Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Ev.lut.kirkossa ei ole kielletty…

8 kommenttia

…saarnaamasta Pyhästä Hengestä, puhumasta kielillä, opettamasta armolahjoista, rukoilemasta ihmisille terveyttä, julistamasta Jumalan valtakunnan läheisyyttä, profetoimasta, opetuslapseuttamasta ihmisiä Kristuksen seuraajiksi. Tämän sai taas kokea Lohjan keskiaikaisessa kivikirkossa ja seurakuntasaleissa Hengen Uudistuksen kesäpäivillä.

Oli hyvä olla. Sai nauraakin. Pipo ei kiristänyt, vaikka eipä helteellä pipoja näkynytkään.Ilmapiiri oli vapaa ja avoin Pyhän Hengen Tuulen puhaltaa raikkaasti. Ja Hän puhalsi. Hän puhaltaa aina siellä, minne on tervetullut.

Isossa kirkossa liikkui paljon myönteistä. Miksei media tätä näe ja kuule? No, näkeepä ne, jotka olivat paikalla ja vievät Tuulta mukanaan omiin seurakuntiinsa.

Isossa kirkossa on muuallakin raikkaita tuulahduksia. Sen verran olen kiertänyt talvella ja nyt kesälläkin eri puolilla maata, että olen kuullut Tuulen huminan. Ylistyksessä. Rukouksessa. Todistuksissa. Puheissa. Ilmapiirissä. Kahveillakin ja iltateellä.

Tätä on tulossa lisää. Sellainen kutina on mielessä. Hienoa on se, kun fokus on Jeesuksessa, joka on Jumalan täydellinen armo. Toki synnistäkin puhutaan ja tehdään parannusta, jos nyt joku pelkää, että ihan kevyeksi menee tämä hengellisyys. Keveys ei merkitse tärkeitten ja vaikeittenkin asioitten unohtamista, vaan iloa siitä, mitä Jumala on ja mitä Hän tekee ja miten Hänen hyvyytensä muuttaa ihmistä. Sitten muuttuneet ihmiset alkavat muuttaa yhteiskuntaa. Rakkauden voimalla. Ei tulikivillä ja rikinkatkulla. Keskittyminen pahaan saa Pahan vallat riemuitsemaan, saavathan ne huomion osakseen. Keskittyminen Jeesukseen, totuuteen ja valoon Hänessä riisuu pahan aseista. Valo voittaa aina pimeyden.

Iloitkaa aina Herrassa, vieläkin Paavali sanoo, iloitkaa! Ilossa on väkevyys. Sellaisella kirkolla, joka saarnaa Jeesusta on tulevaisuus.

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

8 thoughts on “Ev.lut.kirkossa ei ole kielletty…

 1. Kiitos Heikki Hyvästä Sanomasta. Tällaista lisää! Tarvitsemme rohkaisua ja toivoa kaiken ikävän sijaan ja vastapainoksi! Tästä tuli hyvä olo 🙂

  Tykkää

  • Tuulikki
   sinun kommenteistasi tulee hyvä olo, kiitos! Olet niitä ihmisiä, jotka levittävät valoa ja kauneutta ympäristöön. Kiitos Herralle sinusta!
   Heikki

   Tykkää

 2. Heikin teksti on totta, samoin Heikin lauseet Tuulikista:). Evankeliumi on Jumalan voima, jonka Pyhä Henki meille ihmeellisesti kirkastaa ja silloin Sana alkaa elää.

  Tykkää

 3. Edellisiin kommmnetoijiin yhtyen. Tätä enemmän, ja jos vielä saisi niihin lehtiinkin näitä ilouutisia, joita riittää. Itse olen todistamassa niitä nyt avioliittoleirillä Levillä.

  Tykkää

 4. Ihana kuulla! Siunausta Lohjalle! Ja Tuulen mukana kaikkialle!

  Tykkää

 5. Kiitos rakkaat Heikki ja Virpi kauniista sanoistanne minulle! Veljeni pitkä kärsimys on loppunut viime yönä noin klo yhden maissa. Kauniit sananne tuovat lohtua ja iloa. Kiitos Jumalalle että veljeni kohdalla pitkä piina on loppunut.

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.