Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Olen realisti, olen positiivinen

5 kommenttia

Kukkuluuruu! Realistilla on silmät ja korvat auki ja se avaa suunsakin sanomaan totuuden, miten maa makaa ja kansa kuorsaa. Ja kun asiat ovat huonosti, pitää se sanoa julki. Totuuden torvet pitävät maan pystyssä.

Jasså!

Haluaisin vähäksi aikaa vaientaa nuo torvet, nehän tukkivat korvat, niin ettei keväisten muuttolintujen laulua kuule. Kuuluu vain kielteistä uhittelua ja uhkakuvien veisuuta. Ja kun aikansa niitä veisailee, tulee niistä itsetoteutuvia profetioita: sanoinhan minä!

Kielteinen ajatusmaailma tuottaa kielteisiä siemeniä ja mitä enemmän niitä kylvää, sitä enemmän ne rikkaruohoina kukoistavat. Kielteisyys myrkyttää ihmissuhteiden ilmaa ja kasvattaa pelkoa tulevaisuuden suhteen. Tämä kaikki sitoo energiaa, jota tarvittaisiin työhön ja menestymiseen.

Myönteisyys on luova, innovatiivinen ja dynaaminen voima. Se rakentaa, se näkee huomisessa hyviä asioita ja ihmisissä piilevät lahjakkuudet. Se luo ympärilleen iloa, vapautta ja toivoa, mitkä taas vapauttavat lisäenergiaa. Myönteisten ihmisten lähellä ja työtoverina on hyvä olla. Siinä on riittävästi happea, mitä hengittää ja liikkumatilaa, jossa pyöriä ja vaikka tanssia. Myös myönteisyyden ennustukset herkästi käyvät toteen, sillä ne kasvattavat hyvää satoa.

Positiivista ajatteluako?

Ei, vaan realismia, joka ottaa huomioon Jumalan todellisuuden. Kun Hän on kuvioissa mukana, alkaa tapahtua hyviä, jopa yltäkylläisiä asioita. Hänen oma sanansa eli Raamattu on täynnä positiivisia ajatuksia ja lupauksia. Mutta eikös siellä puhuta synnistä ja tuomiosta? Kyllä vaan, ja puhutaankin lujia sanoja. Mutta armosta puhutaan vielä lujempaa. Armo näet kasvattaa ihmistä ja Jumalan hyvyys vetää mielenmuutokseen eli parannukseen. Jumala on universumin myönteisin voima ja Hänen Pyhä Henkensä puhaltaa maailmaan myönteisyyden tuulia. Tämä on kielteisyyttä suurempaa realismia. Tämä saa aikaan muutoksen, johon suuret negatiivisuuden sanat eivät pysty. Ja tämän muutosvoiman käyttöön ottoon meidät kutsutaan. Täytetään maailma Jumalan kunnialla, kirkkaudella ja hyvyydellä. Jeesus, Herramme ja Vapahtajamme antoi hyvän mallin. 

Olen realisti, uskon ihmeisiin!

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

5 thoughts on “Olen realisti, olen positiivinen

 1. Yea, right!

  Niin se on, että positiiviset ihmiset pitävät hyvää tuulta yllä synkemmissäkin olosuhteissa. Eikä positiivisuus tarkoita sitä, että kieltäisi totuuden tai ei näkisi tai haluaisi nähdä asioita, jotka vaativat säätöä parempaan suuntaan. Positiivisin voimin parantaminenkin on tehokkaampaa ja mukavapaa.

  HooHoo Hilvo, onnistuit taas positiivisesti jujuttamaan. Asensit positiivisen ihmisen ominaisuudet Jumalaan ja vähän niin kuin korotit ylempään potenssiin. Ainakin minä ymmärrän Jumalaa paremmin juuri näin, että lähtee maan päällä olevasta hyvästä ja perspektiviseeraa sen sitten Taivaallisiin.

  Thanks, man!

  Liked by 1 henkilö

 2. Pessimisti ei pety. Tosi pessimisti ei edes ryhdy mihinkään. Hän vain työntää päänsä Humen giljotiiniin ja päättelee, että koska asiat ovat huonosti, niiden pitääkin olla huonosti. Millainen optimisti Luojamme onkaan! Loi tämän kaiken ja antoi vielä (ainakin suhteellisen) vapaan tahdon omalle kuvalleen!

  Luojan positiivisuutta me totisesti tarvitsisimme. Minusta näyttää, monet ovat jotenkin jumittuneet puolustuskannalle. Hyvinvointivaltion etujen rippeistä käydään kovaa kiistaa. Tulevaisuuden hyvinvointi taitaakin olla kiinni pienemmistä porukoista noin maallisessa mielessä. Seurakunta – joko tuo muodollinen organisaatio tai sitten oma uskovien porukka – lienee melko hyvä sellainen. Kun on usko, on ihanteita ja tavoitteita. Myönteisyyden voimasta minulla ei ole kovin paljon kokemusta. Sen sijaan kielteisyyden tuhoavat ja lamaannuttava vaikutus on liiankin tuttu.

  Kiitoksia, H. H. H. Juuri noita sanoja, jotka kirjoitit, olin ja olen paitsi!

  Liked by 1 henkilö

 3. No, kirjoitelkaas taas blogitekstejä ja kommentteja!

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.