Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Ryhdy kannustajaksi

Jätä kommentti

Ja aloita se itsestäsi. Mene peilin eteen ja ala tsempata sinuasi. Kas näin se menee: katsot silmiisi, iloitset näkemästäsi ainutlaatuisuudesta ja onnittelet itseäsi siitä, että olet. Ennen kuin tuomitset tämän narsistisena humpuukina, niin ajattele seuraavia faktoja:

– olet ainoa laatuasi

– sinun ei tarvitse kehua itseäsi siitä, mitä et ole, vaan siitä, mitä jo olet ja millaiseksi voit vielä kehittyä; kas ikäkään ei estä oppimasta uusia tapoja, taitoja ja tarvittaessa kujeitakin

– olet ihminen, jolla on annettavaa muille; se voi olla hymy, ystävällinen sana, oven aukaisu toiselle, aikaa, kuuntelua, koiran silitystä ( sain eilen silitellä metromatkalla kahta koiraa!), joskus se voi olla rahaa, kahvia tuntemattomalle. Tarvitsemme vain asennetta ja mielikuvitusta ja heureka! olemme jo vauhdissa

– puutteesi, joita me usein näemme itsessämme, tekevät sinusta helpommin lähestyttävän, inhimillisen, muita ymmärtävän

Tässä nyt aluksi muutama fakta. Mutta tuon peilin edessä olemisen haaste on siinä, että kun näet itsesi aidosti ja rehellisesti, alat ymmärtää myös toisia. Tarvitset kannustusta, niin minäkin. Innostavien ihmisten rinnalla innostuu itsekin, into tarttuu samoin kuin nauru.

Raamattu puhuu Kristuksen tuoksuna olemisesta. Myös valona ja suolana olemisesta. Kaikki ovat ympäristöön vaikuttavia asioita. Jeesuksen lähellä oli hyvä olla, siinä moni parani, sai avun, eheyden, vapauden, jopa elämän takaisin. Jeesus on edelleen sama. Hänen seuraajiensa tehtävänä on välittää Jeesuksen hyvyyden kokemista. Kun sydämen asenne on kohdallaan ja peilistä katsoo Jumalan rakkauden kohde, silloin voi puhua vaikeistakin asioista oikeilla nimillä ja oikealla asenteella sekä itselle että muille.

Aikamme tarvitsee kipeästi kannustajia ja innostajia. Lannistajia on jo riittämiin. Profeetallinen lähestymistapa rakentaa, kehottaa ja lohduttaa, sanoo Raamattu ja Raamattu on paras peilimme.

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.