Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Rikin hajuna vai Kristuksen tuoksuna

Jätä kommentti

Mistä uskovaiset tunnetaan? Tiukasta ilmeestä. Kaanaankielestä. Tuimasta katseesta. Tuomion sanoista. Hajusta. Rikin katkusta.

Apua! Ei kai?

Edellä sanottu on toivottavasti kaikuja menneisyydestä tai pelkkää luuloa, karrikoitua ennakkoasennetta. Mutta, entäs jos ei olekaan! Vasta törmäsin jollain mielipidepalstalla ajatukseen Jumalan tuomioista Filippiineillä, taifuunin kautta: siinä meni syylliset ja syyttömät samassa tuhossa,tuhansittain. Tuota ajattelua on ilmassa. Tuomion profeetoilla kauppa käy, kun luonnonmullistukset tuhoavat luomakuntaa.

Pelottavaa. Väärän Jumala- kuvan antamista. Ihminen ei saa viritellä tuomion pasuunoita, vaikka voikin varoitella synnin vaaroista. Jumala yksin näkee ihmisten sydämiin. En usko, että Herramme lähettää myrskyjä tuhoamaan ihmisiä. Jos filippiinot ansaitsivat tuollaisen kohtelun, miten meidän kävisi? Käsi sydämelle, rakkaat ystäväni!

Mistä uskovaiset tunnetaan? Ilosta. Hymystä. Naurusta. Hyvyydestä. Sympatiasta. Tuoksusta. Kristuksen tuoksusta, joka houkuttelee puoleensa. Jumala haluaa jakaa hyvää luoduilleen. Kristityt toimivat jakajina. Jumalan hyvyys sitten vetää muutokseen. 

Maailmassa tarvitaan nyt lämpimiä henkäyksiä ja rakkauden halauksia. Tätä Jeesus teki ja jätti meille mallin. Kristuksen tuoksu vetää Jumalan yhteyteen paremmin kuin rikin katku.

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.