Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Maan mullassa kulkevi matosen tie

2 kommenttia

Periaatteessa Jumala on hyvä, mutta…

– ei minulle

– ei tänään

– ei pidä nuollaista liian aikaisin

– kaiken varalta on hyvä uskoa varovaisesti ja vähän, eikä kurkotella kuuseen, niin ei putoa korkealta katajikkoon

– tuo hyvyys pukeutuu salaperäisiin muotoihin, jotka Jumala yksin tietää

– ihminen on vain väline, nappula korkeimman käsissä ja hän tekee, mitä viisaaksi näkee, ei kysele meiltä

– minut minut saakin nollata, jotta hän pääsisi esiin

Maan matosen mutta- luetteloa voisi jatkaa ja itkuvirsissä sitä löytyykin ihan runomuodossa. Ihmisen mitättömyydestä on tehty taidetta.

Missä on Jumalan kuva, ystävyys Jeesuksen kanssa, Pyhän Hengen työtoveruus, Jumalan lapseus, Kristuksen morsian? Millaista Jumalaa me oikein esittelemme ihmisille? Missä on se Jumala, jonka Jeesus meille sanoin ja teoin esitteli: parantava, pelastava, hoitava, lohduttava, itsetuntoa tervehdyttävä, yhteisöä muuttava, parannusta aikaansaava, hyvää tekevä Hyvä Paimen?

Kolmiyhteinen Jumala elää upeassa keskinäisessä suhteessaan, yhteyden harmonisessa ykseydessä, ikuisessa tanssissa. Tuohon yhteyteen luotiin ihminen. Tuohon yhteyden tanssiin Jeesus tuli vapauttamaan langenneen ihmisen. Se on ikuista rakkautta ja rakkaudesta nousevaa palvelevaa yhteistyötä maailman saattamiseksi Jumalan kunnian yhteyteen.

Tässä ei koroteta ihmistä, vaan Jumalaa, jonka kätten erityistekoa eli ihmettä me olemme. Voiko olla suurempaa kunniaa, kuin saada  tehdä yhteistyötä Jumalan kanssa, Jeesuksen lunastamana ja Pyhän Hengen varustamana. 

Maan korvessa kulkevi lapsosen tie, hänt ihana enkeli kotihin vie. Korvessa, autiomaassa, keitailla, vehreillä niityillä…missä tahansa kuljemme, Hän on kanssamme, voimamme ja ilomme. Ei mitään muttia!

 

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

2 thoughts on “Maan mullassa kulkevi matosen tie

  1. Vaan on tuo ”Maan korvessa” iki-ihana laulu. Kuolematon. Turvallinen jo hamasta lapsuudesta asti. Toivorikas! Haikeasta sävelestään huolimatta lohduttava. Tuosta ”mä oon mato vaivainen matkamies maan” -tekstistä ja soundista en ole koskaan osannut innostua. Kun ”Hän antoi ilon, Hän antoi ilon, iloitsen aina Herrassani” – laulelman tyyliset ovat sitä jotain, mitä ihan Sanasta olen löytänyt ja jopa saanut todeksi elää.

    Tykkää

  2. Päivitysilmoitus: Jumala on johdonmukainen1 | Pauliina Kuikka

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.