Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Anna kaikkien kukkien…

26 kommenttia

KukkiaKumpikin”Jumalan voiman vaikutuksia on monenlaisia, mutta hän, joka meissä kaikissa kaiken vaikuttaa, on sama.”

Olen tässä ihmetellyt, kuinkahan moni ihminen jaksaa muistaa tämän Paavalin viisauden ollessaan tekemisissä toisinuskovien kristittyjen kanssa.

Entäs minä itse?

Kiitos, ei muuta.

 

26 thoughts on “Anna kaikkien kukkien…

  1. ”Minun armossani on sinulle kyllin…” (Tämä soi päässä Kari Tikan Armolauluna, upea kappale) ”Emme tekojemme kautta ettei kukaan kerskaisi. Se on Jumalan suuri lahja. Amen”

    Kiitos Juha tekstistä! Ja ihanat kuvat!

    Silmän ei kuulu sanoa kädelle: ”En tarvitse sinua” Eikä myöskään käsi itselleen: ”Minusta ei ole mihinkään, jos en toimi kuin silmä, tai jalka, tai..”

    Voi odotuksen turhautumista… Koskahan Kristuksen ruumis on sillälailla yhtä, että ollaan kiitollisia itsestämme omalla paikalla ja kunnioitamme toistemme erilaisuutta ja yhteyttä.

    Liked by 4 people

  2. ”Anna kaikkien kukkien…” – ja miksi pitäisi antaa?

    No, koska jokainen on jollekin ruoka ja jokaista siis tarvitaan.

    Tämä pitää paikkansa niin bakteereista kasvien kautta ihmiseen kuin myös päinvastoin.
    Me, kuten kaikki eliölajit syövät jotain toista ja lopulta meidät syövät bakteerit – ja niin on ympyrä sulkeutunut.

    Ja samantapaista eloon jäämistaistelua se on ollut ja on erilaiset uskonkäsitykset omaksuneiden välilläkin.
    Uusimpana esimerkkinä mielestäni parhaillaan menossa oleva taistelu Irakissa shiiojen ja sunnien välillä. ”Kyllä meidän isä teidän isän voittaa!”

    Tykkää

  3. Kiitos kiitoksista, Marianne. Kuva tietenkiin kertoo siitä, että jos jotkut ovat kuin kaksi marjaa, ne voivat olla aika erilaiset.

    Toivo, tai kyllä minun käsitykseni isästä sinun käsityksesi voittaa.

    Tykkää

  4. Päivitysilmoitus: Fair play | Blogitaivas

  5. Siksipä vielä minun käsitykseni – ei isästä yleensä, vaan ISÄSTÄ – neljältä kantilta eli alusta keston ja lopun kautta uuteen alkuun:

    1. HÄN on kaiken a l k u u n p a n i j a:
    ” Alussa loi Jumala taivaan ja maan.” (1. Moos. 1:1)

    2. HÄN on kaiken y l l ä p i t ä j ä:
    ” Sillä hänessä luotiin kaikki, mikä taivaissa ja mikä maan päällä on, näkyväiset ja näkymättömät, olkoot ne valtaistuimia tai herrauksia, hallituksia tai valtoja, kaikki on luotu hänen kauttansa ja häneen, ja hän on ennen kaikkia, ja hänessä pysyy kaikki voimassa.” (Kol. 1:16-17)

    3. HÄN on myös kaiken p ä ä t t ä j ä (merkityksessä lopettaa):
    ” Ja tämä valtakunnan evankeliumi pitää saarnattaman kaikessa maailmassa, todistukseksi kaikille kansoille; ja sitten tulee loppu.” (Matt. 24:14); ” silloin taivaat katoavat pauhinalla, ja alkuaineet kuumuudesta hajoavat, ja maa ja kaikki, mitä siihen on tehty, palavat.” (2. Piet.3:10(loppuosa)

    4. HÄN on myös kaiken uudelleen alkaja:
    ” Ja valtaistuimella istuva sanoi: ”Katso, uudeksi minä teen kaikki.” Ja hän sanoi: ”Kirjoita, sillä nämä sanat ovat vakaat ja todet.” (Ilm. 21:5)

    Liked by 1 henkilö

  6. Juha! Näyttää siltä että olet käynyt minun pihallani 🙂 olisit saman tien tullut sisällekin! Ainakin kukat ovat samat.
    Tosin viimeöinen sade ja tämän päiväinen myrskytuuli ovat riepotelleet juhannusruusuni surkeaan kuntoon. Onneksi pionit pitkine varsineen ja suurine nuppuineen ovat kuin eivät olisi myrskystä moksiskaan. Osaisinpa minäkin olla (huokaa) ja heti tuli aurinko pilvien takaa! Nyt pihalle raikkaaseen tuuleen 🙂 Hyvää pyhää taiteilija!

    Liked by 1 henkilö

    • Tuulikki, sama riepotus on käynyt minunkin juhannusruusuillani ja unikotkin ovat melkeinpä pitkällään.

      Tykkää

  7. Lyhyestä virsi kaunis ja vielä kukkasin kuvitettuna viesti on selvä.
    Luojan luottamus meihin keskenämme erilaisiin uskojiin taitaa olla paljon suurempi kuin meidän keskinäinen luottamuksemme toistemme uskoon ja kuitenkin, jokaisella se on lahja Korkeimmalta.

    Liked by 2 people

  8. Jos kasvin alkuperästä ei ole ihan varma, asian voi aina tarkistaa Kukka kukin on -kirjasta.

    Liked by 3 people

  9. Niinpä, Ilkka. Kukinnosta kukka tunnetaan,

    Liked by 2 people

    • ”Kukka kukin on:) ” niin, eivät juhannusruusut ja kissankellot yhtä aikaa kuki, toinen niistä vasta heinäkuussa 😉 . Siperian iirikset korkeat ja komeat, mutta vain hetken kukkivat, siniset, ovat juhannusruusujeni vieressä, sinivalkoista näes!
      Jos olisit kukka, mikä olisit?
      Kysymys Ilkalle, Juhalle, Virpille jne. ? 🙂

      Liked by 1 henkilö

      • Olisin auringonkukkaa. Se vaatii kasvaakseen paljon aurinkoa ja maaperän, jossa vesi ei seiso. Se vaatii pitkän ajan kasvaakseen. Linnut — joskus myös ihmiset — napostelevat sen siemeniä välipalana. Siitä voi saada öljyä, jos sopivasti puristaa.

        Liked by 3 people

        • Ilkka :)” siitä voi saada öljyä jos sopivasti puristaa” 😉 !
          Olipa kiva kun lähdit leikkiin mukaan, voin hyvin kuvitella juuri sinut auringonkukkana!
          On se kiva että tuo Juha tuo kukkien keveyttäkin kaiken muun sekaan, eikö kiitetäkin ja siunata tätä veljeämme!

          Liked by 2 people

        • Ilkka. itseasiassa näen vastauksessasi kaksi ulottuvuutta, ja niin sen varmaan tarkoititkin!?
          Tuosta öljystä tuli heti mieleeni PS. 23 ”Sinä voitelet pääni tuoksuvalla öljyllä, ja minun maljani on ylitsevuotavainen”! Psalmi sopii tähän koko ketjuun muutenkin.
          Sitten tuo seisova vesi, sehän pilaantuu ja mädättää juuret.
          Vielä – Kristityn koko elämä täällä on kasvua ja siemenet joita meidän pitäisi syödä on Jumalan Sana. Kiitos!
          Hyvää alkanutta viikkoa, joka päivä on ihme!

          Tykkää

  10. Tuulikki, nuo kuvat ovat samalta päivältä tämän viikon alusta. Eli kukkivat yhtä aikaa.
    Jos olisin kukka, olisin kissankello tai semmoinen pieni sitkeä orvokki. Tai räikesäti irveistelevä isompi orvokki. Tai lupiini, vieraslaji täällä.

    Liked by 1 henkilö

    • Ihanko totta?! Minulla kyllä kasvaa pihallani ruusun vieressä ”kissankello” ,mutta siinä ei näy edes nuppuja vielä, tai sitten en vaan vielä näe niitä? Nuo siniset kellokukat ovat yksi laji lempikukistani, mutta itse olisin Metsätähti.
      Se on nykyään jo kai aika harvinainen pieni, valkoisin tähdenmuotoisin kukin kukkiva, kukkanen joka kasvaa metsässä, mutta on arka kaikelle mikä on vierasta, eli sen kasvu häiriintyy herkästi ja se häviää sieltä minne ihminen tulee, näin olen nähnyt omassa metsässäni käyneen. Surullista.

      Tykkää

  11. Mikähän kukka sitä olisin, jos kukka olisin? Hiirenvirna. Olen iloinen, kun omassa perennapenkissä köynnostelee muutama hiirenvirna. Hyvin sopeutuu sinne vahvarunkoisten vuorenkilpien, unikoiden ja kuunliljojen joukkoon ja lilat kukat pilkistelevät muiden joukossa.

    Liked by 1 henkilö

    • Ihanaa kun tuo Juha on tällainen kukkaihminen! Saamme kaiken ohessa keskustella myös näistä Luojamme luomista ilontuojista!
      Minulla on samoja kukkia kuin sinullakin Virpi 🙂 paitsi etteivät minun unikkoni ole koskaan kukkineet?
      Katsoin googlesta tuota metsätähteä ja hämmästyin sen yleisyydestä? meiltä se hävisi ja samoin kävi rakastamilleni suopursuille joka myös olisin voinut olla, olen lapsesta asti tuntenut vetoa soille! Minusta ne ovat karuudessaan kauniita, tosin nyt ei ole enää pääsyä omaa terassia pidemmälle juurikaan. Sen tähden en päässyt tutkimaan läheltä näkyykö milloin minun kissankelloni alkaisi kukkia 😉 .
      Kukkaista sunnuntaita 🙂 !

      Tykkää

      • Kyllä mä kuvaisin kotkia ja kettujakin, mutta ne menevät karkuun.

        Liked by 1 henkilö

        • Juha. Niin varmaan kuvaisitkin, molemmat löytyvät myös Raamatusta 🙂 !

          Kiva kun vielä voin tätä kukkajuttua jatkaa. Oletko koskaan ajatellut Jumalan huumorintajua?! Kyllä Hänellä sitäkin on.
          Tänään puolenpäivän aikaan kelasin itseni ulos, olimme lähdössä tyttäreni kanssa meidän metsään ja mikäs minua katsoikaan suoraan silmiin. Naapurin leikkaamattomalla pihalla oli yksi ainoa kukka ja se oli kissankello !:) Ja usko tai älä se katsoi minua suoraan silmiin!

          Tänään me sunnuntai rukoilimmekin sitten mökillä ja siunattua oli. Saimme kiittää monen monituisesta asiasta. Kuten ystävistä ja ennen kaikkea siitä että olemme saaneet kaiken sen hyvän mikä meillä Jumalan tuntemisen kautta on, niin kuin te kaikki tälläkin ”taivaalla”.
          Annetaan kukkien kukkia!

          Liked by 2 people

    • Hiirenvirnassa on sisällään kesä. Sitä paitsi se on iloinen kuin hiirenvirne.

      Liked by 1 henkilö

  12. Tuostahan voisi tulla sanonta: — oli iloinen kuin hiirenvirna.

    Liked by 2 people

  13. Ehkäpä nuo luonnonkukat häviävätkin sen takia että ”siistimme” ne pois. Naapuri ei ole leikannut nurmikkoaan ja siinä on ainakin 20 senttinen heinä, ja siinä se pieni sinikello oli kääntyneenä valoon päin, eli minun ulko-ovelleni. En ollut uskoa silmiäni ja sitten pääsi hymy ja hämmästys! Häkellyin oikein ja tänä aamuna olenkin sitä mieltä että minun Herrani ja Jumalani tahtoi tuon pienen ihmeen kautta todistaa läsnäolostaan ja rakkaudestaan. Koin sellaista hellyyttä tuossa kohtaamisessa pienen kukan kanssa. Sitten tuli tytär ja pakkauduimme autoon.
    Menen vielä tänään katsomaan onko pieni ystäväni vielä paikoillaan 🙂 ?!

    Tykkää

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.