Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Tarjoa papeille olutta- päivä

2 kommenttia

Sellainen päivä on kuulemma tänään. Taidanpa kiertää Kontulan baarit kaukaa, jottei tule liikaa tarjouksia.

Hämmentää tämä tällainen olut päivä, varsinkin, kun en ole oluen ystävä. Mutta tökkii tässä jokin muukin. Papit oluella? Näyttää kansanomaiselta ja kaikki varmaan ok niin kuan kuin ollaan selvinpäin. Enkä minä tässä oikeastaan puutukaan niinkään juomiseen tai baarissa istumiseen tai saunakaljoihin, vaan…

sanomaan!

Mitä viestitämme tällä sanomalla? Papit lähellä ihmisiä, papit juovat niin kuin muutkin, kynnys lähestyä kirkonväkeä on matala, papin kanssa voi puhua myös maallisista asioista, pappi on tavis, ei tarvitse pelätä, että pappi vain puhuu Jeesuksesta…Niinkö?

Osa tuosta edelläsanotusta tietty pitää paikkansa. Silti kyselen tässä ääneen, mahtuuko sinne olutlasin ääreen sellainen sanoma, että Jeesus pelastaa, parantaa ja vapauttaa. Papin tehtävä on huolehtia evankeliumin opettamisesta ja julistamisesta, oltiin sitten oluella tai kahvilla. Sen verran maailmaa olen oppinut tuntemaan, että ellei pidä fokusta Jeesuksessa ja keskity siihen, mitä Hän sanoi ja teki, niin olutpäivät eivät maailmaa pelasta. Ai, mutta saahan pappi olla vapaalla, ei aina tarvitse ottaa Herran palvelijan roolia, vaan saa relata. Kun itse otan liperit pois kaulasta, en lakkaa olemasta pappi, en lakkaa olemasta Herrani edustaja.  Olutpäivänäkin on tämä hyvä muistaa. 

Tänäänkin on muuten tarjoa ihmisille Jeesusta päivä. Ilmaiseksi!

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

2 thoughts on “Tarjoa papeille olutta- päivä

  1. Martti L. oli aikoinaan suuri oluen ystävä, maistui vähän liiankin hyvin… loppuvuosinaan kärsikin sitten munuaiskivistä ja ties mistä. Tuoppi tai lasi silloin tällöin ei haittaa, mutta liiallinen litkiminen voi aiheuttaa eturauhasvaivoja jne… Punaviini on terveellisempää!

    Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.