Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Näitä keskusteluja ei käyty Raamatussa

1 kommentti

– Pietari: menkää te edellä, minä nyrjäytin eilen nilkkani kootessani ruuan tähteitä, oli muuten painava kori. Jeesus: hyvä on, meillä onkin kiire Jerikoon, eikä nyt tarvita jarruttajia matkalla, jos ei nilkkasi parane viikossa, niin eihän sota yhtä miestä kaipaa, ja löydän kyllä tilalle rivakamman miehen, tsemppiä kaveri. (Itsekseen: montakohan miestä on terveenä, kun päästään edes Jordanille!)

– Natanael: Filippus on tietysti kertonut sinulle ummet ja lammet menneisyydestäni, ethän sinä muuten minua tuntisi. Jeesus: joo, kyllähän minun pitää selvittää taustat, ennen kuin kutsun seuraani, ei lammasta säkissä osteta.

– Bartimaios kuiskaten Jeesukselle: nyt tämä sokeaa leikkiminen saa loppua, ei sillä kerjäämisellä saa kuin kuivaa korppua, töihin pitää päästä. Jeesus: toi on miehen puhetta, mutta jotta pääset pälkähästä, niin pelaa nyt roolisi loppuun, saat sitten kunniallisen alun elämääsi ja hyvän työpaikan ihmeen kokeneena.

– Martta: Maria sitten tiskaa tiskit ja vie roskat ulos, joku tolkkuhan tässä työnjaossakin tulee olla. Jeesus: no, sehän on oikeudenmukaista ja kohtuullista…ja ensi kerralla vaihdatte osia.

Tahallani kirjoitin nämä muutamat vääristelyt kuvaamaan, miten ihmeisiin voidaan suhtautua ja selittää pois. Jeesus ei parantanut valikoiden, eikä totisesti olisi hylännyt Pietaria ja jättänyt porukasta pois. Eikä jätä meitäkään. Minun on vaikea kuvitella Jeesusta penkomasta Natanaelin menneisyyttä, Hän näki sydämeen ja Hän katsoi tulevaisuuteen profetoiden miehelle positiivista mielenlaatua.

Sokeat, jotka Jeesus paransi, olivat todella sokeita, spitaaliset todella spitaalisia. Jeesus ei näytellyt eikä näyttele, Hän on edelleen sama ja tekee samoja tekoja, suurempiakin, seuraajiensa kautta. Yliluonnolliset ovat tänäänkin luonnollisia seurauksia siitä, että Jumalan valtakunta on tullut lähelle.

Marian Jeesusta kuunteleva rooli ohittaa edelleen aktiivisten ihmisten puurtamisen hiki puserossa. On aika toimia. Toki! Mutta se ei saa syrjäyttää hiljentymistä Jumalan edessä.

 

 

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

One thought on “Näitä keskusteluja ei käyty Raamatussa

  1. Tästä tuli mieleen Max Lucadon kirja Toinen mahdollisuus. Jotain samaa näissä, tässä jutussa ja Lucadossa.

    Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.