Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Jeesus: hyvää ystävänpäivää!

12 kommenttia

Minä: Siis, mitä, toivotatko sinä Jeesus minulle hyvää ystävänpäivää?
Jeesus: Ja miksi en? Sehän on näinä päivinä ja onhan se kiva tapa muistaa kamuja!

– niin mutta, eikös sinun kuuluisi sanoa vaikka ’siunausta’ tai jotain sellaista hengellistä?
– mitä ihmettä tarkoitat, niinkuin mitä hengellistä?

– no, sinähän olet…hm…hyvin hengellinen olento…ymmärräthän…
– no, en todellakaan ymmärrä, mistä sinä olet saanut tuollaisia pieneen mieleesi?

– Raamatustahan minä, ja saarnoista ja hartauskirjoista ja postilloista…
– jasså, luetko mitään muuta, vaikkapa Fingerporia?

– herttainen, Fingerporiako? Eikös se ole sellainen pilkkaava vitsikirja?
– (Jeesus ei edes kuunnellut tätä kysymystä, vaan hykerteli): minä niin nauroi sitäkin juttua, missä minä löin ahdistelijoita halolla päähän!

– mutta eihän ketään saa lyödä, niinhän sinä itse opetit, eikä varsinkaan koivuhalolla!
– ei tässä nyt koivuhaloilla riehutakaan, vaan halolla, niin kuin halogeenilla tai siis sädekehällä, joka taas tarkoittaa suomeksi hyvyyttä, sellaista topakkaa hyvyyttä, joka muuttaa ihmistä!

– niin no..kröhöm, jotain tuollaista hengellistähän minä…
– pötyä! Taidat tarkoittaa sellaista hengellisyyttä, missä soitellaan harppuja, kun pitäisi käyttää lapiota, tai hyssytellään hiljaisia rukouksia, kun pitäisi tanssia ilosta, tai toivotetaan kipeille hurskaita voimia, kun pitäisi parantaa. No, tässä nyt aluksi. Minä olen tullut antamaan elämän ja yltäkylläisyyden, jotka varas on tullut varastamaan, tappamaan ja tuhoamaan. Jumalan hengellisyys onkin usein hyvin konkreettista ja arkista, Taivaan hyvä murtautuu maailman vaikeuksiin.

– olisiko se noin, voisitko sinä, Jeesus olla oikeassa? Että hyvää ystävänpäivää minullekin? Ja suoraan Taivaasta? Uskaltaisinko uskoa? Ihanko siis hyvän hyvää ystävänpäivää? Että oikein Jeesus ystävänä? Mulla taitaa mennä teologiat vähän uusiksi.
– no, jo oli aikakin! (Jeesus hymyili ja naurahti ääneen muistaessaan, miten Fingerpori oli piirtänyt hänet kaupungin pelastustien päähän: taas on yksi ystävä pelastettu!)

Hyvää ystävänpäivää! Be my Valentine! Ystävä sä lapsien, katso meihin pienihin!

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

12 thoughts on “Jeesus: hyvää ystävänpäivää!

 1. Halosta on näköjään monexi.
  Tuota ei olisi tyhmempi hoxannutkaan. – Ystävänpäivänä Halolla päähän!:)

  Liked by 1 henkilö

 2. Hieman parempi huolellisuus olisi näköjään paikallaan. Kirjoitin tuon kommenttini tyylin perusteella Ilkan tekstiin, kunnes pelästyksekseni vasta sen lähetettyäni huomasin tekstin olevankin Heikiltä!

  Liked by 1 henkilö

 3. Sen sijaan tämä Jesse on aika erilainen, kun itse Raamatusta löydän. Eikös sama hihittelevä heppu rohkaissut Heikkiä sinne pornomessuillekin? Mun Raamatussa annetaan aika eri ohjeet uskovan elämälle. Tuli nyt mieleen vaikka tämä efesolaiskirjeen paikka:

  3. Mutta haureutta ja minkäänlaista saastaisuutta tai ahneutta älköön edes mainittako teidän keskuudessanne – niinkuin pyhien sopii -4. älköön myös rivoutta tai tyhmää lorua tai ilvehtimistä, jotka ovat sopimattomia, vaan paremmin kiitosta.5. Sillä sen te tiedätte ja tunnette, ettei yhdelläkään haureellisella eikä saastaisella eikä ahneella – sillä hän on epäjumalanpalvelija – ole perintöosaa Kristuksen ja Jumalan valtakunnassa.6. Älköön kukaan pettäkö teitä tyhjillä puheilla, sillä semmoisten tähden kohtaa Jumalan viha tottelemattomuuden lapsia;7. älkää siis olko niihin osallisia heidän kanssaan.8. Ennen te olitte pimeys, mutta nyt te olette valkeus Herrassa. Vaeltakaa valkeuden lapsina..

  Onko tämä helppo Jesse-hemmo todella se Jeesus joka Raamatussa kutsuu kaidalle tielle, ulkopuolelle leirin? Se Jeesus joka ertoo ettei oppilas ole opettajaansa suurempi: Jos he ovat minua vainonneet, niin he teitäkin vainoavat, jos he ovat ottaneet vaarin minun sanastani, niin he ottavat vaarin teidänkin sanastanne. Tämän perusteella itse ymmärtäisin että tällä tiellä ei kalastella hyväksyntäpisteitä, vaan seurataan häntä, joka ilmoittaa olevansa tie, totuus ja elämä.

  Ja mille tielle tämä Raamatun Jeesus kutsuukaan? Parannukseen, valossa vaeltamiseen, kaidalle tielle. Löysä rakkauspuhe vie tekee kaikesta helppoa – ja mautonta. ”Jumala vaan haluaa että sulla on kivaa”-uskonto miellyttääkin jo tosi monia. Raamatusta taas lukisin että Jumalan intressi ihmisen suhteen liittyy pelastukseen, eikä siihen kuinka täysipainoisesti osaamme nauttia elämästä ja ”toteuttaa potentiaalimme”. Pelastuksen tien julistaminen olisi se kristityn tehtävä – ja silloin on pakko olla poliittisesti epäkorrekti, itse asiassa loukkaukseksi.

  Tykkää

  • Jaa-jaa. Jos en väärin ole tulkinnut niin, eiköhän tuo efesolaiskirje ollut silloin kristillisen ajanlaskun alussa efesolaisille kirjoitettu eikä lopunajan suomalaisille. Toki Jumalan Sana siitäkin oikein etsittynä löytyy, mutta vasta kauan Paavalin kuoleman jälkeen oikein kirkolliskokouksissa vahvistettuna.

   Tykkää

  • Olen pahoillani puolestasi että loukkannuit Heikin tekstiin. On kuitenkin muistettava että Jeesus oli todellinen henkilö. Maanpäällä elänyt persoona. Ihminen! Jos näin ei olisi, pelastushistoriakaan ei olisi täydellinen. Olisi sangen omituista, että Jeesuksen persoonasta puuttuisi huumori ja emme saisi sitä kuvitella ja miettiä sitä. Hyvää ystävänpäivää kaikille mielipiteeseen tai mihinkään muuhunkaan katsomatta.

   Tykkää

 4. Ovatko siis sanaleikit rivoutta, tyhmää lorua, ilvehtimistä, saastaisuutta tai ahnehtimista? Ensin olin väittämässä että ei. Jeesus ei kaiketi kiellä huumorin viljelyä. Mutta ehkä sentään varoituksen sana on paikallaan. Kaikki meistä eivät pidä sanaleikeistä tai ymmärrä niitä. Heidän kannaltaan sanaleikit ovat vähintäänkin turhaa puhetta. Jos heidän toisenlaisen ajatusmaailmansa kustannuksella väännellään sanaleikkejä, ollaan väärällä tiellä. Nimimerkin Kaidalle tielle kirjoittamasta tekstistä mieleeni nousee se, että me olemme vastuussa siitä, että seurakunnassa kaikilla olisi hyvä olla. Sen takia kannattaa hiukan harkita, milloin ja miten laskee leikkiä, vaikka kaltaiselleni spontaanille pellelle se on joskus vaikeaa. Samoin puhetavat luovat seurakuntaan kuulumattomille kuvaa seurakunnasta. Se ei ole mitään turhan kulissin ylläpitämistä, että seurakunnan julkisivusta huolehditaan harkituin puhein.

  Tarkoitukseni ei ole heittäytyä tosikoksi. Vastaisuudessakin varmasti hymähtelen ja nauran leikinlaskulle, jopa sellaiselle, joka koskee seurakunnan asioita ja uskoon liittyviä ilmiöitä. Yritän kuitenkin muistaa, että joidenkin mielestä se on rienausta tai ainakin jotenkin käsittämätöntä. Heillä on oikeus osallistua seurakunnan toimintaan ilman loukatuksi tulemista.

  Oman tekstinsä aihe varmasti olisi vakavan uskon ja huumorintajun suhde.

  Tuleepa vielä mieleeni, että eiköhän Jumalaa kiinnosta se, kuinka me toteutamme potentiaaliamme. Vaikka kristinuskon pääpaino on pelastuksessa, sillä on myös huomattavasti sanottavaa meidän maallisesta vaelluksestamme. Potentiaaliamme ovat ne henkilökohtaiset piirteemme, joiden perusteella olemme erilaisia ja joiden vuoksi yksi sopii parhaiten yhteen tehtävään ja toinen toiseen. Ja tämän potentiaalin käytöstä koituva hyvä näyttää tuovan tyydytystä ja iloa jonkin ominaisuuden haltijalle ja niille, joita hän lahjallaan auttaa. Ah-niin-muodikkaalla itsensä toteuttamisella on perusteensa, kunhan sekään ei muutu itsekkyydeksi. Tässä, kuten niin monessa muussakin ilmiössä kyse on usein aste-erosta.

  Epäkorrekti käytös tuskin on julistamista. Minä en näe, kuinka sana leviäisi loukkaamalla toisia. Eiköhän toisten ihmisten elämän arvosteleminen ole juuri sitä Raamatulla päähän paukuttamista, josta kristittyjä yhä rajummin ja rajummin arvostellaan. Meillä ei ole muuta mahdollisuutta kuin uskoa, tavoitella ihanteitamme ja kertoa omasta uskostamme. Meistä kukaan ei ole voi kaadella myyntitiskejä temppelin nurkilla. Minä en usko sellaisen käytöksen ja toiminnan olevan vähääkään parempaa kuin ne ilkeät verukkeet, joilla Kristusta ja uskoa Häneen julkisuudessakin vähätellään.

  Liked by 2 people

  • Kun tässä nyt taas olen, niin tulipa jälleen, luetuksi Tero kommenttisi.
   Meissä on jotain saman henkisyyttä kun niin usein tykkään teksteistäsi. Ne ovat rehellisiä ja suoria! Minusta on ihailtavaa ettei ihminen kumarra ihmistä mistään syystä, enkä tällä tarkoita että jos joku tykkää Heikin tyylistä yli kaiken, ja kertoo sen se olisi kumartelemista. Olemme Heikin kanssa olleet samoilla apajilla jo useamman vuoden ja aikoinaan kovinkin saman mielisiä, mutta ”maailma sitten vieroitti pois meidät toisistaan” 🙂 lauletaan kansanlaulussa. Ei nyt ihan, mutta kuljemme samaa tietä jonkin verran jo toisistamme poikkeavalla tavalla. Uskon että samalla portilla tapaamme sitten kun aika on. Myös sinun kanssasi Tero 🙂 !
   Tuli jo toivotettuakin hyvää ystävänpäivää!!!

   Tykkää

   • Hei Tuulikki ja hyvää ystävänpäivää! Miten sanoisin… olen täällä Blogitaivaassa kirjoitellessani usein tuntenut olevani kovin erilainen kuin sinä. Jotenkin olen pitänyt itseäni raadollisempana tai maallisiin ajatuksiin juuttuneena. Niinpä vähän yllätyin. Mutta me ihmisethän olemme monitahoisia. Meistä ilmenee erilaisia piirteitä eri tilanteissa ja eri ihmisten seurassa. Minusta se on suuri rikkaus, ei mitään kaksinaamaisuutta.

    Kiitos noista sanoista, että tapaamme samalla portilla! Itse en aina edes jaksa muistaa pelastusta ja taivasta. Olen jotenkin taipuvainen pitämään uskoakin filosofisena asiana. Ja siitähän ei perimmältään ole kyse, vaan… no, uskosta. Ja toivosta ja rakkaudesta. Luottamuksesta siihen, että kuoleman jälkeen on parempaa.

    Tykkää

    • Tero. Sinulla on sen verran pitkästi tekstiä ja minun mielestäni punnittua puhetta teksteissäsi, että sieltä aika moni varmaankin löytää myös itseään. Voi myös olla ettei meidän kummankaan elämässä monikaan asia, Ehkä, ole kovin itsestään selvää?

     Toki voi olla että jos tuntisin sinut muuten kuin täällä olisi ehkä hankalampaa löytääkään mitään yhteistä, mutta niin on varmaan kaikkien muidenkin kanssa. Tämä virtuaalitodellisuus on niin toista.

     Joka tapauksessa minä uskon lujasti tähän: Niin on Jumala maailmaa rakastanut, että antoi ainoan poikansa ettei yksikään joka häneen uskoo hukkuisi vaan saisi iankaikkisen elämän. Jumala tietää meidän vajavuutemme ja haavamme, hän ei ole sellainen kuin me, hän on rakastava ja anteeksiantava loppuun saakka ja tukee meitä kaikin tavoin että pääsisimme perille. Siunattua matkaa Tero.

     Tykkää

 5. …”vaan ystäviksi minä sanon teitä, sillä minä olen ilmoittanut teille kaikki, mitä minä olen kuullut Isältäni.” Joh. 15:15

  Hyvää ystävänpäivää kaikille!

  Tykkää

 6. Hyvää ystävänpäivää 365 per vuosi kehottaa raamattu.
  Oli sekin aika temppu laittaa palava pensas yhtäkkiä Abrahamin eteen.
  Melkoista Fingerboria ja silti jutulla on juurensa ja opetuksensa.

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.