Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Ennakkoluuloton Jumala

1 kommentti

Voisiko samaa sanoa uskovaisista? Ainakin ennakkoluulottomuus on avuksi Jumalan seurassa, emmehän voi etukäteen tietää, mihin kaikkeen Hän johdattaa. Jos kovin pelkää kaikkea uutta ja ennen kokematonta, niin usko saattaa muuttua uskonnollisuudeksi, hurskaaksi harrasteluksi, jossa ei ole tilaa Jumalan luoville ideoille. Eikä ole tilaa seikkailuille, joihin Jumala johdattaa. Kaiken ennalta arvattavuus saa uskon maistumaan käsiohjelman ja -kirjoituksen paperilta.

Pyhä Henki on idearikas, luo uutta kaiken aikaa, on kuin suuri taiteilija, jonka töitä saa päivittäin ihailla. Hän myös innostaa ja innoittaa meitä toimimaan samoin. Työvälineiksi annetut armolahjat osoittavat Hänen nerokkuuttaan. Profetian lahja rakentaa, kehottaa ja lohduttaa kuulijoita monin eri tavoin. Kielilläpuhuja puhuu Jumalan salaisuuksia, joita kielten selittäjä taas tulkitsee ja tuo sanoman muiden tietoon. Jeesus paransi sairaita monin eri tavoin ja opetti seuraajiaan toimimaan samoin. Kaikki tämä edellyttää ennakkoluulottomuutta, valmiutta kuunnella ja kuulla Jumalan ääntä.

Kun luemme Raamattua, huomaamme, miten opetuslapset saivat vieriopetusta Jeesukselta ja Pyhältä Hengeltä. Muistelepa vaikka Pietaria veden päällä tai Sakkeusta puussa.

Herätyksen aika vie ennakkoluulottomuuteen ja ennakkoluulottomuus helpottaa herätyksen leviämistä. Siispä luulot pois ja uskoa tilalle. Lapsenomainen, ennakkoluuloton usko vie seikkailuihin ja elämään, josta uskonnollisuudella ei ole harmainta aavistusta.

 

 

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

One thought on “Ennakkoluuloton Jumala

  1. Taistelen, jotta pysyisin ennakkoluulottomana. Kritiikki tahtoo iskeä voimalla päälle, kun jotain outoa tapahtuu. Toki kaikki pitää arvioida, mutta ei suinkaan suoralta kädeltä hylätä jotain outoa.

    Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.