Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Tuli syttyi, palokunta pahasti myöhässä

8 kommenttia

Missä on herätystä? Milloin paljon puhuttu herätys alkaa? Kuka sitä johtaa? Mitä, missä, milloin ja vielä kukakin?

Kaikessa rauhassa on pinnan alla kytenyt ja pieniä palon alkuja on havaittu siellätäällä. Palokunta on ollut kahvilla, eikä ole liikoja puuttunut noin pieniin juttuihin: kyllä ne sammuu itsekseen.

Kaikessa rauhassa on tuli kuitenkin roihahtanut liekkiin monin paikoin. Ja lisää uutisia tulee ympäri Suomea. Palokunta on edelleen pullakahveilla: mitä sitä pikkupalojen perässä juoksemaan, kun voi suurta odotella.

Tämän uuden hengellisen heräämisen ilmiöitä ovat mm seuraavat:
Uusia seurakuntia syntyy, nuoret ja vanhat löytävät toisensa, nuoria julistajia tulee lisää, heidän julistuksensa on sytyttävää, vanhemmat innostuvat mukaan, kaduilla ja toreilla rukoillaan ihmisten puolesta, seurakuntien rajat murtuvat, kristittyjen yhteys vahvistuu, armolahjat toimivat, uskovien jano kokea Jumalan todellisuutta arjessa kasvaa, seurakunta kansainvälistyy, lähetysaktioihin on tunkua, usko näkyy mediassa ja somessa…

No, ainahan tätä on ollut, vähättelee joku!

Olen ollut kymmeniä vuosia alalla, niin Suomessa kuin ulkomailla. Nyt näen sellaista liekehdintää ja liikehdintää, jota en ole ennen nähnyt. Siinä on sama evankeliumi Jeesuksesta, mutta muotoihin on tullut uutta väriä. Jumalan koko luovuus, taiteen eri keinot, ennakkoluulottomat lähestymistavat on otettu rohkeasti käyttöön. Evankeliumi kulkee kaduilla, ihmisten parissa ja se parantaa, pelastaa, vapauttaa, muuttaa maailmaa.

Jumala on viisaasti rakentanut ja rakentaa verkostoaan. Pyhä Henki on mestari verkostoija. Pienet purot kasvavat suureksi virraksi. Verkosto tiivistyy. Herätys laajenee. Leivotaan vaan lisää pullaa palokunnallekin: kun tuli on irti, on myöhäistä lähteä sammutustöihin, paras on jatkaa kahvinjuontia palokunnan kahviossa.

No,aina löytyy yllättävältä taholta innokkaita palokuntalaisia, jotka yrittävät sammutella lieskoja, mutta tulenkantajat keskittyvät tulen vaalimiseen ja levittämiseen. Hengellisen palon sammuttajien kanssa ei kannata riidellä.

Tuli on nyt irti!

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

8 thoughts on “Tuli syttyi, palokunta pahasti myöhässä

 1. Ehkäpä viisaus onkin siinä että nuo liekit syttyvätkin hiljaa ja Jumalallisen tarkan suunnitelman mukaisesti tähän pimeyden vallassa olevaan kuivaan maahan. Kuitenkin murtaen maan ja pehmentäen sen niin etteivät liekit tukahdu vaan pääsevät kasvamaan ja leviämään ilman palomiehiä?
  Ja ettei ihminen saisi kunniaa, pöyhistyisi ja lankeaisi vieden mukanaan muitakin?! Vaan että Jumala saisi kunnian ja pelastetut kasvaisivat vahvoiksi sekä tätä että tulevia aikoja varten sillä uskon, Raamatun mukaan, etteivät ajat helpommiksi tule tässä maailmassa. Ollaan menossa kohti täyttymystä.
  Rovastilla on enemmän kokemusta ja näkemystä joten saa olla vapaasti toistakin mieltä 🙂 !

  Liked by 2 people

 2. Luottavainen ja uskovien tulevaisuuden lupaavana näkevä kirjoitus. Heikki tuntuu kuitenkin olevan optimistisempi kuin Jeesus, sillä Hänen näkemyksensä on, sanoisinko skeptisempi.

  ” Eikö sitten Jumala toimittaisi oikeutta valituillensa, jotka häntä yötä päivää avuksi huutavat, ja viivyttäisikö hän heiltä apuansa? Minä sanon teille: hän toimittaa heille oikeuden pian. K u i t e n k i n, kun Ihmisen Poika tulee, l ö y t ä n e e k ö h ä n u s k o a maan päältä?” (Luuk. 18:7-8)

  Tykkää

 3. Miksiköhän Ilmestyskirjan 19 luvussa Johannes kuulee suuren kansanmäärän huokaisevan helpotuksesta Toivo ?

  Tykkää

 4. Katri
  Siksi, koska tämä ”Sen jälkeen minä kuulin ikäänkuin kansan paljouden suuren äänen taivaassa sanovan: ”Halleluja! Pelastus ja kunnia ja voima on Jumalan, meidän Jumalamme.” (Ilm. 19:1) tapahtuu vasta paljon näiden meidän nyt elämiemme päivien jälkeen Karitsan(Jeesuksen) saatua lopullisen voiton.

  Ei tänään, eikä tässä, eikä nyt!

  Tykkää

 5. Ikään kuin tuntisin olevani osa tuota liikettä, tätä uutta herätystä, ihan sillä, että olen palaamassa kitaroineni seurakunnan toimintaan. Ja jotenkin tämä on kevyttä ja luontevaa. Minun ei tarvitse tuntea työn tuskaa tai tehdä mitään, mitä en haluaisi. Kunpahan osallistun. Ja olen saanut tavata monia nuoria ihmisiä, jotka myös osallistuvat ja toimivat. Vaikka he ovat uusia tuttavuuksia, ei suoranaisia ystäviä, niin saan heistä paljon iloa. Nyt tuntui olevan aika palata seurakuntaan ja ylistää tavalla, joka minulle on luontevin.

  Tykkää

 6. Entäs se joukko, joka kiittää pelastuksesta Karitsaa,
  kun hän saapuu taivaan pilvissä suurella voimalla.
  Muistaakseni kukaan ei kyennyt sitä laskemaan ?

  Tykkää

 7. Katri

  Matteuksen mukaan se joukko p a r k u u …”Ja silloin Ihmisen Pojan merkki näkyy taivaalla, ja silloin kaikki maan sukukunnat parkuvat; ja he näkevät Ihmisen Pojan tulevan taivaan pilvien päällä suurella voimalla ja kirkkaudella.” (Matt.24:30)

  Markuksen mukaan se joukko vain k a t s e l e e… ”Ja silloin he näkevät Ihmisen Pojan tulevan pilvissä suurella voimalla ja kirkkaudella. (Mark. 13:26)

  Ja Luukkaan mukaan se joukko m e n e h t y y pelosta—” Ja ihmiset menehtyvät peljätessään ja odottaessaan sitä, mikä maanpiiriä kohtaa; sillä taivaitten voimat järkkyvät. Ja silloin he näkevät Ihmisen Pojan tulevan pilvessä suurella voimalla ja kirkkaudella. (Luuk. 21:26-27)

  Nuo ovat noiden evankeliumien kirjoittajien lähteistä, joita minä en tietenkään tarkemmin tiedä, saamien käsitysten mukaisia kuvauksia, siis eivät mitään etukäteisfaktaa.

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.