Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

ILOITKAA

17 kommenttia

Niin pienestä on ihmisen elämän kuviot kiinni. Olen oleskellut koko päivän sisätiloissa kun vähän tuntuisi olo flunssaiselta, eikä se nyt passaa.
Tunteet kulkevat edestakaista rataa mutta päällimmäisenä on ilo. On ihmeellistä kuinka jonkin kauan hiertäneen asian tai tilanteen ratkeaminen helpottaa oloa. Ilkka laittoi minut ”lööppiin” 🙂 ja siellä olen nyt roikkunut hissukseen ihmetellen miksei kukaan kirjoita mitään? Ei elämä nyt niin surkeata ole. Vaikeuksia ja monia leikkauksia on minulla ollut ennenkin, mutta nyt on vielä nyt. Kiitos silti meidän Ilkalle vielä kerran, ja kaikille jotka muistatte. Pahin on kuitenkin edessä, mutta ei haittaa.

En jaksa hellettä, voin huonosti kun sitä on liikaa, olkoon sen laatu sitten vaikka henkistä tai ihan vaan aurinkoa. Päätin kuitenkin käväistä tuossa ulkona terassillani, nyt kun ilma on jo vähän viilentynyt.  En juuri muuta ehtinyt kuin istahtaa tuolista tuoliin, kun ilo ja kiitollisuus täytti sydämeni, mieleni ja sieluni. Tulivat sanat ”Iloitkaa !”

”Iloitkaa aina Herrassa! Sanon vieläkin kerran: iloitkaa”.

Mitä iloon tarvitaan? Onko vastaus Herra? On ja On, koska Hän vaikuttaa niin että muutumme Herran läheisyyden ilosta lempeiksi ja oikealla tavalla huolettomiksi. Eli: ”Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan tietoon.
Mitä siitä seuraa: ”Silloin Jumalan rauha, joka ylittää kaiken ymmärryksen, varjelee teidän sydämenne ja ajatuksenne, niin että pysytte Kristuksessa Jeesuksessa.” Tässä, meillä on aarre verraton, kalliimpi kultaa!!! –  Käväisin siis ulkona ja katselin kesän kauneutta ja yltäkylläisyyttä. Sydämeni täyttyi kiitollisuudesta, sanoi itsekseni: Herra kiitos elämästä! Ajattelin että jos tämä jäisi viimeiseksi ajatuksekseni ja sanoikseni, niin toivoisin sen kaikkien tietävän. –  Ja ei kun sisään ja koneen ääreen. Sitä ennen huomasin sähköpostissa että Virpi oli laittanut jonkin kommentin, luin sen ja se oli tämä sama ajatus! Niin sain vahvistusta kokemalleni ja tässä istun, enkä muuta voi. Eikä tarvitsekaan.

Filippiläiskirjeessä Paavali puhuu, jälleen kerran, niin hyvää asiaa ettei meinaa sielu kestää lukea. On pakko pitää taukoa ja sulatella. Me kaikki tiedämme millaiseksi hänen elämänsä muuttui kun Herra otti hänet kiinni. Ei tullut maallista menestystä eikä loistavia oloja, kärsimystä tuli, vankilaa, kivitystä jne. Ja silti hän riemuitsee! Herra on suonut minulle suuren ilon, että te vihdoin olette voineet antaa minulle uuden osoituksen huolenpidostanne. Sitä te tosin olette koko ajan halunneet, mutta ette ole saaneet siihen tilaisuutta. Tällä en tarkoita sitä, että kärsin puutetta, koska olen oppinut tulemaan toimeen sillä, mitä minulla on. Tunnen köyhyyden ja hyvinvoinnin, olen tottunut kaikkeen ja kaikenlaiseen, syömään itseni kylläiseksi ja näkemään nälkää, elämään runsaudessa ja puutteessa.
Kestän kaiken Hänen avullaan, joka antaa minulle voimaa!”
Tähän on pakko sanoa Kiitos ja hallelujaa. Kiitos Jeesus, kiitos elämästä! Kiitos Kristusruumiista johon saa jäsenenä kuulua, kiitos kaikesta taivaan ja maan välillä. Herra Sinun kanssasi on ihmisen onni olla. Minun onneni on olla Herraa lähellä. – Ystävä niin sinunkin.

Lopuksi, veljet (ja sisaret) ajatelkaa kaikkea mikä on totta, mikä kunnioitettavaa, mikä oikeaa, puhdasta, rakastettavaa ja kaunista, mikä vain on hyvää ja ansaitsee kiitoksen!”

Herrasta veisaa kieleni, ylistää armoansa, ei unohtaa voi sieluni hyviä tekojansa. Kun etsin niin Hän vastasi, ja nöyrät kiitosvirttäni iloiten kuuntelevat.
Ne jotka Herraa etsivät, löytävät lohdutuksen, ja jotka häntä pelkäävät, ne saavat varjeluksen. Ja ahdingonkin aikana on heillä rauhaa iloa, kun Herra heitä hoitaa.
Kasvoihin Herran katsokaa, ne loistaa suloisesti, ja hyvyyttänsä maistakaa, se vuotaa iäisesti. On autuas se ihminen, ken elää Herraan turvaten. Ei mitään silloin puutu! (virsi 340)

17 thoughts on “ILOITKAA

 1. löytää kadonnut
  armo riemu uskossa
  etsivän tiellä
  parannus kiitollista
  ilon löytö uudelleen

  Tykkää

 2. Tekstistäsi vedän ensin sen johtopäätöksen, että on ero teknisellä(minun) ja sydämen(sinun) uskolla – ja toiseksi sen, että sydämen usko on omistajalleen antoisampaa!

  Tykkää

 3. Kiitos ”pojat”! Jumala On! Ystävien Hyvä Tahto kantaa ja vaikuttaa!

  Liked by 1 henkilö

 4. Kiitos ihanan lämmittävästä kirjoituksestasi! Siunausta ensi viikkoon! 🙂

  Liked by 1 henkilö

  • Kiitos Elsi. Kiitos myös kaiken alkuunpanijalle, ensiksikin Herralle ja sitten suurisydämiselle ja auttamishaluiselle Ilkalle, hän tämän sai aatoksiinsa! Olen suunnattoman kiitollinen hänen sanoistaan jossa oli sisältönä nyt on muitten vuoro muistaa sinua (minua). Ja olen sen kokenut. Jatkan Virpin kommenttiin 🙂

   Tykkää

 5. Tuulikin oodi ilolle :). On ihme, nimenomaan sellainen hengellinen ihme, kun saa kokea sellaisen sisällä kuplivan ilon juuri silloin kuin olosuhteet eivät välttämättä näyttäisikään iloisilta. Silloin ymmärtää jotakin psalmin sanoista:kiitä Herraa minun sieluni. Sielu iloitsee ja kiittää,vaikka se ihminen olemuksensa kanssa ei huipputerässä olisikaan.

  Liked by 1 henkilö

 6. Oodi ilolle onkin ihana teos, suurenmoista musiikkia Beethovenin 9 sinfonia? Eikö olekin.

  Tuo ilo( ja kiitollisuus) putosi kuin kehä ympärilleni, olin ihan kuin jossain suuren suojamuurin sisällä ja se muuri oli ihmeellistä ilmaa, elävää ja hengittävää. En ole koskaan sellaista kokenut! Uskon että siinä oli kyse ihmisten rukouksista joka ikään kuin tiivistyi siihen ympärilleni.?
  En ole oikein tiennyt haluanko vielä jäädä tänne vai olisiko parempi siirtyä ikuiseen iloon ja tuskattomuuteen, mutta tuossa hetkessä koin että rakastan elämää ja olen siitä kiitollinen! Ihmeellinen kokemus. Ja kaikki alkoi siitä kun ilmoitusluontoisesti kerroin Ilkalle että tulee tauko kirjoittamiseen ja miksi, ettei tarvitse ihmetellä 🙂 !

  Miltähän se taas tuntuukaan jos saan tämän polton ja vaivan pois käsistäni. Melkomoista vääntämistä ja kääntämistä se tuolla nikamissa vaatii. Toivon että tämä ilo ja rauha on läsnä vielä ma iltana kun menen ja tiistaina kun operoidaan.
  Rukous on ihmeellinen asia.

  Liked by 1 henkilö

 7. Hienoa, Tuulikki, että löydät ilon tässä tilanteessa. Siunausta, iloa jatkoonkin!

  Liked by 2 people

 8. Sirkku 🙂 se onkin Jumalan ylimaallinen ihme. Olen kyllä kärsinyt vaivastani jo kyllin pitkään ja odottanut että se paranisi ”itsestään”? Ei ole parantunut, joten toivon kovasti että operaatiosta olisi edes jonkinlainen apu.
  Kiitos toivotuksistasi 🙂 tunnen olevani hyvässä hoidossa!

  Tykkää

 9. Joskus kaipaame jonkun väli asian, että voimme aloittaa ilon ja kiitos mielen ja kun sairas paranee meidän rukouksien kautta niin tämä tuo iloa ja ja kun syntinen pelastuu meidän puheemme kautta niibn tämäkin tuo riemua ja taivaan enkelitkin riemuitsee tuolla ylhäällä ja Herralla on ilo myös ajattelisin ,kiitos ja siunausta,keijo södertälje

  Liked by 1 henkilö

 10. Meille kaikille on tuttu psalmi 139. Monille se on tuonut rohkaisua ja lohtua. Vanhemmassa käännöksessä sen nimi on Herra on kaikkitietävä ja kaikkialla läsnäoleva.
  Ihana psalmi josta laitan muutaman jakeen uudemman käännöksen mukaisesti tähän.

  11: Vaikka sanoisin:” Nyt ole pimeyden kätköissä, yö peittää päivän valon” 12: sinulle ei pimeys ole pimeää, vaan yö on sinulle kuin päivänpaiste, pimeys kuin kirkas valo”……
  16: Sinun silmäsi näkivät minut jo idullani, sinun kirjaasi on kaikki kirjoitettu. Ennen kuin olin elänyt päivääkään, olivat kaikki päiväni jo luodut! 17:Kuinka ylivertaisia ovatkaan sinun suunnitelmasi, Jumala, kuinka valtava onkaan niiden määrä. 18: Jos yritän niitä laskea, niitä on enemmän kuin on hiekanjyviä. Minä lopetan, mutta tiedän: SINÄ OLET kanssani!

  Kuinka ihana onkaan Jumalan sana! Kuinka ihmeellistä että me saamme sitä lukea, kuulla ja nähdä mitä Jumala puhuu ja millainen Hän iankaikkisesti on.

  Ei mikään niin voi virvoittaa, en muusta iloani saa, ei autuutta saa suurempaa kuin minkä Jeesus lahjoittaa……virsi 299
  Kiitos Herra Jeesus!

  Tykkää

 11. En tiedä tuleeko tätä enää lukemaan juuri kukaan, mutta yksi asia tuli mieleeni kun Virpi tuolla Ilkan blogissa kyseli ajatuksiani joistain asioista ja vastasin niihin niin kuin koen.

  Murhetta minulle on tuottanut vuosikymmenien ajan, kun olen puhunut ja kirjoittanut niin kuin oikeasti uskon näihin taivaallisiin. Olen kuullut, vaikka ei ole ollut tarkoitus, ettei kukaan voi oikeasti olla niin uskovainen kuin Tuulikki. Eli että olen olevinani jotain enemmän kuin olen, suomeksi sanottuna teeskentelen tai pidän itseäni parempana muita. Mikään EI VOISI olla kauempana totuudesta.
  Haluaisin nyt tämän ilo kokemukseni vastapainoksi ja myötä tuoda tiedoksi myös sen ettei ”todistaminen” ja kaikki mitä muuta siihen liittyy mm. uskoon tulemiset (heräämiset) jne. ole ollenkaan aina pelkkää iloa. Kaikenlaista arvostelua tulee. Mutta niinhän se tässä maailmassa on. Jumalan sana sanoo Jumalasta että itseään hän ei kieltää saata.

  En vertaa itseäni keneenkään tietenkään, mutta Paavalikin joutui joskus ”kerskaamaan”. Hän kertoi eräästä joka oli käynyt taivaassa, tarkoittaen itseään. Mutta hän myös sanoi että on saanut Saatanan enkelin rusikoimaan ruumistaan ettei ylpistyisi. Saatanan enkeli on rusikoinut myös minua ja rusikoi, mutta se nimenomaan on johtanut siihen että tarvitsen Jumalaa, tarvitsen Jeesusta ja tarvitsen Pyhän Hengen läsnäoloa elämässäni aivan välttämättömästi, muuten en jaksa, en osaa, enkä ymmärrä elämäni tarkoitusta.

  Minusta on hyvä että joudun täysin riippuvaiseksi Jumalasta, Hänen armostaan, rakkaudestaan, viisaudestaan ja Tahdostaan. Jumalan rakkaus on elämäni tärkein asia! En lakkaa tätä armoa, jonka hän on kohdalleni suonut, hämmästelemästä, enkä siitä kiittämästä. En häpeä evankeliumia vaikka saisin millaista arvostelua tai ivaa osakseni. Vaikka olen lähes koko ikäni kärsinyt ruumiillisesti, olen saanut niin paljon ansaitsemanto hyvyyttä Jumalalta etten yhtään valita. En ole koskaan ajatellut miksi minä!? Ei ole tullut mieleenikään. Jumalan Sana korvaa kaiken vaivan ja vastuksen.
  ” Se kalliimpi on kultaa ja kivet kalliimmatkin on sen rinnalla vain multaa.”

  Kaikille meille on taivas auki aivan samalla tavalla. Kaikkien meidän puolestamme on Jeesus verensä vuodattanut lunastukseksemme. ”Enkö Herraa Jumalaani riemuvirsin kiittäisi, enkö suurta auttajaani ylistäsi hartaasti”! Kiitos että uskot ja ymmärrät tämän ja iloitset kanssani!
  Ole siunattu Jeesuksen nimessä.

  Tykkää

 12. Elämä Kristuksessa on askelittain tapahtuvaa hengellistä kasvua. Niin se on. Mutta Kristuksen kautta saamme vanhurskautemme uskonratkaisumme, tai miksi sitä kukin sanoo, kautta.

  Usein tuo pilkka tulee uskovan osaksi, kun vastahenkilö ei ymmärrä, mikä lainavanhurskaus on, vaan ajattelee, että kristityksi itseään sanovan tulisi omin voimin olla täysin synnitön tai että hän omin voimin pyrkii siihen ja sitä kautta asettaa itsensä moraalisesti toisten yläpuolelle. Usko ei kuitenkaan toimi niin ja siksi uskova on nöyrällä paikalla, sillä pyhitystyössä tulee herkäksi huomaamaan sen, että kristityn tie on kapea armon tie: ihminen on lankeavainen luontonsa vuoksi aina ja toisaalta herkästi taipuvainen lakihenkisyyteen ja omavoimaisuuteen. Kummassakin päässä tulee pettymyksiä itseensä, joten jäljelle jää Kristuksen vanhurskaus ja usko siihen, että saa pyhitystyössä kasvaa. Kyllä uskomatonkin voi olla moraaliltaan hyvä ihminen, mutta hänessä ei tapahdu pyhitystyötä, joka syntyy antautumisesta Herran varaan kasvussaan ja kaikessa.

  Liked by 1 henkilö

  • Juuri näin tähän sanon Aamenen! Ja nyt lopettelen, huomenna en enää jatka, pitää miettiä kaiken järjestelyä ja mitä ottaa mukaan kun n. viiden maissa ip. lähden. Vähän hankalaa kun ei tiedä kuinka pian tai hitaasti pääsee takaisin. Minna sanoi:” Äiti et sinä kuole” 🙂 kun neuvoin kaiken varalta kenelle kaikille pitää ilmoitella jos en palaisikaan.
   Jätän elämäni hyvän ja kaikkitietävän Herrani haltuun.
   Hyvää yötä. 🙂

   Tykkää

 13. Hyvä yötä ja kiitos jutusteluista. Olet mielessäni!

  Liked by 1 henkilö

 14. Olihan se pakko tulla vielä viimeiset lukemaan, kun s-postinkin kautta vielä otetaan yhteyttä.
  Jostain syystä tänä aamuna on mielessäni soinut virsi 61 ? En tiedä miksi?
  Kiitos kun muistat! Ihmeellinen rauha on sisimmässäni? Rukoukset kantavat ja ihmisten hyvyys.

  Tykkää

 15. Kirjoitus elävöitti taas sitä, mitä käytännössä tarkoittaa se, että voi uskon varmuudesta riemuita. Leikkaus on ohi ja tässä mielen kohotusta:
  utu.be/GlEYUh97lA8?list=PL6678C30171331CCD

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.