Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Ei hän turhaan kiivennyt puuhun.

2 kommenttia

Sakkeus siis! Olihan se vähän naurettavaa, aikamiehen kiipeily puussa, mutta so what. Sakkeus näki kuin näkikin Jeesuksen. Ja wau, Jeesus näki Sakkeuksen. Ja sen jälkeen miehen elämä muuttui totaalisesti. Kannatti kiivetä!

Jeesuksen ympärillä tapahtui koko ajan käsittämättömiä juttuja. Koko Uusi Testamentti on kuin satukirja, paitsi että se ei ole satukirja, vaan kuvausta arkisesta elämästä Jeesuksen jalanjäljissä, joissa arki muuttuukin hujauksessa juhlaksi, kun sairaat paranevat, nälkäiset syövät kyllikseen ja kaiken maailman ihmiset saavat tarvitsevansa avun, yltäkylläisesti.

Ja sama peli jatkui apostolien aikana.

Nyt, anteeksi vaan vertailu, nyt ei kiipeillä puihin Jeesuksen takia. Eikä kävellä vesien päällä. Eikä hääjuhlissa ole tarvetta muuttaa vettä viiniksi. Ja kaikilla on omat eväät mukana, jos ollaan pitempään kirkkoreissulla…tai sitten eväät on valmiiksi tilattu pitopalvelusta.

Arvokkaasti, steriilin siististi, etukäteen suunnitellusti, käsikirjan ja protokollan mukaan, aikataulussa minuutilleen, ei arvaamattomia juttuja ja ajoissa kotiin, jossa saa sitten rentoutua.

Haloo, miksei tämä innosta minua? Kaipaan puuhun kiipeilemään. Haluan Kaanaan häihin. Missä on se pikkupoika eväittensä kanssa? Ja ne ihmeet, joita Jeesus teki mennen tullen ja ohimennen, missä ne ovat? Ja kyllä se veden päällä kävelykin olisi aika siistiä.

Muistan Jeesuksen sanoneen, että joka uskoo Häneen, tekisi samoja tekoja kuin Hän, ja suurempiakin. Ohhoh! Suurempiakin! Tähän sanaan minä uskon, sanokoot muut mitä hyvänsä. Jeesus on oikeammassa kuin kukaan ihminen. Kirkon on aika palata Herransa sanoihin. Ihmisillä on oikeus saada kohdata todellinen Jeesus ja seurakunta on velvollinen antamaan tämä mahdollisuus heille. Miksi me muuten olemme olemassa, me Jeesuksen seuraajat? Häh?

 

 

 

 

 

 

 

 

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

2 thoughts on “Ei hän turhaan kiivennyt puuhun.

 1. Eiköhän nuo järvet kohta jäädy. Siitä vaan lipokkaat lipsuen vetten päälle liukastelemaan:)

  Tykkää

 2. omat on eväät
  kulkea vetten päällä
  kiipeillä puissa
  juoda viini pullosta
  Jeesus vesilasista

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.