Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Saatana on narsisti

6 kommenttia

Se haluaa kaiken huomion. Se tekee kaikkensa ollakseen juhlien keskipiste. Ja arjenkin kunkku. Se näyttelee osansa taitavasti, on ollakseen ystävä, ja päästessään lähelle, puukottaa selkään. Se hurmaa käytöksellään ja pettää vasta, kun toinen on syönyt sen kädestä ja ihastunut sen ulkomuotoon. Se on kuin käärme, joka lumoaa katseellaan ja lipovalla kielellään, mutta pistää heti, kun saa petettyä uhrinsa puolelleen.

Se rakastaa suuria näyttämöitä, panoraamaa, ihmismassaa. Se haaveilee sellaisesta hallintavallasta, jossa se voi liikutella valtaisia ihmislaumoja ja toteuttaa niiden kautta dramaattisia kohtaloita, onhan se dramatiikan mestari. Orjien laumat, diktaattorien vainoamat miljoonat syyttömät, sotien uhrit ovat sille vain pelinappuloita, joita se siirtelee maailman shakkilaudalla.  Sen tavoitteena on universumin ikuinen herruus, ei pelkkä paikka enkelten rinnalla. 

Valonruhtinas joutui luopumaan todellisesta valosta ja pukeutumaan pimeyteen yhdessä seuraajiensa, demonien kanssa. Kulissien takana se suunnittelee näytelmiensä käsikirjoituksia orjuuttaakseen ihmiskunnan pimeytensä valtaan. Valhe on sen suurin ase. Se osaa naamioitua valon vaatteisiin, vaikka sen sydän on pimeyttä.  Se lupaa vapautta, joka lopulta osoittautuu orjuudeksi, narsistin alamaisuudeksi. Tähän ansaan ajautuneet huomaavat pian olevansa pirullisen narsistin kynnysmattoja, vailla itsetuntoa, vailla minuuden arvokkuutta.

Mutta on toinen voima, joka puhuu lapseudesta, ystävyydestä, työtoveruudesta. Voima, joka alistui palvelijaksi, suostui ristille ja kuolemaan. Voima, joka voitti narsistisen pimeyden ja sytytti valot päälle maailman iltahämärässä. Hän tuli antamaan yltäkylläisen elämän, jonka oleellisena osana on ihmisen arvokkuus ja läheinen suhde Luojansa kanssa. Ei enää kulisseja, piiloagendaa, valheellisia lupauksia, vaan tie, joka kuljettaa, totuus, joka vapauttaa ja elämä, joka on ikuista rakkauden yhteyttä.

Tämä Jeesus suostuu asumaan minussa, jakamaan elämäni yksiön, murtamaan samaa leipää ja juomaan samasta lasista. Rakastan Häntä, koska Hän on ensin rakastanut minua ja antanut henkensä minun puolestani.

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

6 thoughts on “Saatana on narsisti

 1. Olen miettinyt samaa aihetta nyt jonkin aikaa ja ollut sun tekstin kanssa samoilla linjoilla. Mutta vaikka Paha kerryttäisi voimiaan on Jeesuksella kaikki valta ja Hän on meidän kanssamme maailman loppuun asti ja iankaikkisessa elämässä.

  Tykkää

 2. Kiitos, Heikki! Tuo kuvaus saatanasta oli mahtavan täydellinen. Ei tainnut mikään ominaisuus hänestä jäädä mainitsematta. Elämme lopun aikoja ja saatanakin tietää, ettei hänellä ole enää paljon aikaa. Siksi hän on entisestään vahvistanut ja varustanut omia joukkojaan. Lopun aikoina tulee olemaan vahva eksytys ja luopumus, jopa niin, että valitutkin eksyvät. Tämä on todella hälyttävää ja eksytykset ovat aivan silmiemme edessä. Valvokaamme ja pysykäämme lähellä Herraamme ja hänen Sanaansa. Sanan ase on tehokkain taistelussa pahan juonia vastaan. Oli miten oli, Jeesus on voittaja ja hänessä mekin voitamme!

  Tykkää

 3. Mainitsemisen arvoinen on myös kuvaus, jossa kerrot voimasta, joka voitti narsistisen pimeyden. Jos tuon tekstin lukee joku, joka ei vielä tunne Jeesusta, haluaa aivan varmasti oppia tuntemaan hänet. Niin täynnä tuo kuvauksesi on kaikkea sitä, mitä ihminen sisimmässään kaipaa ja vielä paljon enemmän.

  Tykkää

 4. Molemmat erittäin konkreettisesti koettu. Ja koetaan parhaillaan, moni ihminen elää tuossa Saatanan petoksessa ja se tulee julki myös ihmissuhteissa mitä kipeimmin.

  Onneksi myös tuo ihana yhteys voittajan kanssa on todellisuutta ja pimeyteen loistaa kaikkein kirkkain valo. Valo ja voima ilman määrää.

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.