Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Nimeltä kutsuttu

5 kommenttia

Miksi kaupan kassalla on nimikyltti? Eikö siksi, että häntä tervehdittäisiin nimeltä. Tyyliin, hei Petteri! Nimi on upea omaisuus, jota saa maksutta kantaa läpi elämän. Joissain maissa, kuten Kiinassa nimi myös kertoo hyvästä ominaisuudesta. No onhan niitä meilläkin, kuten Rauha ja Voitto. 

Nimi lisää myönteisyyttä. Nimen käyttö luo positiivista ilmapiiriä. Eikä maksa mitään. Kun tevehdit tuttua, voit sanoa sen etunimen kanssa. Jenkit ovat tässä hyviä, he opettelevat pienestä pitäen tapaamiensa ihmisten nimet. Nimi on osa persoonaa, osa yhteyttä. Yksi pieni sana luo ihmeitä. Moi muminatkin ovat parempia kuin mulkoilut tai pään kääntäminen pois lähimmäisestä, mutta nimi!  se tuo lähimmäisen lähelle.

Muuten, Raamatun mukaan Jumalakin kutsuu meitä nimeltä. Ja Raamattu on täynnä nimiä, alusta loppuun. Voisimmehan olla numeroita, vaan emme ole, vaikka sotu tärkeä onkin. Kun ihmiseltä riistetään nimi ja tilalle tatuoidaan numero, niin hänestä tulee nimetön ja merkityksetön vanki. Tästäkin on karmeita kokemuksia. 

Iloitse nimestäsi, iloitse itsestäsi, iloitse Jumalasta, jonka yksi nimi on Immanuel, Jumala meidän kanssamme. Hänelle emme ole pelinumeroita tai -nappuloita, vaan arvokkaita ihmisiä, joiden kanssa Hän haluaa olla yhteydessä, ihan sinun kauppoihin asti.

Ollaanko sinut, kyselee Heikki Hannu

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

5 thoughts on “Nimeltä kutsuttu

 1. Jännää, kun tänä aamuna muistutetaan henkilökohtaisesta suhteesta Persoonan kanssa. Jo toinen kirjoitus. ”Hän on Minä olen” avasi. Heikon itsetunnon omaavilla, minullakin, on taipumus ajatella: Eihän nyt minulle voi puhua, kun olen vain tällainen. Mutta ettäkö samankaltaisuutta Hänen kanssaan (Ilkka Koivisto)? Vieläpä Hän haluaa ihan sinunkaupat? Leena, how are you? Leena, I have thought of you. Leena…. amerikkalaiseen tyyliin. Hmyy…???? It sounds good to me.

  Tykkää

  • Jumalalta saadut asiat ovatkin liian hyviä, ollakseen totta tyyliin ja silti ne ovat totta. Jumala teki sinun kaupat Jeesuksessa, nauti ja iloitse! Leena hyvä!

   T. Heikki

   Lähetetty iPadista

   Tykkää

 2. Kiitos Heikki ja Leena. ”Ollaanko sinut”, kyselee siis myös Immanuel. Liian hyvää mutta totta.

  Tykkää

 3. Mä mietin tätä syvällisesti. Jos minulle sanoo: ”Mentäiskös, Juha, kahville”, niin minulle tulee semmoinen fiilis, että puhuja suhtautuu minuun kuin lapseen.

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.