Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Onko Jumala todella sanonut?

1 kommentti

Ohessa muutamia asioita, jotka pistävät heikompaa teologisesti huimaamaan ja epäilemään, onko Jumala todella sanonut ja jos onkin, niin onko Hän tarkoittanut, mitä sanoi:

Jeesus väitti, että joka uskoo Häneen tulisi tekemään sellaisia tekoja kuin Hän ja vielä suurempiakin. Ohhoh! Ja Jeesus sentään paransi, herätti kuolleita, käveli veden päällä, monisti leipää, muutti vettä laatuviiniksi ja paljon muuta. (Joh.14:12)

Sitten Jeesus sanoi, että Hän ja Isä muuttaisivat asumaan sellaisen luo, joka rakastaa Häntä. Siis universumin Herra asuisi ihmisessä!  (Joh.14:23)

Markuksen mukaan Jeesukseen uskovat ajavat Hänen nimissään pois pahoja henkiä, puhuvat vierailla kielillä, panevat kätensä sairaitten päälle ja nämä paranevat….ja lisäksi myrkkykään ja käärmeet eivät heitä vahingoita. (Markus (16:17-18). No, jo on!

Eräässä paikassa Jeesus käski parantamaan sairaat, eikä puhunut rukoilemisesta mitään siinä yhteydessä. (Matt.10:7-8) Eikös ollut vähän liian suorasukuista toimintaa.

Rukoilemiseen liittyy kyllä muita käsittämättömiä juttuja, kuten saa pyytää mitä tahansa. (Joh.16:23). Ja uskosta, tapahtukoon teille niin kuin uskotte. (Matt.9:29) Melkoisia lupauksia! Taitaa Jumalalla olla varaa niihin, mutta meillä ei ehkä ole kanttia uskoa niihin, vaikka kuinka ollaan uskovaisia. Ihmekö se, ettei paljon mitään tapahdukaan. Toisin oli apostolien aikana.

Kuka muuten ensimmäisen kerran asetti Jumalan sanat epäilyttäviksi? Eikös se ollut saatana, vihollisemme. Ketä me sitten oikein uskomme? 

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

One thought on “Onko Jumala todella sanonut?

  1. ”Sellaisia tekoja ja suurempiakin…”, panee monet kieltämään niiden toimivuuden nykyajassa. Järki ei käsitä, siispä sellaista ei todellisuudessa voi tapahtua nykyään. Toisaalta on niitä, jotka eivät muuta raamatusta muistakaan kuin nuo ihmeet ja juoksevat parantumiskokouksesta toiseen. Tasapaino? Miten sen voisi säilyttää? Itse pyrin ottamaan asioista selvää, ennen kuin kiellän tai innostun. Tämä sosiaalinen media on siinä oiva apuväline.

    Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.