Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Liekeissä

8 kommenttia

Patrick Keniassa on! Moni on! Minäkin välillä. Ja silloin tuntuu hyvältä, sydänkin lämpenee siinä hehkussa. Näkeekin paremmin ja kauemmas, melkein Taivaaseen asti. Moni asia kirkastuu eli selvenee. Herran kasvotkin kirkastuvat eli tulevat lähelle, iholle asti. On kuin Isä suutelisi lastaan hellän lämpimästi ja lisäisi puita sydämen takkaan.

Ei ihme, että Jeesus tuli tuomaan tulta maan päälle ja toivoi sen syttyvän.

Ei ihme, että Herra puhui Moosekselle palavassa pensaassa.

Ei ihme, että Pyhää Henkeä verrataan tuleen.

Ja entäs maailman valo! Siihenkin meidät kutsutaan. Tuli sekä valaisee että lämmittää. 

Ja vielä ne monet nuotiot, joilla Jeesus paistoi kalaa ja jutteli ystäviensä kanssa.

Maailma tarvitsee liekeissä olevia, uskossa palavia, innokkaita kristittyjä. Rukoillaan lisää öljyä, lisää tulta eli toivotetaan Pyhä Henki tervetulleeksi elämäämme. Ylhäällä vuorella oleva kaupunk ei vok jäädä piiloon, kun pihoilla nuotiot syttyvät: elämän valot houkuttelevat muitakin valoon ja lämpöön, elämään Jumalan yhteydessä. 

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

8 thoughts on “Liekeissä

 1. Uskokaamme,että olemme hengellisiä ihmisiä!

  Tykkää

 2. Taivaallista tekstiä!
  Tulin juuri luterilaisesta raamattupiiristä jossa käsittelemme Apostolien tekoja, vuorossa oli luku 4. Meitä oli 11. Tiesin että siinä joukossa ei ole sellaisia jotka haluavat tuoda armolahjat ja pyhällä Hengellä täyttymisen tähän aikaan, mutta en voinut olla todistamatta siitä että se sama Pyhä Henki on meillekin mahdollinen aivan samoin kuin on 4 luvussa, ja koko Apostolien teoissa.

  Puhuin mm. kielillä puhumisen armolahjasta kun se herättää niin kokonaisvaltaista vastustusta ja se ymmärretään väärin ”molotuksena” joka ei ole mitään kieltä ja sitä puhuvien uskovien itsekorotuksena, jota se ei missään nimessä ole. Sanoin että Jumalan lahjat tekevät mieluummin nöyräksi kuin pöyhkeäksi.
  Jatkoin Pyhän Hengen olevan rakkauden Henki ja että Jumala tahtoo antaa meille enemmän kuin ymmärrämmekään ja pyysin ettemme vastustaisi Pyhän Hengen ilmestymistä ja armolahjoja.

  Emme koskaan ole niin kiivaasti väitelleet ja pyysin kyllä anteeksi jos loukkasin mutta sanoin että lukekaa Raamattua ja annoin sen korinttilaiskirjeen luvut joissa armolahjoista puhutaan. Pyysin lukemaan ja ottamaan uskossa vastaan. Tilanne ja ilmapiiri oli kiihkeä ja täynnä vastakkaisia asentaita.
  Lopulta rakkauden Henki täytti ne pahimmatkin suuttujat ja syleilin heitä kaikkia vilpittömällä rakkaudella.

  Halusin tämän tässä nyt kertoa siksi että olisimme rohkeita kukin paikallamme, muuten ei tapahdu mitään. Jäämme kaavoihimme ja paljosta vaille.
  Ja kuitenkin Pyhä Henki on kaikissa jotka uskovat, rohkeutta vaan puuttuu. Ajatellaan Pietaria ja Paavalia kuinka he muuttuivat, uudestisyntyivät ja täyttyivät rohkeuden hengellä ja ALKOIVAT JULISTAA ROHKEASTI JA TODISTAA JEESUKSESTA.

  Vielä sanoimme, tyttäreni kanssa, Kristuksen vapauttaneen meidät olemaan kukin juuri sellaisia kuin olemme, ei ole mitään pakkoa mihinkään, olemme erilaisinakin saman Isän lapsia.

  Maailma totisesti tarvitsee Kristus valoa! Kiitos Heikki tästä tekstistäsi!

  Tykkää

  • Hienosti toimittu, Tuulikki, rakkaudessa ja rohkeasti. Näin voimme olla suolana ja valona maailmassa, uskovienkin keskellä. Ole siunattu edelleen, Herrassa väkevä. Heikki

   Lähetetty iPadista

   Tykkää

 3. Hyvä Virpi! Uskosta on kysymys! Uskotaan että olemme uskovia/hengellisiä ihmisiä Pyhän Hengen temppeleitä kaikilla Jumalan antamilla valtuuksilla 🙂 ! Siitä se lähtee.

  Tykkää

 4. Hienoa Heikki, upeaa rohkeutta Tuulikki! Siunattua jatkoa Tuulikki sun ryhmälle!

  Tykkää

 5. Patrick liekeissä, niin myös Heikki. Liekeillä on taipumus levitä ympäristöönsä. Minuun ovat tarttuneet. Sinun tekstejäsi, Heikki, on riemullista lukea. Osaat tiivistää, osua ytimeen. Meille informaatiotulvan pilaamille loistotyyli!

  Tykkää

  • Kiitos, koska itsekään en jaksa lukea pitkiä blogeja, niin miksi kirjoittaisin pitkiä. Hyvä kuulla, että olet saanut niistä iloa ja siunausta. Tuli levitköön Pyhän Hengen voimin. Heikki

   Lähetetty iPadista

   Tykkää

 6. Kiitos Heikki ja Sirkku. Saa nähdä mitä tuleman pitää. Toiset suuttuu, toiset tai edes joku muuttuu.?! Olemme tyttäreni kanssa jo pitkään rukoilleet tämän kokoontumispaikkamme seurakuntalaisten puolesta ja kun tulin tuolloin illalla kotiin rukoilin vielä itkien ja kiittäen pitkään. Kotimatkalla autossa pidimme ilojuhlaa oikein helluntaihengen tyyliin, mutta nyt vaan uskossa ja toivossa eteenpäin.

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.