Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Jobin uutta postia

3 kommenttia

Jobin tyttäret, Tunturikyyhky, Kassiapuu ja Silmämaalirasia, eli Jemina, Kesia ja Keren-Puk olivat maansa kauneimpia naisia. Heillä oli seitsemän veljeä, joiden kanssa he jakoivat isänsä Jobin valtaisan omaisuuden: 14000 lammasta ja vuohta, 6000 kamelia, 1000 kyntöparia härkiä ja 1000 aasintammaa. Herttainen, sehän tekee yhteensä 22000 elukkaa. (Btw: Alunperin Jobilla oli vain puolet tuosta määrästä. Jobin ensimmäisten ja jo kuolleiden tyttöjen nimiä ei ole edes mainittu!)

Isä Job sai elää niin, että näki lastenlapsia aina neljänteen polveen asti, kunnes kuoli korkeassa iässä ja elämästä kyllänsä saaneena. Voin hyvin nähdä, miten ukki Job keinutteli polvillaan pikkutenavia, joita varmaan riitti. Jobin kaunotartytöt ja veljet perheineen tuskin elivät puutteessa.

Job sai myös tehtävän rukoilla niiden ystäviensä puolesta, jotka olivat yrittäneet auttaa Jobia hänen kärsimyksissään antamalla kehnoja neuvoja eli puhumalla Jumalasta vastoin totuutta. Saatana oli onnistunut keplottelemaan itsensä kiusaamaan Jobia. Mutta nyt se oli historiaa: Herra käänsi hänen kohtalonsa, kun hän oli rukoillut ystäviensä puolesta. Jobilla oli taas hyviä posteja kavereilleen ja veljet ja sisaret ja entiset ystävät tulivatkin hänen tykönsä aterioimaan.

Jälkipolvet vain pähkäilevät, miksi Jumala salli kaiken pahan tapahtua. Teologiaa Jobin kärsimyksistä on veistetty monesta puusta, mutta valmista kuvaa ei ole tullut. Mysteeri jää Vanhan liiton puolelle. Jobin uudet postit tuovat viittauksen tuhansia vuosia hänen jälkeensä tulleeseen mieheen, joka sanoi: ”Varas tulee vain varastamaan, tappamaan ja tuhoamaan. Minä olen tullut antamaan elämän, yltäkylläisen elämän.” (Joh.10:10)

Jobin hyvät uutiset täsmäävät Jeesuksen postauksen kanssa!

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

3 thoughts on “Jobin uutta postia

 1. ’Herra käänsi hänen kohtalonsa, kun hän oli rukoillut ystäviensä puolesta.’

  Tämä posti kosketti.

  Liked by 1 henkilö

 2. Jobin postia
  kääntää vanhaa takkia
  postata Jeesus
  kova kohtalo kääntyy
  samaan kuin teologia

  Tykkää

 3. ”Jälkipolvet vain pähkäilevät, miksi Jumala salli kaiken pahan tapahtua… Mysteeri jää Vanhan liiton puolelle.”

  Jotka Uuden liiton puolella kärsivät, kärsivät siis sulaa tyhmyyttään.
  Minusta tuntuu, että Jobin ystävät olivat saaneet koulutuksensa samassa uskonliikkeen seminaarissa, kuin nykyisetkin paranemiseen pakottajat.

  Näiden menestyksen lupaajien evankeliumi ei ehkä poista sairauksia, mutta se riistää kaikilta luvan ja oikeuden sairastaa!

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.