Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Minä, sovinisti

4 kommenttia

Alitajuisesti kyllä, kunnes Kris Vallotton avasi alitajuntani silmät. Hän sanoi suoraan, että naisen alistaminen on kirous, joka seurasi syntiinlankeemusta. Piti ihan mennä Raamatun alkulukuihin, niin aloin ymmärtää. Mene sinäkin ja tule tajuihisi.

En minä naisia alista käytännössä. Hyvässä toveruudessa olen naispapin rinnalla alttarilla. Virkapappeus voi olla ongelma, ei papin sukupuoli. Mutta en ollut ajatellut mies- naisasiaa niin syvällisesti kuin Kris ja sen väärinymmärtäminen kyllä johtaa jonkin asteiseen piilosovinismiin.

Maailman alkuun: ihminen luotiin Jumalan kuvaksi miehenä ja naisena. Ei siis miehenä tai naisena, vaan yhdessä. Ilman toista kuva olisi vajaa. Yhdessä he saivat vallan ja valtuudet hallita maailmaa. No, sitten tuli se lankeemus ja sen seurauksena kirous. Kumpikin kirottiin hiukan eri tavoilla, mies näkemään vaivaa ja nainen elämään miehen hallinassa. No, on siellä muutakin, lukekaa itse lisää.

Miehen alistama nainen ei siis ole Jumalan alkuperäinen tahto. Jeesus tuli vapauttamaan meidät kirouksesta, siis myös alistamisesta.

Ja nyt en puhu äänioikeudesta pelkästään, tai samapalkkaisuudesta. Tärkeitä nekin. Otan vähän rajumpia esimerkkejä:

Perheväkivallassa useimmiten mies on se lyöjä.

Joukkoraiskauksissa kohteena on lähes aina tyttö, nainen.

Ihmiskaupan bordelleihin päätyvät ovat yleensä naisia, usein alaikäisiä.

Poikien ympärileikkaus on kärpäsen paskaa verrattuna tyttöjen silpomiseen. Ja kun joku tekee tästä kauheudesta koskettava jutun, niin syytetään yksityisyyden loukkaamisesta. Haloo!

Tässäpä alkuun meidän poikien aikaansaannoksia. Puistattavaa. Jeesus tuli silvotuksi, julkisesti häväistyksi, sotilaiden julmaksi leikkikaluksi, orjaksi ilman omia oikeuksia, mutta näin Hän poisti kirouksen. Hän haluaa viedä meidät elämään sitä elämää, joka on kuvattu Raamatun alkulehdillä. Ja Hän opetti rukoilemaan Taivaan toteutumista jo maan päällä.

” Niin Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen. Jumalan kuvaksi hän loi HÄNET, mieheksi ja naiseksi hän loi heidät.”(1Moos.1:27)

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

4 thoughts on “Minä, sovinisti

 1. Hyvä Heikki. Tuossa on vain semmoinen raamatullinen virhe, että Jumala ei koskaan KIRONNUT miestä eikä naista, ainoastaan käärmeen ja maasta tuli miehen tekosten takia kirottu. Tämä on tärkeä huomio Afrikassa naisille, erittäin tärkeä. Siis että edes lankeemuksen seuraukset eivät ole Jumalan kirouksia, mieluumminkin seurauksia lankeemuksesta. Jeesus toki tuli sovittamaan 1 Moos 3:16-17 seuraukset. Tätä monet Suomenkaan uskovaiset eivät halua ottaa todesta. He sanovat, että Jeesus ei tullut voittamaan tällä tavalla pahan valtaa suhteessa kristittyihinkään.

  Tykkää

 2. Lukasehan mitä me olemme tästä kohtaa Afrikassa opettaneet. Juuri postasin tämän vanhan K24:n blogini uudelleen kun tuli keskusteluun jossain yhteydessä.
  http://www.blogimetsa.fi/keskustelussa-nyt/item/1238-lankeemusjaerjestys

  Tykkää

  • Kiitos, Anne

   Hyvää tekstiä sinulta, avaa uusia ja tärkeitä näköaloja. Sanankäyttöni on todella epätarkka, mutta loppupäätelmät meillä lienee samat: naisen alistaminen ja miehen ylivalta on seurausta lankeemuksesta, siinä mielessä eräänlainen kirous sekin. Sovituksessa palaamme alkuperäiseen suunnitelmaan, tasa- arvoon, yhteyteen. Kaikki naisten sortamiseen liittyvät seikat ovat vastoin Jumalan suunnitelmia, pahaksi tämän tekee erityisesti, kun se tehdään Jumalan ja uskonnon nimissä. Jeesuksen agenda on eri! Emme ole kaukana toistemme näkemyksistä.

   Iloa!

   Hhh

   Lähetetty iPadista

   Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.