Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Liebe Frau Merkel!

Jätä kommentti

Nousit puolustamaan juutalaisia. Sanoit:”Juutalaisten pitää tuntea olonsa turvalliseksi Saksassa.” Tuomitsit hyökkäykset synagoogia kohtaan. Se, että Saksan liittokansleri toimii näin, on merkittävää koko Euroopalle ja toki viesti kaikuu kauemmaksikin.

Antisemitismi heijastaa yhteiskunnan sairasta suhtautumista yleensäkin vähemmistöjä kohtaan. Ensin juutalaiset, sitten alkaa tulla muitakin vähemmistöjä halveksunnan, syrjinnän ja lopulta vainon kohteeksi. On vain kummallista, kuinka äkkiä ihmiset unohtavat. Vieläkin on elossa holokaustista selvinneitä. Kertomukset eivät ole keskiaikaista historiaa, vaan vielä elossa olevan sukupolven kuolettavan todellista kokemusta.

Etniset puhdistukset erottavat ihmiset eläimistä ja muistuttavat meitä hirvittävistä tuhon ja vihan mahdollisuuksista, joihin ihmisinä pystymme. Miten kohtelemme vähemmistöjämme, kertoo kyvyttömyydestämme kohdata erilainen naapurimme. Antisemitismi on usein ensimmäinen oire, johon tulisi välittömästi antaa ihmisoikeuslääkitys. Parasta olisi kehittää suojaava rokote.

ISISin kaltaisten terroristiryhmien olemassaolo nostaa vihaa heidän taustauskontoaan kohtaan. Sorrumme yleistyksiin, jotka johtavat epäluuloon, pelkoon, vihaan ja lopulta väkivaltaan. Vainon portaat on valmiit! Ja näitä portaita tulee karttaa.

Vapaassa yhteiskunnassa on oikeus valita uskontonsa ja uskonsa, myös oikeus vaihtaa uskontoaan ja markkinoida sitä. Herramme ei pakkokäännyttänyt ketään, vaan antoi mahdollisuuden ja kehotuksen lähteä seuraamaan Häntä. Ihmeet ja voimateot vahvistivat Hänen julistustaan, mutta ei silti vakuuttanut kaikkia, eikä velvoittanut ketään uskoon. Antoipa mahdollisuuden!

Meine liebe Frau Merkel! Iloitsin, kun luin aamun Hesarista uutisen siitä, mitä sanoit Brandenburgin portilla eilen, sunnuntaina. Mahtava esimerkki siitä, miten toimii oikeusvaltio. Danke schön!

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.