Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Tää Himanenhan on mielenkiintoinen kaveri

4 kommenttia

” Pekkahan on yritetty tappaa”, huutaa aamu Hesarin kirjoitus suurin kirjaimin ja jatkaa vähän pienemmillä:” Professori Manuel Castells syyttää kovin sanoin kateellisia suomalaisia Himasen ajojahdista.” On siis kyse vertauskuvallisesta tappamisesta. Mutta silti!

Luen juttua eteenpäin ja sieltä kolahtaa ajatus, joka kieltämättäon tullut minunkin mieleeni, vaikka olen ihan tavallinen Hesarin ja Raamatun lukija. Lehden mukaan Castells väittää, että Suomen ilmapiiri on muuttunut paljon 2000- luvun alusta: ” Silloin henki oli avoin ja innostunut, nyt se on kyräilevä ja epäluuloinen.”

Kateelliset suomalaiset ovat kyräileviä ja epäluuloisia! Näin näkee profeetan tavoin tunnettu kansainvälinen yhteiskuntatutkija. Tässä on mielestäni todella jotain profeetallista selkeänäköisyyttä. Tähän ajatteluun törmää myös uskon keskustelujen puolella. Varsinkin kun puhutaan karismaattisesta uudistuksesta, ylistystavoista, ihmeistä yms, alkaa nousta epäluulon ääniä. Varoittavalle etusormelle on tullut käyttöä. Yleistyksillä ja epätietoisuudella mollataan ja nollataan Pyhän Hengen uutta luovaa ja innostavaa työtä. Tällä en kiellä kaiken arvioimista, vaan puhun siitä, että kovin kärkkäästi tuomitaan uusia ilmiöitä ja suhtaudutaan ennakkoluuloisesti, kun Jumalan herätys alkaa vaikuttaa.

Joskus tuntuu, että täällä vaikuttaa kyräilyn ja kateellisuuden henkivallat estäen Jumalan uudeksi luovaa työtä. Perinteet ovat Jumalan Hengen työtä tärkeämpiä monelle.

Hesari jatkaa:” Himasen kirjan mukaan teollistumisen aikaan luotu yhteiskunta on keskittynyt pahoinvoinnin poistamiseen. Nykyään pitäisi keskittyä hyvinvoinnin lisäämiseen…yhteiskuntien kehittämisen päämääräksi tulee asettaa arvokas elämä….kaikkia ihmisiä kohdellaan kunnioittavasti…” 

Hei, minähän löydän itseni näistä katkelmista, jotka kyllä ovat vain osa kokonaisuutta, jota en ole lukenut. Mutta periaatteessa hyvään keskittyminen on tehokkaampaa kuin pahan korostaminen. Hengellisesti ajateltuna, tehtävämme ei ole keskittyä pahan valtaan, vaikka tunnistammekin sen vaikutukset, vaan fokus tulee laittaa Jumalan kirkkauteen, joka parhaiten näkyi Jeesuksen sanoissa ja teoissa: Hän kulki ympäri maata ja teki hyvää, sillä Jumala oli Hänen kanssaan!

Jumala kunnioittaa luomaansa ihmistä, kuvaansa, vaikka tämä on langennut. Julistamme ilosanomaa lunastuksesta jokaiselle ihmiselle häntä kunnioittaen, arvostaen ja rakastaen. Osoitamme ihmisille Jumalan ristille noussutta rakkautta, joka on suurin maailmaa muuttava voima. Synti tuhoaa ihmisyyden ja maailman. Sovitus tuo elämän takaisin niin ihmiselle kuin luomakunnalle. Sovitus palauttaa arvomme takaisin.

En tiedä,  kuinka paljon Himanen olisi kanssani samaa mieltä, mutta lehtijuttu hänestä kirvoitti minut olemaan samaa mieltä ainakin parista perusasiasta: kristittynä en halua olla kyräilevän ennakkoluuloinen, enkä halua keskittyä kielteiseen, kun on Jumalan hyvääkin tarjolla.

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

4 thoughts on “Tää Himanenhan on mielenkiintoinen kaveri

 1. Ehkä tähän nykyiseen, niin masentavaankin ilmapiiriin, vaikuttaa myös pelko. Ei enää voi sanoa todellista mielipidettään, kun täytyy osata ”karttaa” tuota vihapuheen nimellä kulkevaa vihollisen voimaa.

  Jeesus ei pelännyt sanoa totuutta, ei koskaan eikä missään.

  Itse olin valmis kauhistelemaan tätä Himasta sen takia että hän tuli niin käsittämättömän kalliiksi. Mutta kun näin erään haastattelun hänestä mieleni muuttui. Jotain opin siitäkin.
  Hänellä ei ole ollut mikään ruusuinen tie ja kaiken kaikkiaan hän vaikutti lähes nöyrältä ja todellakin ihmiseltä joka ajattelee ja tahtoo hyvää. Hän olisi hyvin voinut olla vaikka yksi ”opetuslapsista” 😉 mielestäni? Näkemästäni ja kuulemastani lähtien minun on tehnyt mieli häntä puolustaa. Voin olla väärässäkin, mutta sympaattinen hän on. Ainakin rukoilen hänen puolestaan.
  Hesaria ei minulle tule, joten siitä millaista kuvaa lehti antaa en tiedä mitään.

  Tykkää

 2. Kiitos heikki, ja sinä jaksat aina kannustaa ja rohkaista, olet kiltti 😉 !

  Tykkää

 3. Siis Heikki, Isolla 🙂

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.