Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Lakoilijat

2 kommenttia

Tarkoitatko lakkoilijat?

Siis mitä? Missä niitä on? Milloin?
Minä puhun nyt lakoilijoista, yhden koon lakoilijoista. Niistä, jotka lakoilevat pitkin pituuttaan, kuin lakoontunut vilja rankkasateen jäljiltä. Tai, jotka muuten vain lakoilevat joutilaina ja pakoilevat vastuutaan kun pitäisi nousta vaivannäköön ja hommiin ihmiskunnan puolesta.

Nämä lakoilijat ovat neroja keksimään syitä olla tekemattä mitään muiden hyväksi. Tuore esimerkki koskee suhtautumista turvapaikan hakijoihin, jotka kansoittavat junat ja asemat Kreikan ja Tornion välillä. Moni on kyllä lähtenyt auttamaan, mutta moni vetäytyy pelkojensa ja epäluulojensa vankilaan, peläten mm mahdollisesti salaa joukkoon hiipineitä terroristeja.

Lakoiluun ylipäätään löytyy monta syytä, kuten fatalistinen maailmankuva, vihainen jumalakuva ja vähättelevä ihmiskuva: Useimmiten pahalla päällä oleva jumala on ennakkoon kaiken suunnitellut ja ihminen on kaiken keskellä mitätön paskiainen. Ja tämä maailma, sehän vain odottaa surkeaa loppuaan. Mitä kannattaa nähdä vaivaa minkään ja kenenkään eteen, ylhäältä otetaan vastaan hyvät ja pahat.

Hurskaimmat lakoilijat sanovat: emme voi muuta kuin rukoilla ja toivoa parasta!

Mitä, jos voimmekin tehdä jotain!
Mitä, jos rukouksemme muuttavatkin maailmaa!
Mitä, jos kristittyinä olemmekin Jumalan rakkaita yhtiökumppaneita, joille on annettu valtaa ja vastuuta ja auktoriteettia muuttaa maailmaa!
Mitä, jos emme olekaan sokean sattuman ja arvaamattoman sallimuksen armoilla, vaan meille hyvää tarkoittavan Jumalan liikeneuvottelussa ja Hänen edustajiaan maailmassa!
Mitä, jos meitä ei olekaan tarkoitettu lakoilemaan tylsyydessä, vaan saamme käyttää lahjojamme muiden iloksi! Ja haasteita riittää.

Haasteita riittää! Yksi haaste on ottaa ihmisyys todesta. Elää ihmisiksi ja auttaa muitakin elämään ihmisiksi. Jeesuksen esikuvan mukaan. Jumalaa ei tarvitse paeta, niinkuin ihmisiä. Oman ihmisarvonsa löytänyt ihminen antaa arvon muillekin, vieraillekin. Vastuu maailmasta laajenee oman pihapiirin ulkopuolelle. Evankeliumi Jeesuksesta hoitaa koko ihmisen.

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

2 thoughts on “Lakoilijat

  1. En halua lakoilla enää.

    Tykkää

  2. Reblogged this on witness.

    Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.