Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Senkin hölmö!

9 kommenttia

Pastori saarnasi huonosta itsetunnosta:
– Jokainen, joka on vihoissaan itselleen, on ansainnut oikeuden tuomion. Samoin jokainen, joka sanoo itselleen: ’Senkin hölmö’, on ansainnut Suuren neuvoston tuomion, ja se, joka sanoo itselleen: ’minä hullu’, on ansainnut helvetin tulen.

Silloin astui lempeäkatseinen mies alas alttaritaulusta ja sanoi:
– Jotain rajaa!

Image

9 thoughts on “Senkin hölmö!

 1. Juha. Älä hermostu vaikka toistankin itseäni, nää on vaan NIIN hyviä! Tekee surullisen iloiseksi!

  Liked by 1 henkilö

 2. Yritän kestää!

  Oltiin Ilkan kanssa täyttämässä vatsojamme, Seuran ja ravinnon yhteisvaikutus sai taas aivoni surraamaan.

  Liked by 1 henkilö

 3. Lepäävätkö ne yölläkään, siis aivosi?
  Teitä kahta kaverusta ei saisi päästää saman pöydän ääreen, ruokitte toinen toistanne ja saatte päähänne hulluja juttuja, ai niin, voi kauheeta mitä tulinkaan sanoneeksi!
  Anteeksi!
  HÄN hymyilee minulle, tuo lempeäkatseinen mies, Hänen nimensä on Rakkaus ja Armo.

  Tykkää

 4. Onkohan sellaisia pipoja, joissa lukisi rakastettu tai armahdettu.

  Liked by 1 henkilö

  • Tuossa pipossa voisi olla idea seurakunnan joulumyyjäisiin. Menisi varmaan kaupaksi. Ehkä vähemmän pidettäisiin kumminkin päässä.

   Liked by 1 henkilö

   • Mainio idea. Jouluaattoon ei taida olla enää kuin puoli vuotta. Hyvin ehtisi vielä joku seurakunta aktivoitua. Uutena vuotena katukuva vilisisi armahdettuja ja rakastettuja muutaman retkun, orjan, blondin ja tohelon seassa :).

    Liked by 2 people

 5. Tuulikki, ihan omin haarukoin omat suumme ja vatsamme täytettiin. Eikä muuten vissiin murjaistu yhtään herjaakaan. Ollaan aika totisia IRL. Ainakin mää.

  Virpi, 4given teepaitoja olen nähnyt.

  Tykkää

 6. Tää oli hyvä 🙂

  Liked by 1 henkilö

 7. Juice Leskinen lauloi Ekumeenista jenkkaa. Riimittelyltään teos on huimimpia, mitä suomeksi on kirjoitettu. Sanoitukseltaan se vaikuttaa jopa rienaavalta, mutta lähiluku ja analyysi – jota en tässä suorita – tuo esiin ilmeisiä myönteisiä puolia. Sen kuitenkin tuon esiin, että kristillinen usko on syntynyt ja myös tainnut elää hullujen, epäsovinnaisten, epäjohdonmukaisten, ja muutoinkin epäsovinnaisten myötä.

  Sikäli tämä velipojan juttu osuu nappiin, että olen tänään mollannut itseäni ja saamattomuuttani melko reippaasti. Itsetuntoni toki on myyty jo viiteentoista kertaan, mutta sana ja käsitehän ovatkin jo aikansa eläneitä. Mutta muutkin luulot itsestäni ovat tänään olleet koetoksella. Vaan tämän siitä saa, kun elää yksin koneen äärellä, ellei satu lukemaan kirjaa. Ei tule kannustavaa palautetta. Ei kohtaa kuin vaatimuksia. Juicen laulussa Jeesus hurrasi alttaritaulusta, kun pappi ryhtyi epäsovinnaiseksi. Juhan tekstissä Hän tuli luoksemme muistuttamaan kohtuudesta. Ei passaa liiaksi takeroida itsetuntopuheiden kanssa. Hommamme on rukoilla ja tehdä töitä, ei niinkään piehtaroida muodikkaissa kyökkipsykologisissa tai poliittisissa ajatuksissa.

  Aikomukseni on vastakin piehtaroida itsesäälissä, jos siltä tuntuu. Jos jotain rajaa pitää olla, tulkoon Alttaritaulun Lempeäkatseinen mies osoittamaan ne minulle. Minä en jaksa näytellä.

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.