Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Jumalan Isän rakkautta ei voi ymmärtää

Jätä kommentti

Mutta sen voi kokea! Sen kokeminen mullistaa elämän. Hän ei annakaan isän kädestä, vaan isän sydämeltä. Isän kättä ohjaa rakastava sydän, ei kovuus, ei viha. Hän ohjaa lapsiaan kunnioituksella. Hän kasvattaa lempeällä kurilla, ei kurituksella. 

Jumalan sydämellä on tilaa lasten leikkiä ja temmeltää vapaasti. Sieltä ei ajeta ulos, vaikka työhuoneen tuolit kaatuisivat. Siellä ei Jumala ole sormi pystyssä, vaikka lasten äänet kaikuvat. Rajat eivät nouse pelosta, vaan rakastavasta yhteydestä, ilon suhteesta. Vapaus ei ole uhka, vaan mahdollisuus vastuullisuuteen ja kasvuun. Jumalan luova Henki leikkii lasten kanssa, Hän on kuin viisas valmentaja ja opettaja: tietää, miten lapset parhaiten oppivat.

Ajattele, kuinka helposti luiskahdamme pois Isän sylistä ja sydämeltä ja joudumme vieraan lakimiehen tupaan: oletko rukoillut tarpeeksi, oletko opetellut Raamattua ulkoa, oletko edes lukenut Sanaa, oletko todistanut Jeesuksesta, oletko maksanut kymmenyksesi, entä käskyt, onko tullut niitä noudatettua?  Ennen ei leikitä, ennen kuin Isä meidän osataan ulkoa! 

Surkeaa on lasten elää käskyjen alaisuudessa ja piiskan pelossa. Ilotta!

Jeesus on tullut viemään meidät takaisin Isän sydämelle. Vapauteen. Iloon. Rauhaan. Isän rakkaus on käsittämätöntä. Miten on mahdollista, että Isän sydämellä oppii rukousta, joka onkin juttelua iskän kanssa, tai alkaa ymmärtää, mitä isi Kirjassaan tahtoo sanoa, ja viesti Jeesuksesta ihan vain lipsahtaa suusta ulos ja elämä alkaa muuttua? Se on mahdollista, koska rakkauden voima on niin suuri ja seura tekee kaltaisekseen. 

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.