Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Jobin postia Jumalasta

4 kommenttia

Millaisen Jumalan Job tunsi?

Havahduin tähän kysymykseen, kun luin Job 9:34:”Voi, jospa Jumala kääntäisi ruoskansa minusta pois, ettei minun enää tarvitsisi säikkyä häntä! Silloin voisin puhua hänelle suoraan, pelkäämättä! Nyt en voi. Olen itseni kanssa yksin.”

Lohdutonta tekstiä! Siiskö todella Raamatusta, siitä Jumalasta, jota me Taivaan Isäksi kutsumme? Kyllä!

Moni jämähtää uskossaan Jobiin ja ns Jobin postiin: Jumalan kanssa on epämukava olla. Hän on arvaamaton, oikukas, salamyhkäinen, salattu, pelottava ja herraties, mitä muuta ahdistavaa. Tätä Jobin postia Jumalasta on maailma täynnänsä.

Voi, Job, kunpa olisit elänyt myöhemmin, vaikkapa kalastajana Pietarin venekunnassa tai Nikodemoksen kaverina tai Joosef arimatialaisen sydänystävänä.

Ja kuitenkin sinä Job kokemustesi jälkeen sanoit Jumalalle:”Vain korvakuulolta sinut tunsin. Nyt ovat silmäni nähneet sinut. Sen tähden minä häpeän puheitani ja kadun niitä tomussa ja tuhkassa.” Ja sinä rukoilit kavereittesi puolesta, niitten, joihin Jumala oli vihastunut, kun olivat puhuneet Hänestä läpiä päähäsi ja päähämme. Ja he säästyivät rangaistukselta.

Ja sinä, Job! Sinä sait Jumalalta runsaat siunaukset, joista kirjasi, postisi loppusanat kertovat. Ja sinä elit pitkään, kunnes kuolit korkeassa iässä ja elämästä kylläsi saaneena. Näit lopulta Jumalan oikeat kasvot. Jobin postisi olikin lopulta kuin profetiaa Messiaan ajasta ja sanoista:”Minä olen tullut antamaan elämän, yltäkylläisen elämän.” Jeesus onkin Jumalan sädehtivä kirkkaus ja Hänen olemuksensa kuva, kuten Hepr.1:3 sanoo.

Tässä meille Jobin postia!

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

4 thoughts on “Jobin postia Jumalasta

 1. Heikki. Piti lukea vähän hitaammin ja useampaan kertaan ja päälle vielä Jesaja 40! Erityisesti Jesajasta jakeet 10-11 ihmeellistä! Ei sen puoleen etteikö koko 40 luku olisi suurta riemuvoittoa. Jumalan suuruus ja kaikkivalta on kuin Jumalan puhetta Jobille?! Näin maallikkona kokien? Niin ja kun oikein tarkkaan katsoo, onhan siinä viittauksia Jobiinkin joissakin jakeissa 🙂 ! Huomasin.
  Raamattu, kirja ihmeistä jotka toteutuvat kaikki aikanaan!
  Voimia sinullekin Heikki.

  Liked by 1 henkilö

 2. Jotkut kärsivät uskovaiset uskovat että Jumala haluaa heidän kärsivän jotta he jalostuisivat ihmisinä. Itse en sellaiseen usko. Olihan Job hurskas jo ennen elämänsä pahempia koettelemuksiaan. Jobilla oli kyllä Jumala, mutta hänellä ei ollut vielä silloin puolustajaa Isän tykönä, samalla tavalla kuin meillä on tänä päivänä Jeesus Kristus.

  Liked by 1 henkilö

 3. Heikki. Posti kuin posti!
  Lehdestä näin että olit vieraillut entisen asuntoni ikkunan alla sijaitsevassa kappelissa sunnuntaina. Pastori Oiva tuntee minut hyvin jo vuosien takaa ja nykyään tyttärenikin, joka muuten kävi kerhoa siinä samaisessa rakennuksessa pikku tyttönä. Olivat Oiva ja tytär viime kesänä samalla venematkallakin, muiden muassa, rajantakaisessa Karjalassa.
  Terveisin, tuttuja ollaan ja samaan taivaaseen mennään?

  Liked by 1 henkilö

 4. Minua kosketti lauseesi: (Näit lopulta Jumalan oikeat kasvot.)
  Jeesus toki oli jo ihmisten puolella isän luona olemasssa,
  kun Job kärsi. Sillä hän sanoi , että ihastukseni olivat ihmislapset.
  Hän riemuitsi suuresti siitä mitä Isä oli luonut.

  Uskon ja olen sen itse kokenut niin, että vasta kun joudumme
  keskelle kauhujen ja huomaamme ihmeellisiä asioita silti tapahtuvan
  tuon kurjuuden keskellä. Me lopulta opimme tuntemaan Isämme rakkaudelliset kasvot.

  Silloin me kiitämme häntä ja huomaame, miten ihmeellisellä tavalla hän
  vapauttaa ja pitää huolta lapsistaan. Nyt ihan viime päivien kokemusten jälkeen:
  SINULLE KIITOS ISÄ MAAN JA TAIVAAN…….>3

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.