Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Jeesus ja Heka erotiikkamessuilla

7 kommenttia

Keskustelu Jeesuksen ja Hekan välillä:
– Lähde nyt vaan, Heka, mennään yhdessä.
– Minähän en sellaisiin juttuihin lähde, eikä sinunkaan pitäisi, olet sentään Jeesus.

– mitä siinä jeesustelet, minunhan pitää olla siellä, missä ihmiset ovat
– mutta tiedäthän ne tyypit ja mitä ne edustaa

– tietty tiedän, mutta juuri ne tyypit tarvitsevat minua, älä ole niin ennakkoluuloinen, onhan siellä kirkkosikin edustajia,kysellään, miten niillä menee
– mene sinä, kyllähän sinä pärjäät ilman minuakin, en ymmärrä, mitä voisin erotiikkamessuilla tehdä

– Heka, tämä olisi elämäsi tilaisuus nähdä jotain järisyttävää, saisit aiheen kirjoittaa vaikka blogin tai ottaa selfien Lotharin kanssa
– älä vedä tuosta narusta, tiedäthän, miten saat minut innostumaan

Tässä vaiheessa Jeesus hymyili itsekseen: arvasinhan minä, Heka on hulluna someen, joten kohta varmaan ollaan menossa suorinta tietä messuille.

– no, Jeesus,joko sitä lähdetään
– minne?

– messuille tietysti, erotiikkamessuille, itsehän halusit ja vedät minutkin mukaan
– minne sinä, sinne minäkin, aina valmiina

– oota, haen muutaman traktaatin mukaan
– ja miksi ihneessä?

– voidaan jakaa sanomaa sinusta, Jeesus, elämästä ja puhtaudesta
– Heka, tänään me ollaan se sanoma

Jeesus ja Heka suunnistivat kohti messuja. Tungoksessa oli helppo olla. Jeesus totesikin, että täällähän on väkeä kuin joulukirkossa. Meno vaan on hiukan rennompaa ja vaatteita on ihmisillä vähemmän päällä.

Mulla on idea, sanoi Jeesus, poiketaan stagen takana takahuoneessa ja jutellaan esiintyjien kanssa, kyllä ne päästää sisään, kun sanotaan olevamme kirkon edustajia ja ainakin minun kohdallani se pitää paikkansa.

Ja niin kävi. Pian oltiin messujen ja samalla asian ytimessä. Moi, miten menee, aloitti Jeesus, me ollaan kirkosta ja vähän kysellään jaksamisia, ihan ohimennen.

Muutama esiintyjä tuijotti tulijoita epäuskoisina, joku livahti karkuun, joku tervehti: moikka, siitä onkin aikaa, kun joku kirkosta tulee tänne, kuulinkin, että ollaan tulossa, mutta en aatellut, että edes pääsette tänne stagen taakse…no, tervetuloa…muuten, sä oot jotenkin tutun näköinen, ollaanko me tavattu jossain?

Jeesus: kyllä, vuosia sitten, rippikoulussa ja sinun nimesi on Maiju, muistan sinut hyvin, mitä sinulle kuuluu tänään, silloin rippikoulussa olit niin iloinen…

Maiju:…ei voi olla totta, oletko sinä Jeesus…enhän minä sinua silloinkaan nähnyt, koin vain läsnäolosi ja jotenkin tuo tunne juuri nyt on ihan sama, herkkä ja kaunis, puhdas, välitön…apua, mulla loppuu jo sanat. Silloin todella uskoin sinuun ja kaikki alkoi hyvin, kävin kirkossa, nuorten menoissa, kunnes joku alkoi arvostella mun meikkaamistani, ei kuulemma sovi uskovalle. Siitä alkoi vähitellen vieraantuminen kirkosta ja uskosta ja…sinusta. Sitten kaikki meni päin helvettiä, sorry, siis pieleen. Tuli poikaystäviä, yksinäisyyttä, uusia miehiä,hylkäämisiä lisää. Huomasin olevani unohdettu. Koin, että ihmiset katsoivat minua kuin katunaista, jollaiseksi vähitellen päädyinkin. Vittu, sorry, että mua petettiin ja kohdeltiin kuin halpaa lihaa. Silloin päätin, että mä nousen vielä stagelle ja näytän, miten houkutteleva, arvostettu ja puoleensavetävä mä oon. Ja nyt oon täällä, mulla on kohta melkoinen erotiikkashow edessä. Eihän se oikeastaan mua tyydytä enää, haluaisin oman perheen,joka rakastaa mua aidosti. Mutta tästä maksetaan hyvin ja usein saan lisätuloa shown jälkeen…no tiedät, mistä.

Jeesus: lähde seuraamaan minua, minä annan sinulle uuden elämän, jossa on rakkautta, hyväksyntää, arvostusta, kunnioitusta, ei enää hylkäämistä, ei enää humalaisia örheltäjiä sinun kimpussasi, ei halventavia katseita, ei tuomiota, minä en ole tullut tuomitsemaan, vaan pelastamaan.

Maiju hiljeni, katsoi kelloa, sitten Jeesusta, sitten näyttämön ovea, nousi hitaasti, käveli Jeesuksen luo, kuiskasi jotain hänen korvaansa…ja meni näyttämölle.

Jeesus sanoi Hekalle, lähdetään, hommamme on hoidettu, meitä ei enää täällä tarvita.
Heka: …mutta, entä Maiju…mitä hän kuiskasi sinulle…?

Jeesus: se on Maijun ja minun välinen salaisuus, sielunhoitosalaisuus. Häntä varten tulin tänne. Hän tietää nyt, että yhä rakastan häntä ja odotan…Tule mennään pois täältä. Rukoillaan, että rikkinäiset löytäisivät sylin, joka ei satuta ja käytä hyväksi, vaan vapauttaa iloon ja ihmisarvoon.

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

7 thoughts on “Jeesus ja Heka erotiikkamessuilla

 1. Kiitos Heikki. Iloitsen kanssasi oivalluksestasi, miten Jeesus ja hänen edustajansa voivat kohdata rikkinäisiä ihmisiä myös erotiikkamessuilla.

  Liked by 1 henkilö

 2. Hyvä Heikki. Nyt ymmärrän, miksi kirkko tarvitsee suosionsa kohottamiseksi erotiikkamessuja. Jatka samaan malliin!

  Tykkää

 3. Hyvä kirjoitus. Näin olen itsekin ajatellut asioiden menevän parhaassa tapauksessa, Pelastusarmeijasta kun olen, mutta epäilevänä ”Tuomaana” olen painottanut somessa huolta niiden ihmisten vaikuttimista, jotka Vantaan srk:sta sinne menevät

  Tykkää

 4. En usko, että on hyvä asia mennä tuollaisille messuille. Tuolla jo on näkynyt sensuuntaisia kommentteja sellaisilta, jotka eivät ole Raamattua lukeneet eivätkä siis ole perillä uskonasioista, että haureuskin on nyt sallittua, kun kirkkokin osallistuu erotiikkamessuille. Joten tämä ajaa vain ihmisiä harhaan, eksyttää. Surullinen olen.

  Liked by 2 people

 5. Hoidolliselta näkökulmalta katsottuna huolestuttavaa.
  Juudaan kirjeen 23 jae kehottaa kristittyjä inhoamaan
  lian tahraamaa aluspukinettakin.
  Kenellä on kaksisuuntainen mielialahäiriö, kun sama persoona hankkiutuu paikkaan,
  missä ei muuta ole nähtävissäkään ? Ai nehän oli pestyjä tietysti.

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.