Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Ihmeet ja Erkit

4 kommenttia

Jos ei Erkkikään enää tiedä, niin kuka sitten?

Jos kristillinen kirkko ei enää tiedosta, siis tiedä, että ihmeet ja merkit seuraavat niitä, jotka uskovat, niin sittenhän ollaan luovuttu Jumalan Sanasta.

Sana lupaa ihmeitä ja merkkejä.
Jeesus teki ihmeitä ja merkkejä.
Apostolitkin vielä tekivät.
Jeesus sanoi suoraan (ei siis vain vihjaillut siihen suuntaan!), että Häneen uskovat tekisivät samoja ja suurempiakin tekoja kuin Hän.

Jos siis jollakulla on jotain ihmeitä ja merkkejä vastaan, keskustelkoon asiasta suoraan Pomon kanssa. Ja jos uskovainen ei usko ihmeisiin, niin lukekoon uudelleen, mitä Pyhä Sana sanoo uskosta ja ihmeistä.

Juu, juu, mutta ei pitäisi puhua niin paljon niistä ihmeistä enää nykyaikana, emmehän me elä antiikissa, saatat sanoa. No, kehityksestä huolimatta ihmiset sairastavat, kärsivät ja ajautuvat marginaaliin. Ja he tarvitsevat ihmeitä! Jeesus teki paljon, siis hyvin paljon ihmeitä ja sai väkijoukot peräänsä: he tulivat sekä kuuntelemaan, että parantumaan, että kokemaan ihmeitä. Ei tilanne ole muuttunut.

Minä en aio antaa periksi. Vaikka olisin maailman viimeinen mohikaani, joka vielä uskoo ihmeisiin ja merkkeihin, niin uskoisin ja pitäisin asiasta meteliä. Ai, sinäkin uskoisit! Hyvä, sittenhän meitä on jo kaksi. Ja varmaan löytyy kolmaskin…saattaa löytyä joku Erkkikin!

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

4 thoughts on “Ihmeet ja Erkit

 1. Ihmeissä minusta tuo ongelma ei ole, vaan siinä kuka ne tekee.
  Ilmestyskirja sanoo; ”he saavat jopa tulen lankeamaan taivaasta”, (ilm. 13-17).
  Nämä ihmeet eivät silti lähde jumalasta, vaan ovat suurta eksytystä.
  Kunnia tästä toiminnasta annetaan poikkeuksetta ihmiselle.

  Sana kuitenkin tähdentää ” Kunnia ja ylistys Jumalalle”.
  Pyhä Henki on Jumalasta, osa Hänen persoonaansa.
  On Jumalan pilkkaa ihmiseltä alkaa komentelemaan Pyhää henkeä.
  Jeesus ei milloinkaan kehottanut ihmistä suureen ääneen kääntämään huomiota pois evankeliumista ihmeisiin. Hän jopa kielsi puhumasta, mutta mainitsi kun yksi palasi kiittämään.
  Hänen pääsanomansa oli sovitus ihmisen ja Jumalan välillä. Hän kehoitti ottamaan ristin
  ja seuraamaan Häntä. Hän vakuutti luovansa ”uuden taivaan ja uuden maan” ilm. 21:4., missä yksikään ei sano olevansa ”sairas” ja missä vanhurskaus asuu. Amen.

  Jeesus kehoitti tuomaan myös lapset Hänen luoksensa.
  Toisiko joku lapsensa näihin kokouksiin,
  missä vallitsee kaikkinainen epäsopu, meteli ja epäjärjestys ?
  Meillä on rauhan Jumala, Jeesus oli rauhan evankeliumin edustaja.

  Tykkää

 2. Heikki ja Erkki, tulkaa vapaisiin suuntiin. Siellä meitä uskikiksia on enemmän kuin kaksi tai kolme. Siellä uskotaan Jeesukseen. Uskotaan Pyhässä Hengessä ja Jeesuksen nimessä tapahtuviin ihmeisiinkin. Ja tapahtuu ihmeitä. Suurin ihme on aina se, kun uskomaton ihminen hyväksyy Jeesuksen elämänsä Herraksi. Ihme on myös se, kun uskova uskoo, että samaa sukupuolta olevien liitot ovat syntiä, ja että sellaiseen liittoon siunaava paimen johtaa seurakuntalaisiaan harhaan. Armolahja-ihmeet ovat myös arkipäivää: rukoillaan uusilla kielillä ja palvellaan Herraa riemulla.

  Tykkää

 3. Jaa-jaa. Ihmeitä ja Erkkejä on nykyisin vähän joka suunnassa. Alakoulun liikenneopetuksessa yli 60 vuotta sitten oli yksi slooganeista ”Näytä aina suuntamerkki. Niinkuin tässä viisas Erkki.”

  Enää ei ole suunnasta merkkejä, kun Erkitkin ovat löytäneet arjestaan Jeesuksen. Erkit ovat fiksuja, kun tietävät Jeesuksen olevan keskellämme kaikki nämä päivät. Eikä se ole mikään ihme.

  Liked by 2 people

 4. Tulee mieleeni Jokisen Erkki, tuo Inkerinmaalla vaikuttanut pappi. Mitä tehnee nykyään…? Koko mies oli yksi merkki. En sano, että aina olisin ymmärtänyt häntä tai edes pitänyt hänestä, mutta jotakin inhimillisen esikuvallista hänen uskonelämässään näytti olevan jo silloin ennen kuin hän lähti Inkeriin – ja jolloin hänet tunsin. En ole järin ihastunut karismaattisuuteen, mutta jonkinlaisia Erkki-merkkejä meidän on hyvä löytää toisistamme opiksi ja ojennukseksi. Ja tietenkin myös iloksi!

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.