengen luovuudelle. Maineestaan tarkka aikuinen ei hevin uskalla tuntemattomiin seikkailuihin. Lapsella ei, Luojan kiitos ole vielä maineen menettämisen pelkoa. Muita pelkoa voi olla, mutta Isän kädestä kiinni pitäessään lapsi uskaltaa kummallisiinkin paikkoihin.

Ja herätys totisesti vie outoon maailmaan, arvaaattomaan menoon, jossa tarvitaan luja luottamus itseään voimakkaampaan olentoon eli Jumalaan. Jumalan valtakunta on lapsenkaltaisten, niin on myös herätys, joka johtaa Jumalan valtakunnan toteutumiseen tässä maailmassa.

isä meidän, joka olet Taivaassa, tulkoon sinun valtakuntasi…

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

6 thoughts on “Kaksi askelta herätykseen

 1. Tämän vois jo lukea joka aamu, kunnes on omaksunut itseensä sen sanoman. Todella syvältä koskettavasti kirjoitettu! Kiitos!

  Tykkää

 2. Hyvä, mieltä lämmittävä kirjoitus, kiitos!

  Tykkää

 3. Olin lapsena uskossani sinisilmäinen ja olen siinä samassa uskossa edelleen, enkä ole muunlaista uskoa koskaan kaivannut. Lapsenusko riittää ikääntyvällekin.
  Kiitos, että kirjoitit minun uskostani – minun tavastani uskoa – kauniisti ja hyväksyvästi!

  Tykkää

 4. ”Katsotko sinä karsaasti sitä, että minä olen hyvä?'” ,lukee Raamatussa. Lapsenkaltainen ei katso karsaasti Jumalan täydellistä lahjaa, armoa. Ei jää pähkäilemään ja kiistelemään dogmeista,vaan ottaa vastaan sen, mitä Pyhä Henki itselle avaa ja se riittää.

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.