Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Pyhä yksinkertaisuus

5 kommenttia

Viikossa viisaaksi. Seitsemän askelta syvempään uskoon. Tusinalla täyteyteen. Sata sivua sovintoon. Ohjelmia piisaa, niin kirjoissa kuin retriittikansioissa. Yksinkertaista, opettele ohjelma, toimi tarkasti ohjeiden mukaan ja voila! maailmasi on kunnossa!

Voi, pyhä yksinkertaisuus!

Olemme ohjelmoituja ja sen mukaan, kuinka paljon noita ohjelmia meissä on, tämä maailma pitäisi jo olla kääntynyt down side up Herran puoleen. Mutta, ei, ei sinne päinkään. Ohjelmatarjoajat ovat kyllä netonneet rahaa, mutta hinta- laatusuhde ei kyllä ole kunnossa, ainakaan maailman pelastumisen suhteen.

Voin olla väärässä, mikä ei ole ensimmäinen eikä viimeinen kerta. Silti haikailen ainakin yhden blogin verran pysyvämpää ja muutoslaadukkaampaa juttua uskooni ja todistukseeni Herrasta. Kaikenmaailman seminaareista ja ohjelmista on toki hyötyä, mutta kaikki vain eivät seminaareihin pääse tai kaikilla ei ole ohjelmiin varaa. Lisäksi kannattaisi tsekata, kuinka paljon huippuseminaarista jää käsiin kuukauden päästä ja kuinka paljon ohjelma on tuonut tosimuutosta. Rehellisesti!

On oltava olemassa jotain vielä yksinkertaisempaa, jotain, johon kaikilla on pääsy yötä päivää ja jonka jokainen pystyy omaksumaan ja johon jokaisella on varaa. Ja joka on niin pyhää ja korvaamatonta, että sitä ei edes pysty hankkimaan millään rahalla tai ohjelmalla tai käsikirjalla tai  viiden askeleen ohjelmalla.

Pyhä Henki! Pyhän ja yksinkertaisen uskon luoja.

Hän on koko ajan uutta luova voima. Hän ei ole sidottu viikonloppuseminaariin hotelli Hiltonissa. Häntä et voi sitoa luomiisi tanssiaskeliin. Hän kykenee ilmestymään voimana, viisautena ja virvoituksena missä tahansa ja milloin tahansa. Kolmiyhteisen Jumalan luova persoona odottaa kotiovellamme ja kolkuttelee hellävaraisesti pyytäen lupaa päästä sisään. Ja kun Hän  tulee sisään ja sinä annat Hänelle luvan toimia, alkaa remontti. Siinä mylläkässä saattavat nuotit lennellä ja käsikirjat mennä uusiksi. Mutta tulos on upea ja uudistus jatkuu kaiken aikaa. Personal trainer on päässyt taloksi.

Tahallani tässä karrikoin ja provosoin. En minä noita seminaareja ja ohjelmia sinänsä vastusta, vaan sitä, että saatamme näännyttää itsemme jatkuvilla systeemeillä, kun emme muista, että Pyhä Henki haluaa jakaa koko elämämme ja olla valmentaja arjessamme. Raamattu on Hänen käsikirjansa, maailma on Hänen työkenttänsä ja me olemme Hänen työtovereitaan.

Yksinkertaista ja pyhää toimintaa!

 

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

5 thoughts on “Pyhä yksinkertaisuus

 1. Olennaista asiaa Heikki!
  Omalla kohdallani on nyt sellainen tilanne että olen vain hiljaa Jumalani edessä ja odotan kuinka Hän asiani järjestää ja missä aikataulussa.
  Minulle Pyhän Hengen läsnäolo on nyt hiljaista lohdutusta, lempeää myötäelämistä ja hienotunteista, hiljaista läsnäoloa, vaikeuksieni syvää ymmärtämistä joka hoitaa enemmän kuin mikään muu.
  On sellaistakin kuormaa jota ihmiset eivät voi kantaa, ainoastaan kärsivä Kristus!

  Lepoa ja Jumalan rauhaa sinullekin Heikki!?

  Tykkää

  • Herra kanssasi, Tuulikki. Hän todella toimii parhaaksemme ja aina herkän yksilöllisellä tavalla. Ole siunattu, levätköön kirkkauden Henki sinun ylläsi. Heikki

   Lähetetty iPadista

   Tykkää

 2. Meillä Euroopassa ja varsinkin Suomessa vallitse konstruktivistinen oppimiskäsitys, kun taas amerikkalaiset ovat enemmän behavioristeja. Behaviorismiin kuuluu antaa suoria ohjeita, jotka omaksutaan ja toteutetaan. Ihmisiin ja asioihin sovelletaan kytkentäkaavioita ja viiden askeleen ohjelmia. Konstruktivismissa taas ihminen itse on oppimisensa subjekti. Hän ottaa aineksia uudesta ja sovittaa ne aiemmin oppimaansa.
  Luulen, että jossain määrin tästä johtuu se, että myös amerikkalainen kristillisyyden tarjoaminen tökkii. Heikki ei tässä bloggauksessa tietenkään ääneen kritisoi amerikkalaisuutta, mutta asian puolesta on tuostakin kysymys.

  Tykkää

  • Luovuutta olen peräänkuuluttamassa, sitä osaa lapsi kaikessa yksinkertaisuudessaan. Kiitos kommentistasi; siinä on perää. Heikki

   Lähetetty iPhonesta

   Tykkää

 3. Sillä Jumala puhuu tavalla ja puhuu toisella; sitä vain ei huomata. (Job 33: 14).

  Jollekin hiljaisessa tuulen huminassa ja jonkun on painittava jaakobinpainit silloin tällöin.
  Oman uskontaipaleeni alussa turvauduin josku tällaisiin ”ohjelmiin”, mutta sitten Luoja johdatteli vain olemaan opetuslapsena Kristuksen Sanan jalkojen juuressa.

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.