Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Aika, jolloin ihmiset juoksivat Jeesuksen perään

3 kommenttia

Missä Jeesus, siellä väkijoukko. Missä Jeesus, siellä ihmeitä, kaikenlaisia. Missä Jeesus, siellä tapahtui hyviä asioita. Sama peli jatkui apostolien aikana. Sitten jossain vaiheessa asiat alkoivat muuttua. Kristillisestä kirkosta tuli kyllä hyödyllinen lisä yhteiskuntaan, mutta ei enää välttämätön, sellainen, jota ilman ei voisi elää.

Moni pärjää hyvin ilman kirkkoakin. Helsingissäkin kohta puolet. Monenlaista on yritetty, jotta väki pysyisi kirkossa, siis luterilaisessa kirkossa. Vapaat suunnat houkuttelevat osan porukoista. Muuten moni vaan kokee, että kirkolla ei ole heille annettavaa, kirkko on tarpeeton. Joskin sitä suvaitaan ja pidetään ehkä jopa hyödyllisenä ajanvietteen vaihtoehtona.

Mikähän on historian saatossa muuttunut. Miksei kirkkojen ympärillä kuhise väkimäärät, niin kuin Jeesuksen jaloissa? Onko sanoma muuttunut? Ovatko käytännöt erilaiset? Entä tapahtumat ja seuraukset? Vai, kyselläänkö tätä edes? Onko aikomustakaan palata siihen sanomaan ja niihin tekoihin, joita Jeesus edusti ja joita tekemään Hän seuraajansa valtuutti ja vastuutti?

Parantumiset, vapautumiset, ihmeet, tunnusteot, eläväksi tekevä, uudistava ja haastava julistus, tämä kaikki sai joukot hereille. Jeesuksen tuoma muutosvoima oli liikkeellepaneva voima. Taivas kosketti maata, Jumalan valtakunta tuli lähelle, ihan iholle. Ihmiset saivat uuden toivon elää. Jeesus oli enemmän kuin hyödyllinen naapurin poika, Hän oli välttämätön apu, jota ilman ei tultu toimeen. Ihminen tarpeineen ei ole paljon muuttunut sitten Jeesuksen ajoista. Mutta monet kirkot ovat vesittäneet sanomaansa ja liian usein tulleet tarpeettomiksi ihmisten silmissä. Viini on muuttunut ummehtuneeksi vedeksi. Kaanaan häitten ihme voi vielä tapahtua. Niitäkin merkkejä on jo ilmassa ja kaduilla ja toreilla.

Kirkoissa kuhisee! Pihatkin täyttyvät. Suntiot kantavat penkkejä. Ja urut ja rummut pauhaavat virttä: Jeesuksesta laulan, Jeesuksesta vaan…

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

3 thoughts on “Aika, jolloin ihmiset juoksivat Jeesuksen perään

 1. Kalevi Lehtinen sanoi aikoinaan, että Jeesus ei ole vaihtoehto, vaan elinehto. Tuohon voi sanoa aamenen.
  Jeesus on tänäänkin sama kuin ”lihansa päivinä” Hän on paljon enemmän kuin hyödyllinen naapurin poika. Hän ON välttämätön apu, jota ilman ei tulla toimeen tänäänkään.
  Tykkään käydä Jumalanpalveluksissa ja kuulla Sanaa ja sanomaa siitä, mitä Jeesus on aikoinaan ”lihansa päivinä” tehnyt. Jumalanpalvelukseen osallistuminen on osa oman hengellisen elämäni hoitoa ja yhteyden pitoa ylös päin.

  Mutta minä olen jo löytänyt uskon ja yhteyden Jumalaan. Huoleni on se, että jos näissä kaikelle kansalle avoimissa ja aremmallekin ihmiselle helposti lähestyttävissä toimituksissa, ei tule ilmi, että Jeesus toimii tänäänkin. Viina muuttuu raikkaaksi vedeksi ja paljon muuta hyvää tapahtuu.

  ”Älkää entisiä muistelko, älkää menneistä välittäkö, katso minä teen uutta”.

  Kiitos Heikki kirjoituksestasi. Minullakin on jano.

  Liked by 2 people

 2. ”Jolta syyni suuret anteeks sain ja saan…” Ja loppu onkin sitten taivastietä eli ”Kruunun perin kerran, Valtakunnan saan”…
  Jeesus elää ja kaikki jotka Häneen uskovat saavat elää! Kiitos Jumalalle!

  Liked by 2 people

 3. kirkko kuhisee
  kaislikossa suhisee
  kansa kaipailee
  ihmeen tekoon Jeesusta
  valtakuntaan paimenta

  Liked by 1 henkilö

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.