Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Jumala leikkii piilosta

3 kommenttia

Ei leiki! Me leikitään. Me sanomme, että ei Jumalaa voi tuntea. Hän on mysteerio ja sellaiseksi jää. Kutsumme ihmisiä uskomaan salattua Jumalaa. Sanomme, seuratkaa piilossa olevaa Herraa, Hän saattaa ilmestyä herra ties, minkä nurkan takaa. Seuratkaa Jumalaa, joka on mystinen.  Haloo! Kuka lähtee tällaisen jumalan perään? No, ehkä mystikot, joiden elämän idea on mystiikka, salaisuus ja salaperäisyys. Mutta kutsupa suomalainen jätkä tällaiseen uskoon, niin ei välttämättä onnistu.

Toki Jumala on niin suuri, että emme Häntä koskaan kokonaan tunne tai ymmärrä. Hänellä on oikeus omiin salaisuuksiinsa. Hän toimii suvereenilla tavalla, eikä kysele meiltä. Hän on majesteetti, universumin suurin salaisuus ja samalla suurin huutomerkki, jonka olemassaoloa koko maailmankaikkeus huutaa julki.

Tämä Jumala ei jää piiloon. Hän tuli lihaksi, siis meidän keskellemme. Asui ihmisten ilmoilla, puhui ihmisten kieltä, söi ihmisten ruokaa.  Jeesus on Jumalan täydellinen ilmestys. Vanhan Testamentit mysteeriot avattiin Jeesuksessa. Se, mitä Jumalasta on tarpeen meidän tietää on kuin avoin kirja: Uusi Testamentti.

On hengenvaarallista tehdä Jumalasta mystinen tuonpuoleisuus, utopia, ufo. Hän haluaa tulla lähelle, iholle, sydämeen asumaan. Hänen Henkensä jopa paljastaa meille Jumalan salaisuuksia. Pyhä Henki puhuu meille ja johtaa meitä tekemään Jeesuksen tekoja, sanomaan Jeesuksen sanoja. Ja niissä on elämää, terveyttä, vapautta, uudistumista, toivoa…jopa yltäkylläisyyttä. Jumala ilmestyykin meille ja täyttää maljamme, niin että se läikkyy yli. Tämä ei ole mystiikkaa. Tässä Jumala ei leiki piilosilla oloa kanssamme. Hän ei ole lapsensa hylännyt viikonloppu isä, vaan luotettava, saatavilla oleva apu joka päivä. 

Sanassaan Hän on puhunut itsestään kyllin selvästi. On tekosyy epäuskoon väittää, että Jumala on mystinen, salainen tuntemattomuus. Tämä tekee Jumalasta arvaamattoman ja jopa pelottavan. 

Ikuinen elämä on Jumalan tuntemista. Nyt jo alamme Häneen tutustua, ja ikuisuus kyllä tarvitaankin, että Hänet tuntisimme. Mutta pelkkä mysteerio Hän ei ole nytkään. Isän rakastava syli ei ole mystiikkaa, vaan hoitavaa todellisuutta.

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

3 thoughts on “Jumala leikkii piilosta

 1. jätkän usko
  kuin evankeliumia
  suora ja rehti

  Tykkää

 2. Kiitos itsellesi Heikki hyviä ajatuksia herättäneistä blogeista. Pilkunviilaajana kuitenkin korjaisin ensimmäisen runorivini muodollisesti oikeaksi haikuun. Ajatushan ei siinä muutu pätkääkään

  Jätkällä usko
  kuin evankeliumia
  suora ja rehti

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.