Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Pyhä pytinki

4 kommenttia

Pyhyys katsoi Pietaria silmiin ja sanoi, lähde kanssani muuttamaan maailmaa. Ja Pietari lähti. Pietarin kaveritkin lähtivät. Ja heidän jälkeensä miljoonat muut. Jeesuksen pyhyys katsoi syvälle sydämeen ja siinä katseessa oli rakkautta, ei vihaa, ei tuomiota, ei manipulointia, ei painostusta, ei syyllistämistä. Ei, siinä oli innostavaa rakkautta: me muutetaan maailmaa! 

Pyhyys kosketti spitalista ja tämä tuli pyhäksi, terveeksi. Pyhyys kosketti muutamaa leipää ja leivät muuttuivat lounaaksi tuhansille. Pyhyys kosketti vettä ja se muuttui juhlaviiniksi. Tässä vain muutama esimerkki pyhyyden saamasta muutoksesta ja erinomaisuudesta. 

Viimein pyhyys roikkui verisenä ristillä ja huusi viimeisillä voimillaan, se on täytetty!

Jumalan pyhyyden vaatimus oli täytetty!

Mitä on tällainen pyhyys? Se on rakkauden täyttämää elämää, jossa astutaan esiin, toisenlaiseksi, lähdetään muuttamaan maailmaa ja tuomaan Taivaan hyvyyttä maan päälle, Hyvän Jumalan läsnäolon kirkasta valoa ihmisten elämään.

Pyhyys ei ole eristäytymistä, vaan Jumalan suhde, joka tulee ihmistä lähelle, jopa iholle ja sydämeen sisälle. Kun ihminen pääsee suhteeseen Jumalansa kanssa, häneen tarttuu samaa pyhyyttä, esiin tulevaa toimivaa rakkautta, maailmaa puhdistavaa ja muuttavaa voimaa. Jumalan pyhittämästä ihmisestä tulee Jumalan temppeli, rukouksen paikka, hyvän tekemisen paikka, Jeesuksesta todistamisen paikka, jossa Pyhä Henki asuu ja vaikuttaa. Nämä liikkuvat pikkutemppelit muuttavat maailmaa.

Pyhyys ei siis olekaan komea katedraali tai arkkitehtuurin uusin luomus tai varjeltu kansallismuseo tai maamerkki. Toki ne ovat arvokkaita ja niiden toiminta voi olla täynnä pyhyyttä, täynnä pyhiä ihmisiä, joiden kautta maailma muuttuu. Rakennuksina ne palvelevat ihmisen ja Jumalan välistä pyhää suhdetta. Kristityllä on ensisijaisesti suhde Jumalan kanssa, ei talon kanssa. Hänen rukouksensa kuullaan yhtä hyvin kotona, lenkillä, baarissa tai kirkossa. Hänen suhteensa Jumalaan ei romahda rakennusten myötä. 

Pyhä Rakkaus katsoo edelleen meitä silmiin ja sanoo, tule kanssani muuttamaan maailmaa, rakastamaan se terveeksi, pelastamaan sen ihmiset takaisin Jumalan pyhyyden yhteyteen, alkuperäiseen tilaansa. Siinä ei enää palvella ihmistä tuhoavaa syntiä, vaan ihmistä auttavaa Jumalaa.

Pyhiä pytinkejä voi rakentaa tueksi, sanomaa varten, yhteyttä varten. Niiden pyhyys ei ole kiinni siellä käyvistä ihmisistä, ei edes puhujista. Mutta ihminen, Jumalan temppeli tekee viisaasti, kun se varjelee oman sydämensä.

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

4 thoughts on “Pyhä pytinki

 1. Me olemme Pyhän Hengen temppeleitä mutta tarvitsemme alvariinsa pientä remppaa.
  Mutta jotenkin sellaiset temppelit, joissa on elämän jälkiä, ovat kauneimpia.

  Tykkää

 2. pyhä pytinki
  spitaalisten spiritus
  siinä sivussa
  rahatonta rakkautta
  pyytämätöntä pyytä

  Tykkää

 3. Näinhän tämä on. Ihmeellistä että Herran Henki tulee, ja voi tulla, ihmistemppeliin asumaan ja olemaan. Se on PALJON enemmän kuin kauneinkin rakennus. Ihmistemppeli elää ja liikkuu, menee ja tulee luo ei ole sidottu aikaan eikä paikkaan. Kiitos Jumalalle.
  Kiitos Heikki!

  Juha minua siunasi sanomasi, toi hymyn kasvoille ja ilon sydämeen. Minullakin siis on toivoa 😉

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.