Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Puoliksi kristittyjä

2 kommenttia

WP_20130626_004”Rakasta Jumalaasi yli kaiken”, käski Jeesus.  Käskylle on jatkokin, jota Jeesus sanoo yhtä tärkeäksi. ”Rakasta lähimmäistäsi kuin itseäsi.” Jatkoa on tavattu pitää jotenkin toistarvoisena. Eihän ihminen teoillaan pelastu.

Kristinusko kuitenkin sai nimensä Jeesukselta. Jeesuksen sanoja voidaan siis pitää melko painavina. Näin ollen tietyllä logiikalla rakkauden kaksoiskäskyn vain osittaisesta noudattamisesta voidaan johtaa seuraavaa:

Ihmiset, jotka rakastavat Jumalaa yli kaiken mutta unohtavat muiden ihmisten rakastamisen, ovat vain puoliksi kristittyjä.
Ihmiset, jotka todella rakastavat lähimmäisiään, vaikka eivät rakasta Jumalaa, ovat jo puoliksi kristittyjä.

2 thoughts on “Puoliksi kristittyjä

  1. Jumalaa rakastava kristitty, siis julkikristitty, joka ei rakasta lähimmäistään on kovasydäminen. Herrahan haluaa antaa meille kivisydämen tilalle lihasydämen. Lempeyttä Herra haluaa enemmän kuin uhria. (Lepsuus ei ole sama kuin lempeys.)

    Tykkää

  2. Inkarvonen, näinhän se menee. Luulisin, että tiukoilla kriteereillä melko suuri osa ihmisistä on määriteltävissä kovasydämisiksi. Mihin käytän aikani ja rahani? Uusi kännykkä on saatava, kun siinä on uusi käyttis ja paremmat appsit.

    Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.