Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Järkyttävä Pyhä Henki

6 kommenttia

Tule, Pyhä Henki ja järkytä elämäni, niin kuin aikoinaan järkytit opetuslasten elämän ja annoit heille uuden voiman. Ja niin kuin uudelleen järkytit sen paikan, jossa he olivat rukoilemassa voimaa pelotta julistaa sanaasi. Ja niin kuin järkytit Filippoksen matkanteon, kun tempasit hänet etiopialaisen hoviherran vaunuista Asdodiin.

Siellä, missä sinä saat vaikuttaa vapaasti, siellä tuulee, välillä vienosti, välillä taas myrskyten ja minun on oltava siihenkin valmis. Tuulesi puhaltavat pois ennakkoluuloja, pinttyneitä käsityksiä, homehtuneita ajatuksia, muinaisuuteen sitovaa traditiota ja paljon muuta kamaa niin takaraivosta kuin sydämeltä. Tiedät, miten paljon tätä rojua on matkan varrella kertynyt ja se painaa turhana painolastina. Kiitos, että puhallat vapautta ja tuot tilalle tuoretta ja raikasta, ja samalla voitelet pääni tuoksuvalla öljyllä, ilon tuojalla.

Seurassasi ei ole koskaan tylsää, eikä elämä ole ummehtunutta. Olkoonkin, että läsnäolosi usein järkyttää maata jalkojeni alla ja olen ymmällä kokemastani, mutta sinä teet sen kauniisti, suloisen hellästi ja saan kaatua levolliseen hoitoosi, olla siinä ja ottaa vastaan eheyttä, luomaasi ihmisyyttä, yhteyttä Jumalan kanssa. Miten usein yllätätkään ihanuudellasi, herkällä voimallasi, täsmällisellä johdatuksella ja viisaudella, joka otaa huomioon myös minun tunteeni. Kiitos, että varustat lahjoilla, jotka pursuavat armoa yli laitojen ja joiden avulla saan kohdata omat ja toisten tarpeet.

Kiitos ennen muuta siitä, että avaat silmäni näkemään Jeesuksen armon ja Isän rakkauden minuakin kohtaan. Ristin juurella sydän järkyttyy. Mutta sitten, tyhjän haudan äärellä näen pois järkytetyn hautakiven. Jeesus elää ja eräänä päivänä sinä, Pyhä Henki ja morsian, seurakunta sanovat: tule, Herra Jeesus!

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

6 thoughts on “Järkyttävä Pyhä Henki

 1. Johonkin Heikin tekstiin kommentoin jokin aika sitten haikulla. Koko teksti ja haiku poistui. Olkoon tässä uudelleen.

  Jeesus todeksi
  elämään ikuisesti
  tunteenkin oppi

  Tykkää

 2. ”Tuot tilalle tuoretta ja raikasta” – kirjoitat, Heikki. Muutosvastarintani on ollut niin itsepäistä, että Herran on pitänyt murskata minut. Olen ihmetellyt ja itkenyt, kuten saviruukkulaulussa lauletaan. ”Niin paljon minua rakastit, tahdoit muuttaa kokonaan” – prosessi on käynnissä – täysillä. Olen vaiheessa: Tuule ”järkyttävä Pyhä Henki”.

  Tykkää

  • Hyvä, että olet noin upean rehellinen, tuolla tiellä jo puhaltavat raikkaat Jumalan tuulet. Anna Hänelle täysi lupaa siunata sinua nyt kaikella hyvällä, nauti Hänestä, Hänkin nauttii sinusta. Heikki

   Lähetetty iPadista

   Tykkää

 3. Kuinka kallisarvoisia nuo sanat: ”nauti Hänestä, Hänkin nauttii sinusta”, ovatkaan minulle! Hänkö nauttisi minusta? Uskottava on. Näin Sana todella opettaa.

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.