Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Eikö riitä, että uskoo Jeesukseen

3 kommenttia

Pitääkö Häntä vielä seuratakin? Tässä olisi muitakin kiireitä. Kyllähän minä Jeesusta kunnioitan syvästi, mutta tuskin Hän loukkaantuu siitä, jos nyt en ihan joka päivä Hänen perässään ravaa. On Hän sen verran herrasmies ja ottaa huomioon minun tarpeeni. 

Hyvänpäivän tuttuja ollaan Jumalan kanssa. Aamulla tervehditään ja illalla toivotetaan hyvät yöt. Moni ei tee edes sitä, mutta minä saatan joskus päivälläkin huokaista yläkertaan päin. Sellainen liiallinen vouhkaaminen noissa uskon asioissa ei ole terveellistä. Ja onhan sillä yläkerran isännällä omat kiireensä ja miljoona muuta asiaa. Kunnioitamme toistemme aikatauluja. Ei tässä ateisteja olla!

Arki ja pyhä on erotettava toisistaan. Arkena hoidetaan omat hommat ja pyhänä poiketaan kirkossa, vaikka ei sielläkään sentään joka sunnuntai. Kyllähän se Jumala tajuaa, että raskaan viikon jälkeen on rentouduttava ja levättävä. On meillä vastuumme. Sitä kun joka aamu nousee kiltisti töihin, niin pyhäaamuna on toki oikeus, ellei peräti velvollisuus nukkua vähän pidempään, eikä sännätä heti aamusta messuun.

Ja sitä rataa!

Usko Jeesukseen on Hänen seuraamistaan. Arjessa ja pyhässä. Töissä ja vapaalla. Päivällä valveilla ja yöllä nukkuessa. Se on suhde, siis enemmän kuin kunnioitus tai tuttavuus. Siinä seuraamisessa kisälli seuraa mestariaan, oppilas opettajaansa. Siinä jaetaan koko elämä, sen haasteet iloineen ja suruineen. Lopulta siinä jaetaan koko ikuisuus. Mestarin seurassa koetaan mestarillisia voimia ja tehdään Hänen tekojaan Hänen kanssaan.

Usein sanomme, että ihmisen pitäisi tulla uskoon. Ehkä meidän pitäisi kutsua ihmisiä lähtemään seuraamaan Jeesusta, liittyä Hänen porukkaansa, aloittaa uusi elämä Hänen oppilaanaan. Mikäli uskomme Hänen asiaansa ja tulemme vakuuttuneeksi siitä, että Hän on paras Mestari, silloin seuraamme Häntä ja Hänen seurassaan kasvamme uskossa ja luottamuksessa. Seura tekee vähitellen kaltaisekseen. Alamme jopa kutsua muitakin liittymään seuraamme. Tätä sanotaan myös todistamiseksi. 

Iltanuotiolla Mestari jakaa leipää ja viiniä,rohkaisee väsyneitä seuraajiaan ja viimein heidän nukkuessaan pitää huolen, että tuli nuotiossa ei sammu. Tämä on enemmän kuin pelkkää uskomista, siinä on elämää ja tekoja, Jumalan tekoja meille, meissä ja meidän kauttamme.

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

3 thoughts on “Eikö riitä, että uskoo Jeesukseen

  1. Hyvin sanoiksi puettu: ”Tämä on enemmän kuin pelkkää uskomista, siinä on elämää ja tekoja, Jumalan tekoja meille, meissä ja meidän kauttamme.”

    Tykkää

  2. Kirjoituksesi alkuosa ihan niin kuin minä nykyään. Tosin ”viidesläisessä” herätyksessä uskoontulleena tiedän hyvin, että tuo loppuosa: parempaakin olisi tarjolla, olisi saavutettavissani. Sitä kohti – kiitos – minua ohjailit tänä aamuna.

    Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.