Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Jumala hyvä on

10 kommenttia

Luovana ihmisenä minun on pakko todeta tunne elämäni olevan, vähintäänkin, vilkkaasti ailahteleva. Se tuottaa sekä itselleni että läheisilleni aika ajoin hankaluutta. Mutta on siinä omat hyvätkin puolensa, oikeastaan ehkä enemmänkin hyvää kuin huonoa, varsinkin jos ei ole minä.

Viisi viimeistä vuotta on ollut melko hiljaista elämää, ehkä tapahtuma köyhääkin nykyisistä olosuhteistani riippuen. Tosin kun sanon tämän, mieleeni tulee maailman kuulu Corrie Ten Boom. Nainen joka ryhtyi Hollannissa pelastamaan Hitlerin vainoamia juutalaisia ja joutui lopulta itsekin keskitysleirille, kuten hänen sisarensakin. Corrie säilyi hengissä mutta sisar kuoli. Corriesta tuli sitten monialaisesti Jumalan hyvyyden todistaja. Hänen ensimmäisestä kirjastaan ”Kätköpaikka” tehtiin myös elokuva. Corrie kuitenkin eli viimeiset viisi vuotta elämästään halvaantuneena ja menettäneenä puhekykynsä.

Siihen verrattuna minulla ei ole mitään valittamista. Vaikka välillä koenkin vain olevani, en eläväni. Etenkin talviaika koettelee. Avustajani on tähän vuodenaikaan minulla n. 5 tuntia arkisin ja lopun aikaa olen itsekseni. Mutta tästäkin kyllä, parhaimpina päiviä, löytyy omat hyvät puolensa.

Tuo arjesta, josta Laakson Tapio kirjoitti blogissaan ettei juurikaan kukaan meistä kirjoittele ja kuitenkin myös meillä uskovilla, on se arki samanlaista kuin ihmisillä yleensäkin. Annammeko me siis väärää kuvaa omasta uskossa elämisestämme jos ylistämme Jumalaa ja kirjoitamme (puhumme) vain ilosta, riemusta, rakkaudesta ja armosta.?

No, alussa Jumala loi taivaan ja maan, ja sitten kaiken muun, myös ihmisen todeten 1Moos.2:18 ”Ei ole hyvä ihmisen olla yksinään. Minä teen hänelle kumppanin, joka sopii hänen avukseen”. Tämän sanottuaan hän loi miehelle naisen. Ihmisen ei ole hyvä olla yksin, mutta ei aina kaksinkaan. Sillä kaksin yksin on pahempi kuin yksin yksin. Näin olen kokenut.

Ihmiset voivat todella syvästi haavoittaa toisiaan, jopa tappaa toisensa. Jos ei fyysisesti, niin ainakin henkisesti ellei mitään muutosta tapahdu toisilleen sopimattomien ihmisten kesken, lähinnä nyt siis aviopuolisoiden. Tämä ei kuitenkaan ole aiheeni, sillä kaikkein kauhein asia millä voidaan Jumalan luomaa järjestystä rikkoa, on viha ja hylkääminen. Hylkääminen voi tapahtua monella tavalla. Esimerkiksi niin että mitätöi toista. Ei anna ihmisarvoa, ei puhuttele nimellä edes.

Yksinäisyys ei siis aina ole kahle ja vankila, van se voi jopa tuoda vapauden. Vapauden olla aidosti sitä mitä on. Olla Jumalan lapsi, saada rakentua Jumalan lasten yhteydestä. Saada rohkaisua yhteisestä uskosta, rukouksista, Raamattupiireistä jne. Vain se joka on vuosikymmenet ollut vankina omassa kodissaan ja vain salaa voinut kohdata Herraansa, voi kokea sen suunnattoman riemun ja ilon, jonka yhteys toisiin kristittyihin tuo aina tullessaan.  Juuri näin sain minä kokea tänään.

Silti nekin jotka uskovat ovat vain ihmisiä, mutta ehkä meissä kuitenkin vaikuttaa Jumalan ihana Pyhä Henki joka auttaa meitä heikkouksissamme ja vajavuuksissamme. Koska ”Jeesus Kristus on sama eilen, tänään ja ikuisesti”! (Hebr.13:8)  Jumala on ikuisesti ja Hän on uskollinen. Kuinka ihania ovatkaan Jumalan sanat, kuinka ihana Hän on kaikissa lupauksissaan. Olen itkuiikka ja nyt minua taas itkettää Kun ajattelen kaikkea sitä mitä Raamatussa on meille kerrottu Jumalasta, Isästä, Pojasta Jeesuksesta ja Pyhästä Hengestä.

On suurta armoa ja rakkautta että saamme tätä Jumalan Sanan leipää jakaa keskenämme ja elää siitä rakentuen. Otetaanpa vaikka 2 Tim.2:11-13 joka kuuluu näin. ”Tämä sana on varma. – Jos olemme hänen kanssaan kuolleet, saamme hänen kanssaan myös elää. Jos kestämme lujina, saamme myös hallita hänen kanssaan. Jos kiellämme hänet, myös hän on kieltävä meidät. (Mutta) Jos olemme uskottomia, hän pysyy silti uskollisena, sillä omaa olemustaan hän ei voi kieltää.”

Jumala on uskollinen. Tuo uskollisuus on niin ylimaallista käsittää että sen kai kaikessa täyteydessään ymmärtää vasta Hänen Valtakunnassaan. Kuitenkin niinä parhaina hetkinä jolloin on kaikkein lähimpänä Jumalaa tuo Jumalan uskollisuuteen luottaminen vapauttaa pelosta ja yrittämisestä. Ihmisinä me herkästi ryhdymme yrittämään, jopa niin että itse aiheutamme itsellemme kuormaa ja turhaa kipua. Voisi ajatella että juuri levosta käsin Jumala, Luojamme, tahtoisi meidän nauttivan Jumalan lapsena olosta. Ja tosi on, kun ihmistä rakastetaan ehdottomasti ja hän sen saa tuntea ja aina vaan enenevästi ymmärtää, hän ihminen,  vapaasta tahdostaan elää Jumalan tahdon mukaan. Ei siis pakosta tai lain vuoksi vaan vastarakkaudesta.

Kun Jumala on kaikkensa antanut meidän puolestamme ja hyväksemme niin emmekö mekin osoittaisi ystävällisyyttä ja lempeyttä toisillemme ja erityisesti niille jotka ovat meidän sisariamme ja veljiämme Herrassa. Emmekö tahtoisi muistaa Herramme ja veljemme Jeesuksen rukousta ”että he yhtä olisivat”. Tänään minulla on niin hyvä olla, niin hyvä mieli, sain niin paljon hyvyyttä osakseni tänään meidän Kyläkirkossamme. Aivan odottamatonta hyvyyttä. Jumala antoi lahjojaan. Hän on ihmeellinen! Kiitos ystävät, kiitos Jeesus!

”Uskollisuutesi suuri on Herra, ei vaihteen varjoa luonasi Sun. Iäti kestävä perustus varma, on Sinun armosi, Herrani mun. Suuri on Herrani, uskollisuutesi. Aamuisin uusi Sun armosi on. Mitä mä tarvitsen, Sulta ain saan sen. Uskollisuutesi on loputon…”

10 thoughts on “Jumala hyvä on

 1. uskovan arki
  pyhää elävää vettä
  yhtä Jeesusta
  ilosta ja riemusta
  armo rakkaudessa

  Liked by 2 people

 2. Kiitos Niilo!
  🙂 Niin, onhan se todella tuotakin, mutta myös arkea ja ikävää, niin kuin täällä on rehellisesti esiin tuotu, sydäntä koskettavasti.
  Itsekin olen alhoissa matanut, mutta kun pääsin pitkästä aikaa taas oman seurakuntani yhteyteen niin se muistutti siitä todellisuudesta joka Jumalassa on mutta joka maan alhoissa usein peittyy kaiken maailman murheiden ja huolien alle.

  Niilo, jospa tuo elävä vesi oikein voimalla virtaisikin ajasta aikaan, eli koko sen ajan jonka täällä ihmisenä vaeltaa ja elämä olisi, kaikesta huolimatta, niin kuin Tapiokin bloginsa lopussa toteaa iloa, riemua, rakkautta jne.

  Toinen toistemme rohkaisemina Jumalan armossa eteenpäin! Siunausta Niilo!

  Liked by 1 henkilö

  • Niin, Tuulikki. Toki uskovan arjessa ei aina tunnu elävän veden läheisyys, mutta positiivisesti ajatellen sitä kuitenkin aina on. Ja mitä vähemmän sitä on, sitä pyhemmältä se silloin tuntuu.

   Elävällä vedellä on aikansa jolloin se virtaa voimakkaammin kuin koski ja aika jolloin se vain solisee kuin puro. Ja mikä tärkeintä, se solisee kuitenkin. Tässä solinassakin on kuitenkin se ilo ja riemu, armo ja rakkaus.

   Tuulikki, uskossa ei voi mennä muuten kuin hyvin. Siunaus olkoon Tuulikinkin osa!

   Liked by 3 people

 3. Käytit, Niilo, aivan oikein sanojasi. ”Ei tunnu”. Niinpä ei se tunteista ole kiinni, vaikka siltä tuntuisikin 🙂 Se vaan on, Jumalan armosta, Pyhän Hengen läsnäolon kautta elävä vesi. Koska Hän on sen lähde. Kiitos.

  Liked by 2 people

 4. Kiitos pohtimisen arvoisesta kirjoituksesta Tuulikki !

  Täynnä tietoa siitä mikä oikein on Jumalan koulu.
  Miltä tuntuu Hänen Pyhän Hengen lohdutus murheessa.
  Herra siunatkoon sina Tuulikki, rakas sisar Herrassa.

  Liked by 2 people

  • Jumalan koulu
   lohdutusta murheessa
   sisar Herrassa
   Pyhä Henki tiedossa
   sielu siunausta täysi

   Liked by 2 people

  • Kiitos Katri.
   Minulla on vähän sellainen vika että kirjoitan vaikka en ole tarkkaan loppuun asti edes miettinyt. Ja tässäkin tämä kirjoitutti itse itsensä? 🙂
   Olisi ollut parempi kun olisin edes vähän miettinyt etukäteen mikä olisi ollut se ydin! Joka tapauksessa kun olin kirjoittanut niin minulle nousi mieleen kaksi ihanaa psalmia. Ps. 130 ”Syvyydestä minä huudan sinua Herra, Herra kuule minun ääneni”. Tuota olen saanut useasti anoa elämäni varrella aivan sydämeni pohjasta.

   Toinen on taas tuo, joka tulee tässä tekstissä ehkä voimakkaammin esiin on Ps.84! ”Kuinka ihanat ovat sinun asuinsijasi Hera Sebaot!” Tässä ovat nuo kaksi tunne elämäni ääripäätä. Pimeä syvyys ja vakavuus ja vähän keveämpi ilon ja riemun ihanuus jota olen myös saanut useasti ”veisata”.

   Raamattu, Jumalan Sana, se on se todellinen elämän ja elävän leipä!!!
   Muistaakohan monikaan rukoillessaan kiittää siitä että meillä on ollut aina mahdollisuus ja vapaus omistaa Raamatut ja lukea niitä!? Sillä todellakin virren sanoin
   ” Ei mikään niin voi virvoittaa, en muusta iloani saa, ei autuutta saa suurempaa kuin minkä Jeesus lahjoittaa. En lepoa mä löytänyt. En muusta mistään tyyntynyt, ennen kuin löysin aartehen, Ystävän Herran Jeesuksen” jne.!
   siunausta Katri sinullekin.

   Liked by 2 people

 5. Niilo, oletko koonnut noita syvällisiä runojasi kirjoiksi? Tuo on kyllä Jumalan armolahja sinulla! Tämäkin tässä, kiitos!

  Liked by 1 henkilö

  • Tuulikki, onhan näistä hengellistenkin runojen kirjaamisesta kirjoiksi ollut puhetta, mutta niin se vaan on ”tänään, tässä ja nyt”-runoilijalta jäänyt.

   Nytkin nämä tähän viestiketjuusi keskusteluna kirjaamat säkeet toimivat parhaiten tässä yhteydessä. Eivät enää kustantajan näkökulmasta tarpeeksi monille runokokoelman lehdillä.

   Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.