Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Kirkon lämmityshuolet

2 kommenttia

Onko öljy loppunut uunista? Onko sähkövoima karannut? Missä on tuulienergian tuoma valo ja lämpö? Nämä eivät ole teknisiä, vaan teologisia, hengellisiä kysymyksiä. Kirkkojen lämpötilaongelmaan voidaan löytyy ratkaisuja siirtymällä talven ajaksi vaikka seurakuntasaleihin tai istumalla lähekkäin tai hankkimalla istuintyynyjä ja huopia syliin tai lopulta luopumalla suurista temppeleistä ja yhdistämällä messut yksiin kirkkoihin varsinkin kaupungeissa.

Vakavampi ongelma on, jos kirkoista puuttuu Pyhän Hengen tuoma lämpö ja rakkaus, ilo ja voima. Tätä öljyä ja energiaa tarvitaan ja se eli Hän on ehtymätön voimavara. Kun Pyhä Henki pääsee vapaasti vaikuttamaan seurakunnassa, seuraa siitä hengellisen elämän virkistymistä ja sen seurauksena lämpö palaa kirkkoihin. Ihmiset etsiytyvät lämpöön ja valoon. Öljy palaa lampuissa, sähköä on ilmassa ja iso tuuli puhaltaa Taivaallista happea. Tämä ei ole pelkkää symboliikkaa. Symbolien ja reliikkien tilalle tarvitaankin Jumalan Hengen läsnäoloa.

Monen kirkon ovella Jeesus kolkuttelee ja pyytää päästä takaisin saarnojen sisällöksi, alttarikutsun antajaksi, kristittyjen yhdistäjäksi, sydänten lauluksi, rakkauden ylistykseksi.

 

 

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

2 thoughts on “Kirkon lämmityshuolet

  1. Aamen! Eritysesti viimeinen kappale 🙂

    Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.