Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Minun jumalani

6 kommenttia

Kukas se on? Ja millainen se on? Ettei vain olisi mielikuvituksen tuotetta, omaksi iloksi ja hyödyksi rakennettu kuva, jolla ei ole todellisuuden kanssa paljonkaan tekemistä. Sellaista sanotaan epäjumalaksi. Aikoinaan näin niitä runsaasti ollessani lähetystyössä. Pelottavia olivat. Ja arvaamattomia. Jopa vaativia uhrien suhteen. Mutta niitä pystyi myös manipuloimaan ja petkuttamaankin. Ihminen pystyy mihin tahansa, melkein.

Nykysuomessa minun jumalani puhuu minun mielipiteitäni, on sympaattisella tavalla myötäilevä jokaista kohtaa, suvaitsee paljon ja mikä tärkeää, pysyttelee sopivasti taustalla, ihmisten varjoissa. Hänestä on tehty humanistisen uskonnollisuuden pönkittäjä, valjastettu ihmisten käyttöön mittatilaustyönä, tilaajana itse ihminen. Jumalasta on tehty ihmisen näköinen ja kokoinen.

Löytyy toisenlainen Jumala, Hänen nimensä kirjoitetaan isolla alkukirjaimella. Häntä ei karsinoida ihmisen mittoihin, eikä Hän alistu ihmisen mielipiteisiin. Hän loi universumin ja Hänellä on sen täysi omistajuus. Hän on pyhä ja Hänen edessään kerran kaikki polvistuvat kunnioituksesta. Osa polvistuu sydän täynnä rakkautta Häntä kohtaan, osalla sydämen täyttää pelko. 

Raamatusta löydämme Hänet. Luonnostakin välillisesti, jos opimme lukemaan luonnon valtavaa kirjaa.  Kirkkaimmin Hän näyttäytyy Pojassaan Jeesuksessa Kristuksessa, joka on täydellinen kuva Isä Jumalasta, joka puhuu Hänen sanojaan ja tekee Hänen tekojaan. Hänen kirkkonsa on kutsuttu tekemään Häntä tunnetuksi, välittämään maailmaan Hänen kuninkuuttaan, pyhyyttä, puhtautta, vanhurskautta ja rakkautta. Pyhä Henki, Jumalan oma Henki on apuna. Hän paljastaa meille Jumalan sydämen salaisuuksia. Hän muuttaa meitä Jumalan kaltaiseksi, Hän auttaa tekemään Jeesuksen tekoja eli ihmeitä, joissa näkyy Jumalan rakkaus luomakuntaansa kohtaan.

Asema Jumalan lapsena, johon Jeesus on meidät lunastanut, tekee meistä erityistä väkeä, joka rukoilee: Isä meidän…Minun Jumalani onkin meidän Jumalamme, jonka mielipiteet löydämme Hänen omasta Sanastaan. Tämä Jumalan perheväki toimii Hänen majanaan, Jumalan kohtaamisen paikkana toteuttaen Jumalan tahtoa maailmassa, että Taivaan hyvyys ja pyhyys toteutuisivat.

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

6 thoughts on “Minun jumalani

 1. Jumala vastasi Moosekselle: ”Minä olen se, joka minä olen”

  On turvallista tietää, että Jumala on, että Hän itse tietää, kuka ja millainen Hän on ja ettei mikään minun tunnetilani tai käsityskykyni rajallisuus määritä Häntä tai voi erottaa Häneen turvautuvaa Jumalan rakkaudesta On ihmeellistä, että joku niin varma rakastaa ja on sitoutunut minuunkin iankaikkisesti.

  Tykkää

 2. Minäkin uskoin nuorena jumalaan, omalla tavallani. Nyt tuntuu ihan naurettavalta, että kuvittelin olevani niin suuri ja mahtava, että olisin pystynyt luomaan oman jumalani. Onneksi Jumala ei tosiaankaan ole suostunut meidän ihmisten muotteihin. Vaan on edelleen se, joka on luvannut olla. Meille käsittämätön, mutta samalla rakastava Isä. Mahtavaa! Kun tätä tässä samalla mietin, tulee ihan etuoikeutettu olo ja halu ylistää!

  Tykkää

 3. ”Minun Herrani ja MINUN JUMALANI” sanoi Tuomas kohdattuaan ylösnousseen Jeesuksen ja nähtyään tämän haavat käsissä ja kyljessä.

  Tykkää

 4. Juuri näin!

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.