Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Kansanvillitsijät

2 kommenttia

Muutamassa vuodessa apostolit olivat saaneet maineen koko maailman villitsijöinä. Tunnettuja miehiä siis! Ei ihme, sillä ihmetyylillään he olivat saaneet maailman ylösalaisin. Minne tahansa me menivät, siellä aina tapahtui. Vähän niin kuin Jeesus, jota myös pidettiin villitsijänä.

En malta olla vertaamatta omaan aikaamme. Hyväksyntää hakevat kirkot ovat maltillisia, kilttejä, myötäilevia, mukautuneita, steriileja, vaarattomia. Ja mitä pidemmälle luetteloa jatkaa, sitä vaisumpia ilmaisuja alkaa löytää, kunnes ajaudutaan sanaan tarpeeton marginaali- ilmiö.

Pyhä Henki on väkevä voima, muutosvoima. Jumalan valtakunta on Jumalan kuninkuutta, kaikkivaltiutta. Teot, jotka Jeesus valtuutti seuraajiaan tekemään ovat vallankumouksellisia, koko ihmiskuntaa ja lopulta luomakuntaakin koskevia. Raamattu, käsikirjamme ohjaa meidät nousemaan esiin, julistamaan ilosanomaa ja myös tekemään se ilolla ja vaikutusvallalla. Kirkko ei saa jäädä periferiaan, marginaaliin, varjoihin ja syrjään. Sen on tultava Jeesus sanomallaan ihmisten ilmoille silläkin uhalla, että se saa maineen kaiken kansan villitsijänä.

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

2 thoughts on “Kansanvillitsijät

  1. Väkevä voima
    sanoma apostolin
    Pyhää Henkeä

    Tykkää

  2. Kansanvillitsijät vs. kirkonhillitsijät.

    Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.