Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Raittiit papit herättävät hyväksyntää

8 kommenttia

Vain tänään ilmestyvä iltapäivälehti kirjoittaa etusivullaan uudesta ilmiöstä. Kirkot ovat alkaneet täyttyä kuulijoista. Kaikki lähti siitä, kun muuan humalatilaan liian usein joutunut pappi tunnusti heikkoutensa, tuli herätykseen ja alkoi julistaa Jeesusta. Hänen esimerkkiään on jo seurannut moni muukin pappi. Mukana on vanhempia rovasteja, jotka jo vuosikymmeniä ovat olleet sakastijuoppoja. Mutta on myös nuorempaa papistoa, jolle mm oluen liikakäyttö juuri lauantai- iltaisin on kostautunut seuraavan aamun saarnassa

Näiden pappien saarnat ovat muuttuneet hoipertelavasta humanismista puheiksi, joiden aikana ihmisiä kutsutaan alttarille rukoiltavaksi. Anna elämäsi Jeesukselle, täyty Pyhällä Hengellä, uudistu uskossa ovat ihan uusia lauseita, joita ei ole totuttu kuulemaan arvokkaissa kirkoissa. Ja ihmiset menevät alttarille. Rukousjonot ovat kasvaneet. Onpa sellaistakin, että papit voitelevat sairaita öljyllä. Usein kuullaankin kirkoissa ihmisten kertovan saamastaan avusta.

Myös kaduilla on nähty näiden innokkaiden pappien rukoilevan ihmisten puolesta. Katukyselyn mukaan ihmiset suhtautuvat pääsääntöisesti myönteisesti tällaiseen toimintaan. Monet kertovat iloisina saaneensa avun ja lohdutusta elämäntilanteeseensa.

Kirkon johto ei ole vielä asiaan ottanut kantaa. Siellä seurataan tilanteen kehittymistä ja syksyn kirkolliskokous saattaa asettaa tarvittaessa työryhmän miettimään, mitä vaikutuksia ko ilmiöllä on mm messujärjestykseen

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

8 thoughts on “Raittiit papit herättävät hyväksyntää

 1. Hilvo, eikö ole synti pilkata iltapäivälehditöä?!

  Tykkää

 2. Ei niin pientä pilaa, ettei totta toinen puoli. Aitous ja nöyryys Jumalan ja seurakunnan edessä on Pyhän Hengen työtä. Ja sitä tarvitaan, jotta kirkot täyttyisivät – hieno visio! Samalla viivalla kaikki ollaan synteinemme 😀

  Tykkää

 3. ”ihmiset suhtautuvat pääsääntöisesti myönteisesti tällaiseen toimintaan”
  Niinpä, sillä jokaisella meillä on aikoja, jolloin kaipaa tulla kuulluksi ja nähdyksi juuri sellaisena kuin on ja Pyhän Hengen voimasta palvelemaan asettuneen Jumala varustaa kyvyllä kohdata;iloita iloitsevan kanssa tai itkeä itkevän kanssa ja Hän on itse läsnä. Sen ”hurjemmasta” ei ole kyse,vaikka sen tabloid, kuinka otsikoisi.

  Tykkää

 4. Pienestä kipinästä syttyy suuri palo, joten Hengen tuli sytyttäköön suuren Hengen palon koko kristikuntaan! Kun saat NÄYN, jonka Jumala on antanut, ei pidä ”katsoa aaltoja” vaan Kristusta, joka kulkee ja on kulkenut edellä. Siis anna palaa!

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.