Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Häkistä vapautetut Jumalan lapset

2 kommenttia

He ovat vapaita ilakoimaan Hyvän Paimenen jaloissa. He ovat kuin teini- ikäiset nuoret idolinsa, Jeesuksen edessä, kädet ylhäällä, ääneen ylistäen ja palvoen ihannettaan. Heitä ei pidätä mikään näyttämästä ihastustaan Herraansa kohtaan. Estottomasti he elävät todeksi uskoaan ja suhdettaan Jeesusta kanssa.

Kysyt heiltä, uskotteko  yliluonnolliseen. He vastaavat, mitä se on? Taivas ihmeineenhän on luonnollista. Jumalahan on todellinen ja toimii maailmassa tehden Jumalan näköisiä, rakkauden asioita. Kaikki muu on aliluonnollista, luonnotonta, koska luonto ja Jumalan luonto ovat täynnä Jumalan luovuutta, joka on kyllä ihmeellistä silmissämme, mutta niin luonnollista Jumalan silmissä.

Vapautet Jumalan lapset ovat vapaat muiden arvostelusta, koska heidän kiintymyksensä Jumalaan on suurempi kuin ihmisten mielipiteet. Rakkaus on sokea, sanotaan, mutta se vain näyttää sokeudelta niiden silmissä, joiden sydämissä ei ole passiota, hehkuvaa paloa, joka avaa silmät ja kosteuttaa ne ilon lähteillä. Kova sydän tukkii kanavat ja lasittaa silmät; se sokeuttaa, ja samalla se täyttää ajatukset arvostelulla, kyräilyllä, vertailulla, ylimielisyydellä.

Vapaus tuo rohkeuden edustaa Jumalan arvomaailmaa. Oikeastaan se luonnostaan johtaa puhumaan Hänestä, jota rakastaa ja esittämään Hänen mielipiteitään. Isä on oikeassa. Kyllä Isä tietää. Isään voi luottaa. Vapaus vapauttaa pelosta sellaiseen kuuliaisuuteen, jossa mielellään kuulee Isän äänen ja kuuntelee Hänen neuvojaan tietoisena siitä, saa kompastua ja erehtyä joutumatta pois Isän suosiosta. Isän syliin saa aina palata.

Ei ihme, että Jeesus varoittaa viettelemästä lapsia. Tämä koskee myös aikuisia Jumalan lapsia. Lapset ovat vapaat. Tämäkin koskee myös aikuisia Jumalan lapsia.

 

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

2 thoughts on “Häkistä vapautetut Jumalan lapset

 1. Kova sydän todella lasittaa silmät ja täyttää ajatulset arvostelulla ja kyräilyllä. Se vie ilon Jumalanpalveluksesta. Kunpa voisin palata oikeaan Jumalanlapseuteen! Olen just tuollainen lasisilmäinen ja paatunut. Rukoilen tätä kirjoittaessani: Herra, anna minulle lapsen kirkkaat silmät, jotta näkisin uteliaan ennakkoluulottomasti.

  Tykkää

  • Hei ja kiitos! Se, että rukoilet noin merkitsee, että olet jo matkalla vapauteen ja tämä matka jatkuu itse asiassa koko elämän, sillä vapaus on niin valtava asia, että siinä riittää opettelua. Onneksi Pyhä Henki on mitä mainioin opettaja. Iloa! Heikki

   Lähetetty iPadista

   Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.