Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Kunnon kuritus

1 kommentti

Hän mittaa sinua silmillään, kokeilee lihaskuntoasi, katsoo vyötärön ympärysmitan, avaa jääkaappisi oven, tekee pieniä kuntokokeita, laskee faktoja yhteen ja antaa selvityksen. Sanot sitä tuomioksi, puoliksi tosissaan, puoliksi leikillään. Sitten pääset mukaan ohjelmaan. Sanot sitä kuntokuuriksi ja kunnon kuritukseksi, puoliksi leikilläsi, puoliksi tosissasi.

Kunnon valmentaja, personal trainer!

Ensin varovasti, sitten kovempaa, lujempaa, ankarammin. Kunnon noustessa, lihasten kasvaessa ja mahan pienentyessä kipupisteet löytyvät, mieliala vaihtelee vihasta mielihyvään. Kun tulokset alkavat näkyä, mieli alkaa elpyä. Mutta silloin valmentaja muistuttaa, että ei pidä lyödä lössiksi. Kunto rapistuu herkästi, ellei elä kurinalaista elämää.

Saako enää herkutellakaan, kysyt pelokkaana ja näet jäätelöannoksia, kermavaahtoa ja pizzoja silmiesi verkkokalvolla. Johon valmentaja, toki, mutta sen jälkeen taas treenataan. Kunnon säilyttämisestä tulee elintapa. Kurinalaisuudesta tulee toinen luonto.

Jotain tästä olen kokenut, kun aikoinaan laihdutun 15kg ja kun treenasin maratonille. Kovaahan se oli, mutta hyvää teki!

Ammattiurheilijat tietävät tämän vielä paremmin!

Uskovan ihmisen hengellisen kunnon tarkkailija ja huolehtija on Pyhä Henki, Puolustaja, Jeesuksen lupaama lahja Jumalalta. Hän on ystävä. Hänen alaansa kuuluu koko ihmisen kunto, siis myös henkinen ja fyysinen kunto. Hän toimii parhaaksemme, jotta voisimme hyvin, pysyisimme terveinä ja elinvoimaisina. Ei Hän riko luita, taita niskoja, myrkytä elimistöä, lähetä sairauksia, aja auton alle, rampauta, hankaloita elämäämme. Hän tuntee ihmisen ja ihmisyyden rajat läpikotaisin. Hänen kuntokurinsa ja -kuurinsa tarkoitus on kirkastaa meille Kristusta, elämän ja yltäkylläisyyden antajaa ja myös kirkastaa meidän kauttamme maailmalle Kristusta, kirkkauden toivoa.

Että sellainen on tämä vuoden Valmentaja!

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

One thought on “Kunnon kuritus

 1. Voineen kait sanoa ihan tosissaankin.
  ”Minä kuritan lyönnen ruumistani”, ainakin Paavali sanoi.
  Hengellinen peruskuntokin vaatii jo vähän treeniä ja kurinalaisuutta.
  Kilpajuoksussa juostaan valmennuksen tuloksena, joko etupäässä, keskellä tai hännillä.
  Levollista päivää Heikki, kävin juuri juoksemassa rinnallasi.

  Liked by 1 henkilö

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.