Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Jumalan selän takana makoilee huoleton kansa

6 kommenttia

Varoitus: teksti saattaa sisältää voimakasta kieltä, joka voi loukata uskovia!

Tulin uskoon ja hyppäsin heti sellaiseen uskon ihanaan lepoon, ei huolta huomisesta, eilinen on mennyt ja tänäänkin vaan ollaan ja nautiskellaan. Jumalan selän takana saa olla turvassa pahalta maailmalta ja jumalattomista ihmisistä. Se onkin viisainta pysyä erossa syntisistä ja pysytellä uskovien joukossa koko ajan, varsinkin samoin ajattelevien porukassa. Muualla saattaa eksyä kaiken maailman villityksiin ja lopun ajan harhoihin. Välillä voi tietysti turvallisessa porukassa piipahtaa kadulla jakamassa varoituksia helvetistä ja tuomiosta, joka kohtaa synnissä elävää maailmaa. Mutta ei siellä kaduilla jaksa kauan olla, syntisten seurassa, äkkiä pitää päästä Jumalan selän taakse suojaan.

Jumalan selän takana kävi välillä melkoinen kuhina. Juuri kadulta tulleet suureen ääneen päivittelivät näkemäänsä ja kuulemaansa: rivosti olivat ihmiset pukeutuneet, kirosanoja käyttivät, alastomuutta lehtien kansikuvissa, tupakka, viina ja huumeet haisivat, musiikki tukki korvat. Onneksi sieltä pääsi pois, rauhaan ja sisäsiisteyteen. Kaukana kavala maailma. Osa jo maalaili rikinkatkuisia tauluja kadotukseen menevistä: sinne ne kuuluvatkin!

Aikansa Jumala katseli ja kuunteli tätä puuhastelua selkänsä takana. Viimein Hän sanoi surullisena, melkein vihaisena: mitä helvettiä täällä manaillaan? Te olette ymmärtäneet homman ihan väärin, teidät on lähetetty maailmaan ihmisten joukkoon kertomaan pelastuksesta, olemaan valona ja suolana, parantamaan sairaat, vapauttamaan vangitut, levittämään Kristuksen tuoksua. Tuolla makoilulla saatte vain makuuhaavoja ja ummetusta. Ylös ja ulos! Julistakaa sellaista armoa, että se vetää ihmiset mielenmuutokseen. Täyttäkää maailma rakkaudella, niin että ihmiset tajuavat Jumalan kuninkuuden kauneuden. Synnistä puhuessanne korostakaa sovitusta. Tuomion mainitessanne osoittakaa ristiä. Kiroamisen tilalle laittakaa siunaaminen.

Hämmentyneinä he kömpivät patjoiltaan. Kiireissään he unohtivat uhkaavat kylttinsä ja pelottelevat traktaattinsa. He uskalsivat ihmisten sekaan. He alkoivat nähdä ihmiset uusin silmin, lähimmäisinä, jotka kaipasivat jotain, mitä eivät edes tienneet. Mitä enemmän uskovat uskalsivat kohdata näitä ihmisiä, sitä enemmän he alkoivat ymmärtää ihmisten kaipausta ja uskaltava usko alkoi…

Rakas lukija, sinä voit itse jatkaa tätä kertomusta, mitä usko alkoi….

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

6 thoughts on “Jumalan selän takana makoilee huoleton kansa

 1. Sanoitetaans vähän toisin

  Jumalan selkä
  lokoisissa oloissa
  takana kansa
  erossa syntisistä
  oman uskon porukka

  väärä ymmärrys
  pelastuksen hommista
  ellun kanoilla
  ei laiskoja ruokita
  vedellä ei mannalla

  kurvin kulmille
  passiin koko revohka
  vettä viiniksi
  elämän todellisuuteen
  leipä papin varastoa

  Tykkää

 2. Se ei ollut vaikeaa, kun siinä on mukana niin paljon itsekin elettyä kurvin kulmia myöten

  Tykkää

 3. Hmyy…. panipa ajattelemaan! Suoraan Pattayan julkisyntisyntisestä ympäristöstä palanneena osaan eläytyä. Kolme päivää oli tarkoitus huilailla ennen kotimatkaa. Pohjois-Thaimaassa oli auteltu kirkon rakentamisessa ja englanninkielen oppimisessa. Kroppa kyllä lepäsi Pattayalla, mutta henki ja sielu huusivat: Kaikki on menetetty. Onneksi on näkyihmisiä! On Kotikirkko, missä rakastavia, pitkäjänteisiä työntekijöitä. Ja yksi vahvistus – tosin heikko – tuli kuormastoon.

  Tykkää

  • Ainakaan et ole jäänyt makoilemaan, tosin lepokin on paikallaan. Kaikkea tasapainossa. Iloa eloosi ja voimia palautua kotimaan kylmään. Kokemusta on minullakin Taiwanin vuosien jälkeen. Heikki

   Lähetetty iPadista

   Tykkää

 4. Minun kokemukseni mukaan nämä ihmiset eivät edes ole huolettomia…ovat huolissaan koko ajan maailman pahuudesta ja kuinka pahaa kaikki on.

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.