Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Anna Jumalan suudella sinua

Jätä kommentti

Ei tuollaista voi kirjoittaa. Menee intiimiksi. Tulee liian iholle, peräti suulle. Jotain rajaa ja tolkkua noissa ilmaisuissa. No, ensinnäkin minä olen viaton, kuulin lauseen brittijulistajalta, Graham Cookelta, raavaalta mieheltä kaiken lisäksi. Hänen opetuksensa ei ole muutenkaan kovin pehmoa tai vaaleanpunaa. Mutta tuo lause Jumalan suutelemisesta pistää miettimään. Kolahti!

Eilen kuuntelin opetusta Kolminaisuuden yhteisestä tanssista, jossa näkyy läheinen suhde ilman kilpailua ja vertailua. Opettajana kanadalainen Tim Schutz. Vanhat kirkkoisät ovat samasta aiheesta puhuneet jo vuosisatoja sitten. Ei siis mitään nykykamaa, vaikkakin radikaalia edelleen tänäkin päivänä.

Mikä noissa intiimeissä ilmaisuissa kolahtaa. Juuti tuo intiimiys, läheisyys, suhde, yhteys. Raamatun lopussa Henki ja morsian sanovat: tule! Pyhä Henki ja seurakunta yhdessä toivottavat Jeesuksen takaisin. Että way! Ollaan taas melkoisessa suhteessa.

Usko on rakkauden yhteyttä. Siis superisti enemmän kuin lakia, käskyjä ja komentoja. Rakkaus menee aina pitemmälle kuin pelkät periaatteet ja käsikirjoitukset. Rakkaus on elämän perusta. Ilman sitä kuolemme sukupuuttoon, kovuuteen ja kylmyyteen. Usko kutsuu meidät tanssiin Jumalan kanssa eli iloon ja yhteyteen, jakamaan askeleet, suunnan, kokemukset…kaiken. Tällainen usko muuttaa maailman, sillä yhteys luo rauhaa ja yhteydestä syntyy uutta elämää. Jeesus näytti meille hyvän esimerkin yhteydestä Pyhässä Hengessä Isän kanssa. Siispä mukaan!

Elämä ei voi enää olla tylsää tämän jälkeen. ja pidot paranevat. G. Cooke sanoi myös, että on hyvä olla Jumalan hymyn alla. Hän rohkaisee. Maailmassa on usein ahdistusta, mutta Kaikkivaltiaan varjossa on pakopaikka.

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.