Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Tule Pyhä Henki, mutta muistathan käyttäytyä

7 kommenttia

Täällä on aina tehty asiat hillitysti ja arvokkaasti. Tämä paikka on pyhä ja juhlava. Täältä etsitään rauhaa. Joten, otathan sen huomioon. Emme kaipaa meteliä, emme halua joutua lehtien lööppeihin, emme mielellämme lähde muuttamaan turvalliseksi koettua tuttua systeemiämme, vanhat kaavat herättävät luottamusta ja vakautta, jota aikamme ihmiset kaipaavat. Ja pitäähän olla jokin paikka, jossa on pysyvyyttä. Emme halua esi- isiemme kääntyvän haudoissaan villin menon takia.

Ihmiset haluavat toki uudistumista, mutta heidän ehdoillaan. Pyhä Henki on kuin kauneusvoidetta herkälle hipiälle. Hänestä tulee helposti palvelija, jota voidaan komentaa antamaan milloin mitäkin, vaikkapa silittämään kirkollisia ryppyjä eli siivoamaan kirkkojen julkisuuskuvaa pahemmilta töppäilyiltä ja pitämään kirkoissa yllä yleistä ja julkista hyväksyntää.

Alunperin kuvio ei mennyt ihan tällä tavalla. Pyhä Henki tuli sellaisella ryminällä, että koko Jerusalem lähti liikkeelle. Jeesuksen seuraajat, Pietari etujoukoissa, olivat yhtäkkiä kaiken kansan edessä ja he olivat kaikkien huulilla: mitä tämä oikein on! Myöhemmin opetuslapset rukoilivat Herraa ojentamaan kätensä ja kun he olivat päättäneet rukouksensa, vavahti se paikka, jossa he olivat koolla ja he täyttyivät Hengestä ja julistivat rohkeasti Jumalan Sanaa.

Että sillä tavalla! Mentiin Jumalan ehdoilla ja marssijärjestyksellä. Seuraukset olivat sen kaltaiset: Jumalan kuninkuus murtautui maan päälle, ihmisiä tuli uskoon, ihmeitä tapahtui, evankeliumi valtasi maailmaa.

Pyhä Henki ei ole renkimme. Hän ei alistu kaavoihimme ja käskyihimme. Toki Hän tuntee ihmisen, eikä tee kenellekään väkivaltaa. Mutta, Hän tulee  sinne, missä Häntä kaivataan,tarvitaan Ja missä Hän saa toimintavapauden. Hän kirkastaa Jeesusta ja on Jumalan kansan väkevyys, Jumalan ”raaka”  voima, voidakseen viedä valon pimeyteen seurakunnan kautta. Kirkot eivät tarvitse hengellistä make up voidetta, vaan väkevän uudistuksen, joka alkaa sydämestä ja vaikuttaa ulospäin.

Tule Pyhä Henki!

 

 

 

 

 

 

 

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

7 thoughts on “Tule Pyhä Henki, mutta muistathan käyttäytyä

 1. Kiitos Heikki. Tämä on hyvä!

  Tykkää

 2. Totisesti, tule rakas Pyhä Henki!

  Tykkää

 3. Tulipa mieleen uskoontuloni 🙂 Halusin tehdä uskonratkaisun, mutta pelkäsin muuttuvani jotenkin niin rajusti, että sen takia epäröin jonkin aikaa. Vaikken siis Pyhää Henkeä vielä oikein tajunnutkaan. Mutta kuten Heikki kirjoitit, ei Pyhä Henki tee väkivaltaa, ja loppujen lopuksi tuskastuin siihenkin, etten mielestäni muuttunutkaan sellaiseksi ”säteileväksi uskovaiseksi” jollaisia ajattelin uskovaisten olevan 🙂 Mutta hitaasti ja varmasti on minussakin tapahtunut hengellistä kasvua ja nyt uskallan Jo rukoilla: Tule Pyhä Henki!

  Tykkää

 4. Nina. Minäkin olen kuullut joidenkin ihmisten sanovan että he ovat pelänneet jopa tulla uskoon sen takia että Pyhä Henki pistäisi heidät käyttäytymään hullun lailla. Eräskin sanoi että pelkäsi rupeavansa vaikka linja-autossa ”mongertamaan” jotain ”siansaksaa”.
  Minusta erikoista. Todella.

  Pyhä Henkihän on yhtä kuin Jumala ja Jeesus yhdessä, ei sen kummempaa ja kuitenkin aivan valtava Jumalan armolahja omilleen.

  Itselleni Pyhä Henki avasi Sanan ymmärryksen, ja kaikki tiedon ja viisauden aarteet jotka ovat Jumalan Sanassa vastaanotettavissa sitä mukaa kun kasvan uskossa ja Herran tuntemisessa. Hän avasi todellisen Elämän!

  Kirkasti Kristuksen niin ettei koskaan aikaisemmin, vaikka olin Raamattua lukenutkin ja saarnoja ja opetuksia kuunnellut. Koin kuin paksu esirippu olisi haljennut, Golgatan tapaan ylhäältä alas, henkeni silmien edestä ja sain nähdä näkymättömän maailman todellisuuden ja mahtavuuden.

  Mutta jokaiselle Jumala antaa aivan omanlaisensa ja juuri hänelle sopivan ”tavan” ottaa vastaan Pyhä!
  Pyhä Henki on hienotunteinen ja osaa toimia oikein, ei tarvitse pelätä.
  Onhan niinkin ettei ihminen voi edes uskoa ilman Pyhän Hengen vaikutusta, joten uskovassa on jo vaikuttamassa Pyhä Henki. Hän on yhtä ihana kuin Jeesus, onhan hän samaa olemustakin. Siunausta.

  Tykkää

 5. Tule ja ole ja kaikessa näytä käsiala Luojan.

  Tykkää

 6. Amen!

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.