Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Timantteja Taivaasta

8 kommenttia

Et voi olla tosissasi! Et kai sinä usko sellaiseen höpinään! Huuhaata tai, mikä pahempaa, lopunajan eksytystä. Varo!

Katson elokuvaa, jossa näytetään tyhjästä ilmestyneitä timantteja, kultapölyä puhujan päällä, kultahampaita suussa. Sitten kuvataan nuorta miestä, joka rukoilee yliopiston kampuksella sairaitten puolesta…ja  ihmeparantumisia tapahtuu. Ihan tavallisen näköiset nuoret kertovat, miten Jumala tekee ihmeitä tavallisten ihmisten elämässä. He todistavat, että uskovaisuus ei ole tylsää, vaan se on täynnä Jumalan elämää ja ihmeitä.

Kun Pyhä Henki alkaa toimia, niin Hän ei kysy meiltä, miten Hän saa toimia. Hän puhaltaa kuin hiljainen lounatuulI. Tai, kuin syysmyrsky, niin että lehdet puista lentelevät. Hän ei kysy minulta, saako Hän luoda kultapaikkoja tai timantteja tai kultahippuja. Hänen ei tarvitse selitellä mitään minulle. Hänellä on vapaus toimia oman suunnitelmansa mukaan, sanon minä luterilainen rovasti tai sinä vapaakirkollinen saarnaaja mitä hyvänsä. Mutta Jeesusta Hän kirkastaa. Jumalan kuninkuuden Hän tuo maailmaan. Jumalan hyvää Hän jakaa ihmisille.

Ja sinisilmäiset, ennakkoluulottomat lapset ovat haltioissaan. He uskovat ja iloitsevat. He ovat löytäneet Isän, jonka kanssa ei ole tylsää. Tosikot aikuiset nostavat kilvan sormiaan pystyyn: varokaa! Ja nuo aikuiset loukkaantuvat Jumalaan ja Jumalan timantteihin ja he pakenevat komeisiin taloihinsa pyyhkimään pölyjä reliikkien päältä.

Kyllä minä mieluummin liityn lasten joukkoon iloitsemaan Isä Jumalan kanssa elämästä ja ihmeistä, kuin niihin aikuisiin, joille Jumala on uskonnollinen kaukaisuus ilman läsnäolevaa voimaa. Lapset ovat vapaat ja heillä on aina pääsy Isän syliin. Lapsille nauretaan, mutta he eivät siitä paljon välitä, hekin nauravat. Ja Isä nauraa heidän kanssaan. Ei ne timantit ole se pääjuttu, vaan Jumalan yllättävä todellisuus ja avoin, rakastava syli, jossa on tilaa lapsille ja lapsenmielisille, joiden usko ei kompastu edes kultapaikkoihin hampaissa.

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

8 thoughts on “Timantteja Taivaasta

 1. Tosi nasta kirjoitus, pastori Hilvo! Olen samaa mieltä, että Isän syli on paras paikka lapselle. Minullekin vaikka ikää on jo kertynyt useita vuosikymmeniä. Lapsi olen silti ja lapsena pysyn. Sitä paitsi, kultaahan siellä perilläkin tulee olemaan, jopa kultaiset kadut jne. Miksei siis jo täällä. Isä hemmottelee lapsiaan, mutta muistaa pitää myös se, että joskus Hän kyllä kurittaakin. Kuin ihan oikea Isä.

  Tykkää

 2. Jumala voi luoda uuden hampaan, minkä materiaalin Hän alunperin valitsi purukalustoomme. Sielunvihollinen taas ei pysty tässä matkimaan Luojaa, mutta on rahan ja kullan mestari => Tyrkytti niitä jopa Jeesukselle, jos tämä olis kumartanut häntä. – Kannattaa seurata Jeesusta ja olla liikaa haltioitumatta kullasta, timanteista tai rahan keräämisestä. (mua on ihmetyttänyt, miksei noita timantteja ja kultaa vaihdeta rahaksi, niin ei tarttis niin innokkaita uhrisaarnoja tai tai suuria uhreja kerätä! Vai uskooko järjestäjät sananlaskuun :”Raha tulee rahan luo”)

  Tykkää

 3. Kiitos, Heikki!

  Tykkää

 4. Paavali sanoi että 2Ko 12:6 Sillä jos tahtoisinkin kerskata, en olisi mieletön, sillä minä puhuisin totta;

  Jos Jumala ylipäätään jonkun hampaita alkaisi korjailemaan niin Hän ei sinne laittaisi kultahampaita, kultapaikkoja tai mitään paikkoja vaan uuden hampaan hammasluusta. Nämä on just sellaisia överiksi vedettyjä juttuja mitä ei usko enää erkkikään.

  Siunausta 🙂

  Tykkää

 5. Jumala kehoitttaa ihmisiä pitämään itsestään ja hampaista huolta ja on luonut hammaslääkärit sitä varten, että ne paikkaavat hampaat tarvittaessa.

  Tykkää

 6. Jumala kehoitttaa ihmisiä pitämään itsestään(Pyhän Hengen temppelistä)ja samalla hampaista(kin) huolta ja on luonut hammaslääkärit sitä varten, että ne paikkaavat hampaat tarvittaessa.

  Tykkää

 7. Jumala ei ole mikään taikuriheebo mikä viihdyttää meitä tempuillaan. Hänen armossaan on meille kyllin ja nämä keksivät omasta päästään näitä kultahammas ja pöly juttujaan tai ovat unohtaneet, että ovat joskus laitattaneet kultahampaan itselleen ja käyneet ostamassa tiimarista kultapölyä jota levittelevät ympäriinsä.

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.